Opintojen suunnittelu, Master-opinnot

Kuvituskuva

Lead paragraph

Tältä sivulta löydät Haaga-Helian Master-opiskelijoille suunnatut ohjeet henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) laatimiseen.

Ohjeiden soveltamisessa voi olla koulutuskohtaisia eroja (esim. Liikunta-alan, liikuntajohtamisen ja valmennuksen sekä uudistuvan journalismin koulutukset). Opiskelijoiden tulee aina ensisijaisesti seurata omalta opinto-ohjaajalta saatuja ohjeita opintojen suunnitteluun.  

Haaga-Helian Master-opetussuunnitelma tarjoaa opiskelijalle laajan mahdollisuuden suunnitella ja valita opintoja henkilökohtaisten oppimistavoitteiden mukaisesti. Opintojen suunnittelun työkalu on Peppi-järjestelmästä löytyvä HOPS. HOPS-työkalulla valitset omaan opintosuunnitelmaasi opintojaksoja ja ilmoittaudut opintojaksototeutuksille.

Ensimmäisen lukukauden opiskelijoille suunnitelman rakentaminen on erityisen tärkeää, ja suunnitelman tekoon on hyvä varata aikaa. Tämän jälkeen HOPSia päivitetään tarvittaessa kerran lukukaudessa (lokakuussa ja huhtikuussa), ennen seuraavan lukukauden opintojaksoille ilmoittautumista. Opinto-ohjaaja tarkastaa ja hyväksyy HOPSeja kerran lukukaudessa.

Ensivalinta tarkoittaa seuraavan lukukauden opintojaksototeutuksille ilmoittautumista ennen lukukauden alkua erikseen ilmoitettuna ajankohtana (ks. Lukuvuoden päivämäärät). Hyväksytty HOPS mahdollistaa sen, että opiskelija voi tulla valituksi opintojaksototeutukselle jo ensivalinnassa.

Master-tutkinnon tavoitteellinen suoritusaika on kaksi vuotta ja opinnot tulee suunnitella tämän mukaisesti (huom. Strategiatyö Organisaatiossa 1,5v). Pakollinen Tutkimuksellinen kehittäminen -opintojaksolle tulee aloittaa viimeistään toisen opiskeluvuoden alussa (pl. Uudistuva journalismi -koulutuksen opiskelijat, jotka käynnistävät opinnäytetyön heti opintojen alussa). Opintojakson voi halutessaan suorittaa myös englanninkielisenä Applied Design Research.

Opintojen suunnittelua varten hyödynnä seuraavia sivuja 

Ohjeet HOPSin päivittämiseen 

  1. Kirjaudu Peppiin ja valitse HOPS.

  2. Voit muokata suunnitelmaasi HOPSissa ”Opintojen valinta” -välilehdellä.

  3. Aloita ruksimalla (x) pois ne vapaavalintaiset opintojaksot, joita et todennäköisesti halua suorittaa. Voit valita vapaavalintaisia mistä tahansa suuntautumisesta. Jätä halutessasi 1–2 ylimääräistä vapaavalintaista opintojaksoa (max 30 op vapaavalintaisia).

  4. Jätä siniset pääotsikot paikoilleen – tee muutoksia vain opintojaksovalintoihin.

  5. Kannattaa pitää suomen- ja englanninkielinen versio opintojaksosta HOPSissasi, jos et ole varma kummalla kielellä suoritat. Tämä lisää valinnanvaraa siinä vaiheessa, kun aikataulutat seuraavan lukukauden opintojasi. Suomenkielisessä tutkinnossa voit valita englanninkielisiä opintoja jopa 70 opintopisteen edestä (ml. opinnäytetyö). Englanninkielisessä tutkinnossa suomen kielellä tehtyjä opintoja voi olla enintään 20op. Löydät englanninkielisten opintojaksojen nimet ja koodit opinto-oppaasta: esim. LEBUM

  6. Tarvittaessa lisää suurennuslasitoiminnon avulla opintojaksoja käyttäen opintojakson koodia. Master-opintojaksot tunnistaa koodin keskellä olevista HM-kirjaimista, esim. TKI2HM001.

  7. Lisäämäsi opintojaksot saattavat sijoittua virheellisesti HOPSin ulkopuolisiin opintoihin, kun järjestelmä ei tunnista niiden paikkaa. Opinto-ohjaajasi siirtää opintojaksot oikeille paikoilleen HOPS-hyväksynnän yhteydessä. 

  8. Kaikkien Haaga-Helian opiskelijoiden on mahdollista saada opintoneuvontaa ja teknistä tukea HOPSin päivitykseen Opintopalveluiden Online-asiakaspalvelusta. Zoom-linkki löytyy Pepistä opiskelijan työpöydältä. Lue lisää Opintopalvelujen sivuilta.