Open Badge - osaaminen esille sähköisellä osaamismerkillä

Kuvituskuva opiskelija tietokoneella

Lead paragraph

Open Badge on sähköinen osaamismerkki, jonka avulla opiskelija voi visuaalisesti osoittaa taitojaan ja osaamistaan.

Haaga-Helia myöntää osaamismerkin kaikille niille opiskelijoilleen, jotka suorittavat 60 opintopistettä tai enemmän lukuvuoden aikana (1.8.- 31.7.). Badget myönnetään automaattisesti, ilman erillistä pyyntöä vuosittain. Opiskelija saa omaan sähköpostiinsa ohjeet Badgen vastaanottamisesta. 

Opiskelija voi näyttää oman osaamismerkkinsä eri palveluissa, jotka tukevat Open Badge -konseptia. Tällaisia ovat esimerkiksi Haaga-Helian käytössä oleva Kyvyt.fi e-portfoliopalvelu, Facebook, Linkedln ja Twitter..

Mahdollisille tuleville työnantajille Haaga-Helian Open Badge kertoo vahvasta sitoutumisesta tavoitteisiin sekä asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta. Nämä ovat tärkeitä ominaisuuksia, joita työnantajat myös arvostavat. 

Open Badge -käsitteitä

Open Badge on kuvatiedosto, johon liittyy tietoa osaamismerkin myöntäjästä, saavutuksista tai osaamisesta sekä vastaanottajan sähköpostiosoite salatussa muodossa.

Open Badge Factory on sivusto, jonka avulla Haaga-Helia lähettää Open Badget opiskelijoilleen. 

Open Badge Passport on suomalainen maksuton portaali, johon voi kerätä omia Open Badge -osaamismerkkejä ja jakaa niitä esim. sosiaalisessa mediassa. 

Mozilla Backpack on toinen sivusto, johon opiskelija voi halutessaan Open Badgen ladata. Tänne voi myös luoda oman käyttäjätilin. Sieltä ne voi julkaista näkyviin suoraan omalla sivulla tai eri palveluissa ja sivustoissa. 

Kyvyt.fi on henkilökohtainen portfoliopalvelu, johon Open Badgen voi laittaa näkyviin Mozillan backpackista. Kyvyt.fi-sivustolle pääsee kirjautumaan Haaga-Helian Moodlen kautta.​​

Tutustu myös ohjevideoihin

Open badgen vastaanottaminen Open Badge Passportiin
Open badgen vastaanottaminen Open Badge Passportiin
Opiskelijalle