Olet täällä

Ohjeita uudistuvan journalismin (yamk) valintakokeeseen osallistuville

Ohjeita uudistuvan journalismin (yamk) valintakokeeseen osallistuville

HUOM! Tämän sivun ohjeet päivitetään kesän aikana koskemaan syksyn 2020 yhteishakua.

 

Tämän sivun ohjeet koskevat uudistuvan journalismin (yamk) koulutuksen valintakoetta Pasilan toimipisteessä syksyn 2019 yhteishaussa.

Kutsut valintakokeeseen lähetetään sähköpostitse viimeistään 17.10.2019 niille hakijoille, jotka ovat saaneet ennakkotehtävästä vähintään 10 pistettä. Myös hakijat, joita ei kutsuttu valintakokeeseen, saavat ilmoituksen sähköpostitse.

Uudistuvan journalismin koulutuksen (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) valintakoe järjestetään tiistaina 5.11.2019 klo 9 - 18 Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Pasilan kampuksella osoitteeseen Ratapihantie 13, 00520 Helsinki. Kokeeseen voi osallistua vain paikan päällä.

Saavuthan paikalle ja ilmoittaudut hyvissä ajoin ennen valintakokeen alkua.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu saapuneeksi valintakokeeseen Haaga-Helian Pasilan kampuksen aulassa tiistaina 5.11.2019 klo 8.15– 9.00.

 

Henkilöllisyyden todistaminen ja henkilökohtaiset tavarat

Henkilöllisyytesi varmistetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Tätä varten tarvitset virallisen, voimassaolevan ja kuvallisen henkilöllisyystodistuksen (passi tai poliisin myöntämä suomalainen, kuvallinen henkilökortti). Voit todistaa henkilöllisyytesi myös suomalaisella ajokortilla tai EU/ETA-maan henkilökortilla. Henkilöllisyys todennetaan ilmoittautumisen lisäksi kirjallisen kokeen ja haastattelun yhteydessä.

Ota valintakokeeseen mukaan oma lyijykynä, kumi ja teroitin. Voit myös ottaa vesipullon. Kokeeseen et voi ottaa mukaan sanakirjoja, laskinta, kännykkää tai muita elektronisia laitteita. Kirjallisen kokeen materiaali jaetaan kokeen yhteydessä.

 

Aikataulu

Tule valintakokeeseen ajoissa ja varaa koepäivänä aikaa klo 18.00 asti! Huomio, että myöhästyneitä hakijoita ei oteta kokeeseen. Valintakoepäivän aikataulu:

  • Ilmoittautuminen klo 8.15–9.00
  • Kirjallinen koe klo 9.00–11.00
  • Haastattelu klo 11.30–18.00

 

Valintakokeen sisältö ja pisteet

Pisteet jakautuvat seuraavasti:

Osa 1. Ennakkotehtävä (min 10 pistettä/ max 25 pistettä)
Osa 2. Valintakokeen kirjallinen koe (min 10 pistettä/ max 35 pistettä)
Osa 3. Valintakokeen haastattelu (min 15 pistettä/ max 40 pistettä)

Hakija voi saada valintakokeesta maksimissaan 100 pistettä. Tullakseen valituksi hakijan on saatava yhteensä vähintään 35 pistettä. Lisäksi hakijan on saavutettava yllä mainittujen osioiden alimmat pisterajat.

 

Kirjallinen koe

Saat kirjallisen kokeen tilatiedon ilmoittautumisen yhteydessä.

Kirjallinen koe alkaa klo 9.00. Se ei edellytä ennakkovalmistautumista. Tehtävä ja lukumateriaali annetaan kokeessa. Kirjallisen kokeen hyväksytty suoritus edellyttää vähintään 10 pisteen saavuttamista ja sen enimmäispistemäärä on 35. Huomioithan, että hylätty suoritus kirjallisessa kokeessa johtaa koko valintakokeen hylkäämiseen. Kirjallisessa kokeessa arvioidaan vastausten sisältöä, esitettyjä argumentteja, loogista ajattelua sekä kirjallista ilmaisua.

 

Haastattelu

Haastattelun aika ja paikka selviävät kirjallisen kokeen jälkeen sisääntuloaulan ilmoitustaululta. Käy kirjallisen kokeen jälkeen katsomassa taululta koska ja missä haastattelusi on. Jos et löydä nimeäsi listalta, mene 2. kerrokseen Hakijapalveluiden palvelutiskille. Huomioi, että ensimmäiset haastattelut alkavat tasan klo 11.30 ja hakijamäärästä riippuen viimeiset haastattelut voivat kestää klo 18.00 asti.

Yksilöhaastattelu kestää 15 minuuttia. Hakijaa arvioi kaksi opettajaa. Haastattelun hyväksytty suoritus edellyttää vähintään 15 pistettä ja enimmäispistemäärä on 40. Huomioithan, että hylätty suoritus haastattelussa johtaa koko valintakokeen hylkäämiseen. Huomio myös, että haastatteluun myöhässä saapuvaa hakijaa ei voida haastatella ja valintakoe on siinä tapauksessa hylätty.

Haastattelussa arvioidaan hakijan motivaatiota ja soveltuvuutta opiskella nimenomaan ko. koulutuksessa sekä hänen media-alan ja sen kehittämiskohteiden tuntemustaan.

Valintakokeen maksut

Valintakokeeseen osallistuminen on ilmaista. Haaga-Helia ei korvaa hakijoiden matkakustannuksia.

Valintakoeyhteistyö

Haaga-Helian uudistuvan journalismin hakukohde ei tee valtakunnallista valintakoeyhteistyötä. Valinnan tulos on voimassa kyseisen haun ajan.

Osallistumistodistus

Mikäli tarvitset todistuksen osallistumisestasi uudistuvan journalismin valintakokeeseen, ilmoitathan toiveestasi haastattelussa.

 

Saapuminen valintakokeeseen

Haaga-Helian Pasilan kampus sijaitsee Helsingissä Itä-Pasilan alueella osoitteessa Ratapihantie 13. Pasilan kampukselle on hyvät kulkuyhteydet junalla, raitiovaunulla ja bussilla. Helsingin päärautatieasemalta on noin 10 minuutin junamatka Pasilaan. Kampus sijaitsee aivan Pasilan juna-aseman ja Helsingin Messukeskuksen vieressä. Lisätietoa julkisen liikenteen aikatauluista ja reiteistä: https://www.hsl.fi/. Pasilan kampuksella ei ole asiakaspysäköintiä, mutta pysäköinti on mahdollista esimerkiksi Veturiparkissa, Resiinaparkissa ja Messukeskuksen parkissa.

 

Ruokailu

Haaga-Helian Pasilan kampuksen sisääntulokerroksessa sijaitseva Bistro on avoinna koko päivän. Bistrosta voi ostaa kahvia, virvokkeita ja pientä syötävää.

 

Valinnan tulokset

Valinnan tulokset julkaistaan Oma Opintopolku -palvelussa viimeistään 29.11.2019. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan ja korkeakouluun tulee ilmoittautua 9.12.2019 klo 15.00 mennessä Oma Opintopolku -palvelussa. Saat vastaanottaa vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukukautena (1.1. – 31.7.2020) alkavasta koulutuksesta. Sääntö koskee sekä yhteis- että erillishaun kautta saatuja opiskelupaikkoja.

Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes todistukset on tarkistettu (sekä kopiot että alkuperäiset). Todistukset tarkistetaan vasta opiskelijavalinnan jälkeen, joten älä tuo todistuksiasi valintakokeeseen.

 

Erityisjärjestelyt

Jos tarvitset vamman, sairauden, lukihäiriön tai jonkin muun erityisen syyn vuoksi erityisjärjestelyjä Haaga-Helian valintakokeessa, täytä ja toimita kirjallinen erityisjärjestelyjä koskeva hakemus Haaga-Helia ammattikorkeakoulun hakijapalveluihin os. Ratapihantie 13, 00520 Helsinki 25.9.2019 klo 15.00 mennessä. Katso tarkemmat ohjeet erityisjärjestelyjä koskevan hakemuksen tekemiseen täältä.

 

Opiskelun aloitus

Uudistuvan journalismin koulutuksen opiskelu käynnistyy orientointipäivillä tammikuussa 2020.

Lisätietoja voit kysyä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun hakijapalveluista p. 0400 230409, hakijapalvelut@haaga-helia.fi tai Pasilan toimipisteen 2. krs, Ratapihantie 13, Helsinki.

Menestystä opiskelijavalinnoissa!