Olet täällä

OHJEITA TIETOJENKÄSITTELYN PÄIVÄTOTEUTUKSEN VALINTAKOKEESEEN OSALLISTUVALLE

OHJEITA TIETOJENKÄSITTELYN PÄIVÄTOTEUTUKSEN VALINTAKOKEESEEN OSALLISTUVALLE

Tämän sivun ohjeet koskevat tietojenkäsittelyn päivätoteutuksen valintakoetta kevään 2019 yhteishaussa. Yhteishaun hakemus on jätettävä hakuaikana 20.3.–3.4.2019 (klo 15.00).

 

TERVETULOA tietojenkäsittelyn päivätoteutuksen valintakokeeseen torstaina 6.6.2019 Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Pasilan kampukselle osoitteeseen Ratapihantie 13, 00520 Helsinki.

Tietojenkäsittelyn päivätoteutuksen valintakoe järjestetään ainoastaan edellä mainitussa paikassa kyseisenä ajankohtana eikä valintakokeen paikkaa tai ajankohtaa voi siten muuttaa.

 

ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN
Tietojenkäsittelyn päivätoteutuksen valintakokeeseen ei tarvitse ennakkoilmoittautua.

 

ENNAKKOAINEISTO / ENNAKKOTEHTÄVÄ
Valintakokeen ennakkoaineisto on saatavilla Haaga-Helian nettisivuilla 6.5. - 6.6.2019. Aineisto ei saa olla mukana kokeessa. https://www.haaga-helia.fi/fi/koulutus/hakeminen-0/valintakokeet-ennakko...

 

ILMOITTAUTUMINEN VALINTAKOEPÄIVÄNÄ
Valintakokeeseen on ilmoittauduttava henkilökohtaisesti koepäivänä Haaga-Helian Pasilan kampuksen sisääntuloaulassa. Ilmoittautuminen alkaa 10.00. Tulethan paikalle hyvissä ajoin ennen kokeen alkamisaikaa. Varaa kokeeseen koko päivä. 

 

HENKILÖLLISYYDEN TODISTAMINEN JA HENKILÖKOHTAISET TAVARAT
Sinun on todennettava henkilöllisyytesi valintakoepäivänä ilmoittautuessasi valintakokeeseen, kirjallista tehtävää palauttaessasi sekä ryhmäkeskustelun yhteydessä. Todenna henkilöllisyytesi virallisella, voimassaolevalla ja kuvallisella henkilöllisyystodistuksella (passi tai poliisin myöntämä suomalainen, kuvallinen henkilökortti). Voit todistaa henkilöllisyytesi myös suomalaisella ajokortilla tai EU/ETA-maan henkilökortilla.

Tarvitset kokeessa myös kirjoitusvälineet, joten ota mukaan lyijykynä, pyyhekumi ja teroitin. Sinulla voi olla kokeessa vesipullo, mutta pullo ei saa olla värillinen eikä siinä saa olla tekstejä. Saat ottaa muut henkilökohtaiset tavarasi mukaan koeluokkaan, mutta ne jätetään valintakokeen ajaksi luokan seinustalle. Valintakokeessa ei saa käyttää laskinta, sanakirjaa, puhelinta tai muita sähköisiä laitteita.

 

VALINTAKOE ALKAA klo 12.00
- Ilmoittautuminen klo 10.00 – 12.00
- Kirjallinen koe kestää maksimissaan 2 h (minimissään 60 min)
- Ryhmätilanne iltapäivällä klo 15.10 – 19.00

Tulethan ajoissa valintakokeeseen. Huomaathan, että emme voi ottaa kokeeseen myöhässä saapuneita. Sinun on varauduttava olemaan paikalla klo 19.00 saakka.

 

VALINTAKOE KOOSTUU SEURAAVISTA OSIOISTA:
Valintakokeessa mitataan loogisen ajattelun ja ongelmanratkaisun taitoa (maks. 15 p.) sekä uuden tiedon omaksumista (maks. 15 p.). Edellisten lisäksi kokeessa mitataan motivaatiota ja soveltuvuutta alalle (maks. 10 p.). Motivaatiota ja soveltuvuutta mittaavasta osiosta on hakijan saatava vähintään 4 pistettä. Voidaksesi tulla valituksi, sinun on saatava koko valintakokeesta vähintään 12 pistettä (maks. 40 pistettä) ja osallistuttava valintakokeen kaikkiin osioihin. Jos et osallistu johonkin valintakokeen osioon, valintakoe hylätään.

 

VALINTAKOKEEN MAKSUT
Valintakoe on maksuton. Haaga-Helia ei korvaa valintakokeesta aiheutuvia matka- tai tarvikekustannuksia.

 

YHTEISTYÖ MUIDEN AMMATTIKORKEAKOULUJEN KANSSA
Tietojenkäsittelyn päivätoteutus tekee valintakoeyhteistyötä muiden ammattikorkeakoulujen kanssa. Olet hakulomakkeella laittanut hakukohteet mieluisuusjärjestykseen ja osallistut valintakokeeseen ylimmässä tietojenkäsittelyn alan valintakoeyhteistyön hakukohteessasi. Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan. Valintakoeyhteistyötä tekevät hakukohteet. https://www.haaga-helia.fi/fi/ammattikorkeakoulujen-tradenomitutkintoon-...

 

ERITYISJÄRJESTELYT
Mikäli valintakokeeseen osallistuminen vaatii osaltasi erityisjärjestelyjä, voit anoa oikeutta valintakokeen suorittamista koskeviin erityisjärjestelyihin Haaga-Helian nettisivuilla julkaistulla lomakkeella. Hakemus tulee toimittaa viipymättä, viimeistään 29.5.2019 klo 15.00, Haaga-Helian Hakijapalveluun sähköpostitse tai postitse osoitteeseen Ratapihantie 13, 00520 Helsinki. Liitä mukaan kopiot todistuksista, joihin vetoat (esimerkiksi lääkärinlausunto tai muu vastaava lausunto vamman tai sairauden laadusta tai todistus lukihäiriöstä). Lisätietoja ja hakulomakkeen löydät osoitteesta https://www.haaga-helia.fi/fi/valintakokeen-erityisjarjestelyt?userLang=fi

 

SAAPUMINEN VALINTAKOKEESEEN
Haaga-Helian Pasilan kampus sijaitsee Helsingissä Itä-Pasilan alueella osoitteessa Ratapihantie 13. Pasilan kampukselle on hyvät kulkuyhteydet junalla, raitiovaunulla ja bussilla. Helsingin päärautatieasemalta on noin 10 minuutin junamatka Pasilaan. Kampus sijaitsee aivan Pasilan juna-aseman ja Helsingin Messukeskuksen vieressä. Lisätietoa julkisen liikenteen aikatauluista ja reiteistä: https://www.hsl.fi/. Pasilan kampuksella ei ole asiakaspysäköintiä, mutta pysäköinti on mahdollista esimerkiksi Veturiparkissa, Resiinaparkissa ja Messukeskuksen parkissa.

 

RUOKAILU
Haaga-Helian Pasilan kampuksen sisääntulokerroksessa sijaitseva Bistro on avoinna koko päivän. Bistrosta voi ostaa kahvia, virvokkeita ja pientä syötävää, mutta valintakoepäivää varten voi varata myös omia eväitä.

 

OSALLISTUMISTODISTUS
Mikäli tarvitset todistuksen osallistumisestasi tietojenkäsittelyn koulutusohjelman valintakokeeseen, ilmoitathan toiveestasi kokeen valvojalle.

 

VALINNAN TULOKSET

Valintojen tulokset julkaistaan Opintopolun oma opintopolku -palvelussa viimeistään 28.6.2019. Huom. lopullisen valinnan tulokset saattavat valmistua jo aiemminkin. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 8.7.2019 klo 15.00 mennessä. Voit ottaa opiskelupaikan vastaan sähköisesti Opintopolun oma opintopolku -palvelussa vahvasti tunnistautuneena esim. pankkitunnuksin tai toimittamalla paperisen opiskelupaikan vastaanottamisilmoituksen Haaga-Helian hakijanpalveluihin määräaikaan mennessä.

Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes todistukset on tarkistettu ja todistuskopioita verrattu alkuperäisiin todistuksiin. Ammattikorkeakoulu purkaa opiskelijavalinnan, mikäli hakija on antanut haussa virheellisiä tietoja eikä oikein tiedoin olisi oikeutettu saamaansa opiskelupaikkaan. Älä tuo todistuksia vielä valintakokeeseen, sillä todistukset tarkistetaan vasta valintapäätöksen jälkeen.

Voit tulla valituksi korkeintaan yhteen yhteishaun hakukohteeseen ja vastaanottaa vain yhden korkeakoulupaikan samana lukukautena alkavasta korkeakoulukoulutuksesta (1.8. - 31.12.2019). Hakujärjestelmä tarjoaa sinulle opiskelupaikkaa ylimmästä mahdollisesta hakutoiveestasi, johon pisteesi riittävät. Alemmat hakutoiveesi peruuntuvat. Huomaathan, että yhden korkeakoulupaikan sääntö koskee sekä yhteis- että erillishakuja. 

 

OPISKELUN ALOITUS
Tietojenkäsittelyn koulutusohjelman opiskelu käynnistyy orientointipäivillä viikolla 33. Uuden opiskelijan aloitusmateriaali julkaistaan Haaga-Helian verkkosivuilla.

 

LISÄTIETOJA
Mikäli sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun hakijapalveluihin sähköpostitse hakijapalvelut(at)haaga-helia.fi tai puhelimella 0400 230 409.

 

Menestystä valintakokeeseen!

 

YSTÄVÄLLISIN TERVEISIN                          

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu              

Hakijapalvelut                                                   

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki                      

Puh. 0400 230 409                                            

hakijapalvelut(at)haaga-helia.fi                       

www.haaga-helia.fi