Olet täällä

Ohjeita liiketalouden päivätoteutuksen valintakokeeseen osallistuville

Ohjeita liiketalouden päivätoteutuksen valintakokeeseen osallistuville

Tämän sivun ohjeet koskevat liiketalouden päivätoteutuksen valintakoetta Helsingin toimipisteissä kevään 2019 yhteishaussa, johon hakijan tuli täyttää hakulomake 20.3.–3.4.2019 (klo 15.00).

Valintakoepäivä:
7.6.2019

Valintakoepaikka:
Liiketalouden päivätoteutuksen (Helsinki) valintakoe tekee valtakunnallista valintakoeyhteistyötä muiden ammattikorkeakoulujen kanssa. Olet hakulomakkeella laittanut hakukohteet mieluisuusjärjestykseen ja osallistut valintakokeeseen ylimmässä sellaisessa hakukohteessasi, joka on mukana tässä liiketalouden alan päivätoteutusten valintakoeyhteistyössä.

Jos ylin tässä valintakoeyhteistyössä mukana oleva hakukohteesi on Haaga-Helian liiketalouden päivätoteutus Helsingin toimipisteissä, valintakoepaikkasi on Pasilan toimipiste (Ratapihantie 13, 00520 Helsinki).

Valintakokeen paikkaa tai aikaa ei ole mahdollista muuttaa.

Valintakokeen aikataulu:
Ilmoittautuminen klo 10.00 alkaen
Valintakoe klo 12.00-14.00
Saavuthan ajoissa valintakokeeseen! Sinun on varauduttava olemaan paikalla klo 14.30 saakka. Huomaathan, että emme voi ottaa kokeeseen myöhässä saapuneita. Kokeesta saa poistua aikaisintaan klo 12.30.

Ennakkoaineisto:
Valintakokeen ennakkoaineisto on saatavilla 18.4.–7.6.2019. Ennakkoaineisto ei saa olla mukana valintakokeessa.

Ennakkoilmoittautuminen:
Valintakokeeseen ei tarvitse tehdä ennakkoilmoittautumista ennen koepäivää.

Ilmoittautuminen valintakoepäivänä:
Valintakokeeseen on ilmoittauduttava henkilökohtaisesti koepäivänä Haaga-Helian Pasilan toimipisteen sisääntuloaulassa. Ilmoittautuminen alkaa klo 10.00. Tulethan paikalle hyvissä ajoin ennen kokeen alkamisaikaa.

Henkilöllisyyden todistaminen:
Sinun on todennettava henkilöllisyytesi valintakoepäivänä ilmoittautuessasi valintakokeeseen sekä kirjallista tehtävää palauttaessasi. Todenna henkilöllisyytesi virallisella, voimassaolevalla ja kuvallisella henkilöllisyystodistuksella (passi tai poliisin myöntämä suomalainen, kuvallinen henkilökortti). Voit todistaa henkilöllisyytesi myös suomalaisella ajokortilla tai EU/ETA-maan henkilökortilla.

Henkilökohtaiset tavarat:
Tarvitset kokeessa kirjoitusvälineet, joten ota mukaan lyijykynä, pyyhekumi ja teroitin. Sinulla voi olla kokeessa vesipullo, mutta pullo ei saa olla värillinen eikä siinä saa olla tekstejä. Saat ottaa muut henkilökohtaiset tavarasi mukaan koeluokkaan, mutta ne jätetään valintakokeen ajaksi luokan seinustalle. Valintakokeessa ei saa käyttää laskinta, sanakirjaa, puhelinta tai muita sähköisiä laitteita.

Valintakokeen maksut:
Valintakoe on maksuton. Haaga-Helia ei korvaa valintakokeesta aiheutuvia matka- tai tarvikekustannuksia.

Yhteistyö muiden ammattikorkeakoulujen kanssa
Haaga-Helian liiketalouden päivätoteutus tekee valtakunnallista valintakoeyhteistyötä. Ammattikorkeakoulut tekevät yhteistyötä, jossa samaan valintaryhmään kuuluvat koulutukset hyväksyvät sellaisenaan toisessa ammattikorkeakoulussa suoritetun valintakokeen. Koe tehdään siinä oppilaitoksessa, johon hakija on ensisijaisesti hakenut liiketalouden alan päivätoteutusten valintaryhmässä. Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan.

Erityisjärjestelyt
Mikäli valintakokeeseen osallistuminen vaatii osaltasi erityisjärjestelyjä, voit pyytää oikeutta valintakokeen suorittamista koskeviin erityisjärjestelyihin kirjallisella pyynnöllä. Pyynnön tulee olla perillä 10.4.2019, tai mikäli tarve erityisjärjestelyille ilmenee em. ajankohdan jälkeen, viimeistään 28.5.2019 osoitteessa Haaga-Helia, Hakijapalvelut/Liiketalous, päivätoteutus, Ratapihantie 13, 00520 Helsinki. Katso tarkemmat tiedot erityisjärjestelyjen pyytämisestä täältä.

Osallistumistodistus
Mikäli tarvitset todistuksen osallistumisestasi liiketalouden päivätoteutuksen valintakokeeseen, ilmoitathan toiveestasi kokeen valvojalle.

Opiskelun aloitus
Opiskelupaikka joko Malmin tai Pasilan toimipisteessä määräytyy toimipistetoiveen ja valintakoepistemäärän perusteella. Uuden opiskelijan aloitusmateriaali julkaistaan Haaga-Helian verkkosivuilla.

Valintaperusteet
Lisätietoa valintaperusteista ja valintakokeesta löydät Opintopolusta.

Yhteystiedot
Yleisiin kysymyksiin valintaperusteista sekä valintakokeen käytännön järjestelyistä vastaa hakijapalvelut.