Olet täällä

Ohjeita journalismin valintakokeeseen osallistuville

Ohjeita journalismin valintakokeeseen osallistuville

Tämän sivun ohjeet koskevat journalismin koulutuksen valintakoetta Pasilan toimipisteessä kevään 2019 yhteishaussa. Yhteishaun hakemus on jätettävä hakuaikana 20.3.-3.4.2019 klo 15.00 mennessä opintopolku.fi -palvelussa. Valintakokeeseen kutsutaan 140 hakijaa karsivan etukäteisnäyttötehtävän perusteella, joka on palautettava hakijapalveluihin 30.4.2019 klo 15.00 mennessä.
https://www.haaga-helia.fi/fi/koulutus/hakeminen-0/valintakokeet-ennakko...

 

TERVETULOA journalismin koulutusohjelman valintakokeeseen tiistaina 21.5.2019 klo 8.00 Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Pasilan kampukselle osoitteeseen Ratapihantie 13, 00520 Helsinki.

Journalismin valintakoe järjestetään ainoastaan edellä mainitussa paikassa kyseisenä ajankohtana eikä valintakokeen paikkaa tai ajankohtaa voi siten muuttaa.

 

ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN

Journalismin koulutuksen valintakokeeseen ei tarvitse ennakkoilmoittautua.

 

ENNAKKOAINEISTO

Valmistaudu varsinaiseen valintakokeeseen lukemalla seuraavat aineistot:

*Journalistin ohjeet: https://www.jsn.fi/journalistin_ohjeet/

*Maarit Jaakkolan teos Hyvä Journalismi: käytännön opas kirjoittajalle (Kansanvalistusseura)

*Multimediaalinen tarinankerronta -kaavio:

http://www.maz.ch/fileadmin/docs/public/Downloads/MAZ_Storytelling-Tool_FIN.pdf

 

Lisäksi pääsykokeessa menestyminen edellyttää aktiivista uutisten seuraamista.

 

ILMOITTAUTUMINEN VALINTAKOEPÄIVÄNÄ

Valintakokeeseen on ilmoittauduttava henkilökohtaisesti koepäivänä Haaga-Helian Pasilan kampuksen sisääntuloaulassa. Ilmoittautuminen alkaa klo 8.00. Tulethan paikalle hyvissä ajoin ennen kokeen alkamisaikaa.

 

HENKILÖLLISYYDEN TODISTAMINEN JA HENKILÖKOHTAISET TAVARAT

Sinun on todennettava henkilöllisyytesi valintakoepäivänä ilmoittautuessasi valintakokeeseen, kirjallista tehtävää palauttaessasi sekä haastattelun yhteydessä. Todenna henkilöllisyytesi virallisella, voimassaolevalla ja kuvallisella henkilöllisyystodistuksella (passi tai poliisin myöntämä suomalainen, kuvallinen henkilökortti). Voit todistaa henkilöllisyytesi myös suomalaisella ajokortilla tai EU/ETA-maan henkilökortilla.

Tarvitset kokeessa myös kirjoitusvälineet, joten ota mukaan lyijykynä, pyyhekumi ja teroitin. Sinulla voi olla kokeessa vesipullo, mutta pullo ei saa olla värillinen eikä siinä saa olla tekstejä. Saat ottaa muut henkilökohtaiset tavarasi mukaan koeluokkaan, mutta ne jätetään valintakokeen ajaksi luokan seinustalle. Valintakokeessa ei saa käyttää laskinta, sanakirjaa, puhelinta tai muita sähköisiä laitteita.

 

VALINTAKOE ALKAA klo 9.00

- Ilmoittautuminen klo 8.00 – 9.00

- Journalistinen koe ja yleistietokoe klo 9.00 – 11.45

- Ryhmähaastattelu klo 12.30 – 17.00

 

Tulethan ajoissa valintakokeeseen. Sinun on varauduttava olemaan paikalla klo 17.00 saakka. Huomaathan, että emme voi ottaa kokeeseen myöhässä saapuneita.

Journalistinen koe ja yleistietokoe -osio alkuohjeineen kestää noin 2 tuntia ja 45 minuuttia eikä koetilanteesta voi poistua kesken. Huolehdithan siis, että sinulla on vesipullo, jos tarvitset vettä kokeen aikana ja käythän wc:ssä ennen koetta.

Kaikkien kokelaiden suoritukset otetaan vastaan vasta koetilanteen päätyttyä.

 

VALINTAKOE KOOSTUU SEURAAVISTA OSIOISTA:

Yleistietokoe (25 p.), journalistinen koe (15/45 p.) sekä ryhmähaastattelu (10/30 p.). Valintakokeen maksimipisteet ovat 100 pistettä.

Tullakseen valituksi kokeesta on saatava vähintään 25 pistettä siten, että journalistisen kokeen osion minimipistemäärä on 15 pistettä ja ryhmähaastattelun 10 pistettä.

Monivalintamuotoisessa yleistietokokeessa mitataan hakijan yleissivistystä sekä ajankohtaisten asioiden seuraamista. Journalistisessa kokeessa mitataan hakijan soveltuvuutta journalistisiin tehtäviin. Kokeessa tuotetaan journalistista tekstiä ja ideoita. Ryhmähaastattelussa painotus on mitata hakijan kykyä ja motivaatiota korkeakouluopiskeluun sekä opiskeluun nimenomaan Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalismin koulutusohjelmassa.

 

VALINTAKOKEEN MAKSUT

Valintakoe on maksuton. Haaga-Helia ei korvaa valintakokeesta aiheutuvia matka- tai tarvikekustannuksia.

 

YHTEISTYÖ MUIDEN AMMATTIKORKEAKOULUJEN KANSSA
Haaga-Helian journalismin koulutus ei tee valtakunnallista valintakoeyhteistyötä. Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan.

 

ERITYISJÄRJESTELYT

Mikäli valintakokeeseen osallistuminen vaatii osaltasi erityisjärjestelyjä, voit anoa oikeutta valintakokeen suorittamista koskeviin erityisjärjestelyihin Haaga-Helian nettisivuilla julkaistulla lomakkeella. Hakemus tulee toimittaa viipymättä, viimeistään 15.5.2019 klo 15.00, Haaga-Helian Hakijapalveluun sähköpostitse tai postitse osoitteeseen Ratapihantie 13, 00520 Helsinki. Liitä mukaan kopiot todistuksista, joihin vetoat (esimerkiksi lääkärinlausunto tai muu vastaava lausunto vamman tai sairauden laadusta tai todistus lukihäiriöstä). Lisätietoja ja hakulomakkeen löydät osoitteesta https://www.haaga-helia.fi/fi/valintakokeen-erityisjarjestelyt?userLang=fi

 

SAAPUMINEN VALINTAKOKEESEEN

Haaga-Helian Pasilan kampus sijaitsee Helsingissä Itä-Pasilan alueella osoitteessa Ratapihantie 13. Pasilan kampukselle on hyvät kulkuyhteydet junalla, raitiovaunulla ja bussilla. Helsingin päärautatieasemalta on noin 10 minuutin junamatka Pasilaan. Kampus sijaitsee aivan Pasilan juna-aseman ja Helsingin Messukeskuksen vieressä. Lisätietoa julkisen liikenteen aikatauluista ja reiteistä: https://www.hsl.fi/. Pasilan kampuksella ei ole asiakaspysäköintiä, mutta pysäköinti on mahdollista esimerkiksi Veturiparkissa, Resiinaparkissa ja Messukeskuksen parkissa.

 

RUOKAILU

Haaga-Helian Pasilan kampuksen sisääntulokerroksessa sijaitseva Bistro on avoinna koko päivän. Bistrosta voi ostaa kahvia, virvokkeita ja pientä syötävää, mutta valintakoepäivää varten voi varata myös omia eväitä.

 

OSALLISTUMISTODISTUS

Mikäli tarvitset todistuksen osallistumisestasi journalismin koulutusohjelman valintakokeeseen, ilmoitathan toiveestasi kokeen valvojalle. Todistuksen voi saada vain osallistuttuaan koko koepäivään.

 

VALINNAN TULOKSET

Valintojen tulokset julkaistaan Opintopolun oma opintopolku -palvelussa viimeistään 28.6.2019. Huom. lopullisen valinnan tulokset saattavat valmistua jo aiemminkin. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 8.7.2019 klo 15.00 mennessä. Voit ottaa opiskelupaikan vastaan sähköisesti Opintopolun oma opintopolku -palvelussa vahvasti tunnistautuneena esim. pankkitunnuksin tai toimittamalla paperisen opiskelupaikan vastaanottamisilmoituksen Haaga-Helian hakijanpalveluihin määräaikaan mennessä.

Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes todistukset on tarkistettu ja todistuskopioita verrattu alkuperäisiin todistuksiin. Ammattikorkeakoulu purkaa opiskelijavalinnan, mikäli hakija on antanut haussa virheellisiä tietoja eikä oikein tiedoin olisi oikeutettu saamaansa opiskelupaikkaan. Älä tuo todistuksia vielä valintakokeeseen, sillä todistukset tarkistetaan vasta valintapäätöksen jälkeen.

Voit tulla valituksi korkeintaan yhteen yhteishaun hakukohteeseen ja vastaanottaa vain yhden korkeakoulupaikan samana lukukautena alkavasta korkeakoulukoulutuksesta (1.8. - 31.12.2019). Hakujärjestelmä tarjoaa sinulle opiskelupaikkaa ylimmästä mahdollisesta hakutoiveestasi, johon pisteesi riittävät. Alemmat hakutoiveesi peruuntuvat. Huomaathan, että yhden korkeakoulupaikan sääntö koskee sekä yhteis- että erillishakuja.

 

OPISKELUN ALOITUS

Journalismin koulutusohjelman opiskelu käynnistyy orientointipäivillä viikolla 33. Haaga-Helian opintotoimisto vie Haaga-Helian verkkosivulle uuden opiskelijan aloitusmateriaalin ennen orientointipäiviä.

 

LISÄTIETOJA

Mikäli sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun hakijapalveluihin sähköpostitse hakijapalvelut(at)haaga-helia.fi tai puhelimella 0400 230 409.

 

Menestystä valintakokeeseen!

 

YSTÄVÄLLISIN TERVEISIN                          

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu              

Hakijapalvelut                                                   

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki                     

Puh. 0400 230 409                                            

hakijapalvelut(at)haaga-helia.fi                        

www.haaga-helia.fi