Olet täällä

Ohjeita Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutuksen valintakokeeseen osallistuville

Ohjeita Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutuksen valintakokeeseen osallistuville

Tämän sivun ohjeet koskevat Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon päivätoteutuksen valintakoetta kevään 2019 yhteishaussa. Yhteishaun hakemus oli jätettävä hakuaikana.

Tervetuloa Haaga-Helian Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon päivätoteutuksen valintakokeeseen.

Koulutusohjelman opinnot toteutetaan lähtökohtaisesti Haagan kampuksella, mutta valintakokeen ensimmäinen osa 29.5.2019 (monivalintakoe) järjestetään Pasilan kampuksella osoitteessa Ratapihantie 13, 00520 Helsinki. Valintakokeen toinen osa pidetään pe 7.6.2019 Haagan kampuksella.

Ennakkoilmoittautuminen
Ilmoittaudu valintakokeeseen viimeistään 27.5.2019

https://www.webropolsurveys.com//HHHOTRA.net

salasana: lähetetty sähköpostitse

 

Suoraan todistusvalinnalla valittujen ei tarvitse osallistua valintakokeeseen
Todistusvalintojen tulokset julkaistaan toukokuun lopulla ennen valintakokeita, kun korkeakoulut ovat saaneet ylioppilasarvosanat ylioppilastutkintolautakunnalta (YTL).

 

Ilmoittautuminen valintakoepäivänä
Ilmoittaudu saapuneeksi Pasilan kampuksen sisääntuloaulassa klo 9.30 mennessä (saavu ajoissa paikalle, ilmoittautuminen aukeaa klo 8.00). Saat kokeen tilatiedon ilmoittautumisen yhteydessä.

Henkilöllisyyden todistaminen

Henkilöllisyytesi varmistetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Tätä varten tarvitset virallisen, voimassaolevan ja kuvallisen henkilöllisyystodistuksen (passi tai poliisin myöntämä suomalainen, kuvallinen henkilökortti). Voit todistaa henkilöllisyytesi myös suomalaisella ajokortilla tai EU/ETA-maan henkilökortilla.

Henkilöllisyys todennetaan ilmoittautumisen lisäksi kirjallisen kokeen yhteydessä.

 

Suomen kielen kielikoe

Kielikokeeseen tulee osallistua he, jotka ovat saaneet sähköpostin liitteenä erillisen kielikoekutsun saapua 29.5. kello 8.15-9.15. Kielikokeesta ei saa pisteitä, mutta jos kielikoe on hylätty, hakija ei voi osallistua valintakokeen toiseen osaan. Ellet ole toimittanut YKI-todistusta määräaikaan mennessä, sinun on osallistuttava suomen kielen kokeeseen (koskee vain hakijoita, joiden äidinkieli on muu kuin suomi/ruotsi).

 

Valintakoe 29.5.2019

Valintakokeen kesto on 1,5 tuntia. Pääsykoekirjan nimi on "Vieraanvaraisuusala muutoksessa. Näkemyksiä hotelli-, ravintola- ja matkailualasta" (toim. Havas, K.2017). Materiaali ei saa olla mukana kokeessa.  Koe sisältää myös laskutehtäviä. Ota mukaasi lyijykynä, pyyhekumi ja taskulaskin (matkapuhelin ei käy).

 

Valintakokeen muut osat

Valintakokeen ensimmäinen osa 29.5. pitää sisällään kirjallisen monivalintaosion sekä matemaattisen osion. Toinen osa (6. tai 7.6.2019) on henkilökohtainen haastattelu. Valintakokeen 1. osan perusteella kutsutaan paremmuusjärjestyksessä sisäänottoon nähden kolminkertainen määrä hakijoita valintakokeen 2. osaan.

Tieto pääsystä valintakokeen toiseen osaan lähetetään hakijan Opintopolussa ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen tiistaina 4.6.2019, klo 15.00 jälkeen.

Haastattelut järjestetään 2. osan kutsun saaneille Haagan kampuksella, Pajuniityntie 11, 00320 Helsinki seuraavasti:

Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus

Sukunimi: A-K 7.6.2019, alk. kello 10.30-13.00

Sukunimi: L-Ö 7.6.2019, alk. kello 12.30-16.00

 

Matkailun liikkeenjohdon koulutus

Sukunimi: A-K 6.6.2019, alk. kello 10.30-13.00

Sukunimi: L-Ö 6.6.2019, alk. kello 12.30-16.00

 

Ruokatuotannon johtamisen koulutus

Sukunimi: A-K 7.6.2019, alk. kello 10.30-13.00

Sukunimi: L-Ö 7.6.2019, alk. kello 12.30-15.00

 

Huolehdithan että Opintopolkuun ilmoittamasi sähköpostiosoite vastaanottaa viestejä (huomioi myös mahdollinen roskaposti-kansio). Jos olet hakenut useampaan Haagan restonomikoulutuksen koulutusohjelmaan, saat kutsun siihen Haagan haastatteluun, johon valintakokeen 1. osan pisteet riittävät. Haastattelupäivää voi ainoastaan vaihtaa, jos sinulla on toinen valintakoe samana päivänä. Ilmoita tuolloin haastattelukutsun saatuasi alla olevaan sähköpostiin korkeakoulun ja kokeen nimi. Hakijat tuovat haastattelutilaisuuteen nähtäväksi alkuperäiset koulu- ja työtodistukset.

Emme huomioi todistuksia jälkikäteen. Haastattelu on luonteeltaan kuin työhönottohaastattelu.

 

Lähetämme tiedon sähköpostitse myös niille valintakokeeseen ilmoittautuneille, jotka eivät saa kutsua valintakokeen toiseen osaan.

 

Valintakokeen maksut

Valintakoe on maksuton. Haaga-Helia ei korvaa valintakokeesta aiheutuvia matka-, tarvike- tai muita kustannuksia.

 

Yhteistyö muiden ammattikorkeakoulujen kanssa

Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus ei ole mukana valtakunnallisessa valintakoeyhteistyössä, vaan järjestää omat valintakokeensa. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus (päivä- ja monimuotototeutus), Matkailun liikkeenjohdon koulutus (päivä- ja monimuotototeutus) ja Ruokatuotannon johtamisen koulutus hyväksyvät toistensa valintakokeet Haaga-Helian sisällä.

 

Erityisjärjestelyt

Mikäli valintakokeeseen osallistuminen vaati osaltasi erityisjärjestelyjä, tuli oikeutta anoa valintakokeen suorittamista koskeviin erityisjärjestelyihin kirjallisella hakemuksella 10.4.2019 mennessä.

 

Osallistumistodistus

Mikäli tarvitset todistuksen osallistumisestasi valintakokeeseen, ilmoitathan toiveestasi kokeen valvojalle.

 

Reittitiedot ja pysäköinti

Haaga-Helian Pasilan kampus sijaitsee osoitteessa Ratapihantie 13, 00520 Helsinki. Pasilan kampukselle on hyvät kulkuyhteydet junalla, raitiovaunulla ja bussilla. Pasilan kampuksella ei ole asiakaspysäköintiä. Lisätietoa julkisen liikenteen aikatauluista ja reiteistä: https://www.hsl.fi/.

 

Lisätietoja

Mikäli sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä Haagan opintotoimistoon: opintotoimisto.haaga (at) haaga-helia.fi.

 

Menestystä valintakokeeseen!

 

Ystävällisin terveisin,

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haagan Opintotoimisto