Olet täällä

Ohjeita Haaga-Helian ylempien ammattikorkeakoulukoulutuksien (YAMK) pääsykokeeseen osallistuville

Ohjeita Haaga-Helian ylempien ammattikorkeakoulukoulutuksien (YAMK) pääsykokeeseen osallistuville

Ohje koskee seuraavia koulutuksia:

  • Liiketoiminnan teknologiat (LITEM)
  • Liiketoiminnan uudistaminen ja johtaminen, Pasila (LUJOM) Huom! Ennakkotehtävien arvioinnin jälkeen kutsutaan valintakokeeseen enintään kolminkertainen määrä hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin.
  • Liiketoiminnan uudistaminen ja johtaminen, Porvoo (LUJOM)
  • Palveluliiketoiminnan johtaminen ja kehittäminen (PAKEM)

 

Kutsut pääsykokeisiin lähetetään sähköpostitse 10.5.2019 niille hakijoille, jotka ovat saaneet ennakkotehtävästä vähintään 10 pistettä. Huom! Liiketoiminnan uudistaminen ja johtaminen, Pasila: Ennakkotehtävien arvioinnin jälkeen kutsutaan valintakokeeseen enintään kolminkertainen määrä hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin.

Koulutusten yhteinen pääsykoe järjestetään maanantaina 20.5.2019 klo 9.00-18.00 Haaga-Helian Pasilan kampuksella osoitteessa Ratapihantie 13, 00520 Helsinki.

Saavuthan paikalle ja ilmoittaudut hyvissä ajoin ennen kokeen alkua.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu saapuneeksi pääsykokeeseen Haaga-Helian Pasilan kampuksen aulassa maanantaina 20.5. klo 8.00-9.00.

 

Henkilöllisyyden todistaminen ja henkilökohtaiset tavarat

Henkilöllisyytesi varmistetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Tätä varten tarvitset virallisen, voimassaolevan ja kuvallisen henkilöllisyystodistuksen (passi tai poliisin myöntämä suomalainen, kuvallinen henkilökortti). Voit todistaa henkilöllisyytesi myös suomalaisella ajokortilla tai EU/ETA-maan henkilökortilla. Henkilöllisyys todennetaan ilmoittautumisen lisäksi kirjallisen kokeen ja haastattelun yhteydessä.

Ota pääsykokeeseen mukaan oma lyijykynä, kumi ja teroitin. Voit myös ottaa vesipullon. Kokeeseen et voi ottaa mukaan sanakirjoja, laskinta, kännykkää tai muita elektronisia laitteita. Kirjallisen kokeen materiaali jaetaan kokeen yhteydessä.

 

Aikataulu

Tule kokeeseen ajoissa ja varaa koepäivänä aikaa klo 18.00 asti! Huomio, että myöhästyneitä hakijoita ei oteta kokeeseen. Pääsykoepäivän aikataulu:

 

  • Ilmoittautuminen klo 8.00-9.00
  • Kirjallinen koe klo 9.00 – 11.00
  • Haastattelut klo 12.00-18.00

 

Pääsykokeen sisältö ja pisteet

Pääsykoe sisältää seuraavat osat:

Osa 1. Ennakkotehtävä (min 10 pistettä/ max 25 pistettä)

Osa 2. Kirjallinen tehtävä (min 10 pistettä/ max 35 pistettä)

Osa 3. Ryhmähaastattelu (min 15 pistettä/ max 40 pistettä)

Hakija voi saada pääsykokeesta maksimissaan 100 pistettä. Tullakseen valituksi hakijan on saatava yhteensä vähintään 35 pistettä. Lisäksi hakijan on saavutettava yllä mainittujen osioiden alimmat pisterajat.

 

Kirjallinen koe

Saat kirjallisen kokeen tilatiedon ilmoittautumisen yhteydessä.

Kirjallinen koe alkaa klo 9.00. Se ei edellytä ennakkovalmistautumista. Tehtävä ja lukumateriaali annetaan kokeessa. Kirjallisen kokeen hyväksytty suoritus edellyttää vähintään 10 pisteen saavuttamista ja sen enimmäispistemäärä on 35. Huomioithan, että hylätty suoritus kirjallisessa kokeessa johtaa koko valintakokeen hylkäämiseen. Kirjallisessa kokeessa arvioidaan vastausten sisältöä, esitettyjä argumentteja, loogista ajattelua sekä kirjallista ilmaisua.

 

Ryhmähaastattelu

Haastattelun aika ja paikka selviävät kirjallisen kokeen jälkeen sisääntuloaulan ilmoitustaululta. Käy kirjallisen kokeen jälkeen katsomassa taululta koska ja missä haastattelusi on. Jos et löydä nimeäsi listalta, mene 2. kerrokseen Hakijapalveluiden palvelutiskille. Huomioi, että ensimmäiset haastatteluryhmät alkavat tasan klo 12.00 ja hakijamäärästä riippuen viimeisten ryhmien haastattelut voivat kestää jopa klo 18.00 asti.

Ryhmähaastatteluun osallistuu viisi hakijaa ja haastattelu kestää 30 minuuttia. Hakijoita arvioi kaksi opettajaa. Ryhmähaastattelun hyväksytty suoritus edellyttää vähintään 15 pistettä ja enimmäispistemäärä on 40. Huomioithan, että hylätty suoritus haastattelussa johtaa koko valintakokeen hylkäämiseen. Huomio myös, että haastatteluun myöhässä saapuva hakijaa ei oteta haastatteluun mukaan ja valintakoe on siinä tapauksessa hylätty.

Haastattelussa arvioidaan hakijan motivaatiota, vuorovaikutustaitoja sekä taitoa keskustella organisaatioiden ja liiketoiminnan kehittämiskohteista.

 

Pääsykokeen maksut

Pääsykokeeseen osallistuminen on ilmaista. Haaga-Helia ei korvaa hakijoiden matkakustannuksia.

 

Valintakoeyhteistyö

Haaga-Helian ylemmät ammattikorkeakouluhakukohteet eivät tee valtakunnallista valintakoeyhteistyötä.

Haaga-Helian alla mainitut suomenkieliset hakukohteet tekevät valintakoeyhteistyötä. Valintakoeyhteistyö koskee sekä esivalintaa että lopullista valintaa. Mikäli hakija merkitsee hakulomakkeelleen useampia seuraavista hakukohteista, hänen tarvitsee toimittaa vain yksi ennakkotehtävä ja osallistua vain yhteen valintakokeeseen. Pisteet siirtyvät tällöin automaattisesti kaikkiin valintakoeyhteistyötä tekeviin hakukohteisiin.

  • Liiketoiminnan teknologiat
  • Liiketoiminnan uudistaminen ja johtaminen (Pasila ja Porvoo)
  • Palveluliiketoiminnan johtaminen ja kehittäminen

 

Osallistumistodistus

Mikäli tarvitset todistuksen osallistumisestasi haastatteluun, ilmoitathan toiveestasi haastattelussa.

 

Saapuminen haastatteluun

Haaga-Helian Pasilan kampus sijaitsee Helsingissä, Itä-Pasilassa, osoitteessa Ratapihantie 13. Pasilan kampukselle on hyvät kulkuyhteydet junalla, raitiovaunulla ja bussilla. Helsingin päärautatieasemalta on noin 5 minuutin junamatka Pasilaan. Kampus sijaitsee aivan Pasilan juna-aseman ja Helsingin Messukeskuksen vieressä. Lisätietoa julkisen liikenteen aikatauluista ja reiteistä: https://www.hsl.fi/. Pasilan kampuksella ei ole asiakaspysäköintiä, mutta pysäköinti on mahdollista esimerkiksi Veturiparkissa, Resiinaparkissa ja Messukeskuksen parkissa.

 

Ruokailu

Haaga-Helian Pasilan kampuksen sisääntulokerroksessa sijaitseva Bistro on avoinna koko päivän. Bistrosta voi ostaa kahvia, virvokkeita ja pientä syötävää.

 

Valinnan tulokset

Valinnan tulokset julkaistaan Oma Opintopolku -palvelussa viimeistään 28.6.2019. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan ja korkeakouluun tulee ilmoittautua 8.7.2019 klo 15.00 mennessä Oma Opintopolku -palvelussa. Saat vastaanottaa vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukukautena (1.8. – 31.12.2019) alkavasta koulutuksesta. Sääntö koskee sekä yhteis- että erillishaun kautta saatuja opiskelupaikkoja.

Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes todistukset on tarkistettu (sekä kopiot että alkuperäiset). Todistukset tarkistetaan vasta opiskelijavalinnan jälkeen, joten älä tuo todistuksiasi valintakokeeseen.

 

Opiskelun aloitus

Opiskelu käynnistyy koulutusten yhteisellä orientointipäivällä lauantaina 17.8.2019.

 

 

Lisätietoja voit kysyä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun hakijapalveluista p. 0400 230409, hakijapalvelut@haaga-helia.fi tai Pasilan toimipisteen 2. krs, Ratapihantie 13, Helsinki.

 

 

Menestystä opiskelijavalinnoissa!

 

YSTÄVÄLLISIN TERVEISIN                          

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu              

Hakijapalvelut                                                   

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki                     

Puh. 0400 230 409                                            

hakijapalvelut(at)haaga-helia.fi                       

www.haaga-helia.fi