Matkailu- ja tapahtuma-ala, Porvoo - suuntautuminen

Kuvituskuva suunnitelmia

Porvoon kampuksen restonomikoulutus profiloituu vastuullisten matkailu- ja tapahtumapalveluiden asiantuntijatehtävissä vaadittaviin asiakaskeskeisen ja tuloksellisen toiminnan osaamisiin.

Porvoon kampuksella voi valita suuntautumiseksi joko matkailupalvelut tai tapahtumapalvelut. Monimuoto-opiskelijat suuntautuvat vastuullisten matkailupalveluiden kehittämiseen. Lisäksi kampuksella on tradenomikoulutusta muun muassa Aviation Business painotuksella. Englanninkielisessä tutkinnossa opiskelevan suuntautuminen on joko Sustainable Tourism Management tai Sustainable Event Management.

Suuntautumisopintojen ensimmäisessä osassa tutustut kyseisen suuntautumisen liiketoimintaympäristöön sekä kehittämistyön menetelmiin. Lisäksi pääpaino on vastuullisessa tuotesuunnittelussa ja konseptikehityksessä.

Suuntautumisopintojen toisessa osassa perehdyt syvemmin muun muassa vastuullisuuden teemoihin, projekti- ja verkostojohtamiseen sekä liiketoiminnan kannattavuuteen. Myös tulevaisuuden trendit ja teknologinen kehitys tulevat teemoina tutuiksi.

Voit sisällyttää omaan oppimispolkuusi osia kaikista Helsingin ja Porvoon restonomikoulutuksen suuntautumisista.


Matkailupalvelut suuntautuminen

Tervetuloa oppimaan ja kehittämään vetovoimaisia ja kannattavia matkailupalveluita moninaisten asiakkuuksien muuttuviin tarpeisiin. Opit ymmärtämään matkailupalveluiden asiakaslähtöisiä myynti- & markkinointitapoja sekä tehokkaita jakeluverkostoja. Suuntautumisen työelämälähtöinen projektityöskentely sekä projektien opintomatkat antavat erinomaiset mahdollisuudet verkostoitua alan eri toimijoiden kanssa. Suuntautumisen sekä suositellun osaamiskokonaisuuden opintojen avulla saat erinomaiset valmiudet työllistyä moniin erilaisiin matkailualan yrityksiin mm. myynnin, markkinoinnin, teknologian ja asiakaspalvelun työtehtäviin. 

Tapahtumapalvelut suuntautuminen

Tervetuloa opiskelemaan tapahtuma-alaa! Tällä suuntautumisella opit, kuinka tuloksellisia ja elämyksellisiä tapahtumia järjestetään vastuullisesti. Suuntautumisessa tarkastellaan tapahtuma-alaa liiketoimintana aitojen projektien ja toimeksiantajien parissa. Tapahtumapalveluiden opintojaksoilla tapahtuma-alan erilaiset toimenkuvat kuten tapahtumakoordinaattori ja -tuottaja (tekninen, festivaali, kongressi), projektipäällikkö, asiakkuusjohtaja ja luova johtaja tulevat tutuiksi. Suuntutuminen avaa ovet monipuoliseen tapahtumakenttään ja voit valmistuessasi työskennellä esimerkiksi tapahtumatuotantoyhtiöissä, kokouspalveluja tarjoavissa hotelleissa ja kongressikeskuksissa, festivaaleilla, urheilutapahtumissa tai yrittäjänä. Opintojaksoilla pääset vahvasti kiinni tapahtumajärjestämisen käytäntöön tiimityöskentelynä.

Vastuullisen matkailupalveluiden kehittäminen suuntautuminen

Tervetuloa oppimaan lisää vastuullisten matkailupalveluiden kehittämisestä. Tämä suuntautuminen antaa sinulle joustavan mahdollisuuden opiskella ja tehdä töitä samanaikaisesti. Opintoja pääset tekemään toisinaan yhdessä muiden kanssa kampuksella ja useimmiten etänä verkon kautta. Opit tarkastelemaan matkailun liiketoimintaa vastuullisuuden näkökulmasta.  Opintojaksoilla sinulle tulevat tutuiksi matkailun liiketoiminnan peruskäsitteet, vastuullisten matkailuelämysten luominen, matkailualan verkostojen merkitys ja kannattavan liiketoiminnan johtaminen.

HAKEMINEN

Hae opiskelemaan Haaga-Helian restonomiopintoihin. Lue lisää täältä.

Restonomi AMK, suuntautumisena matkailu- ja tapahtuma-ala

Laajuus: 210 op

Tutkinto: Restonomi (AMK)