Tervetuloa Master-opiskelijaksi

Kuvituskuva

Lead paragraph

Onnittelut opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut kehittämään osaamistasi Haaga-Helian Master-koulutuksiin.

Tältä sivulta löydät opintojen aloitukseen tarvittavat tiedot ja materiaalit koskien Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Master-koulutuksia:

 • Liiketoiminnan teknologiat
 • Liiketoiminnan uudistaminen ja johtaminen sekä
 • Palveluliiketoiminnan johtaminen ja kehittäminen
   
 • HUOM! Strategiatyö organisaatioissa -koulutuksen sivut löytyvät täältä.
   
 • HUOM! Tämän sivun tiedot eivät koske Vierumäen Master-opiskelijoita. Ks. Vierumäen liikunta-alan Master-opiskelijoiden ohjeet erilliseltä sivulta Vierumäen Master-opiskelijat.

Tutustu huolellisesti tämän sivun materiaaleihin ja muista varmistaa opiskelupaikka näiltä sivuilta löytyvillä ohjeilla. Ohjeet avoimen väylän kautta valituille löytyvät täältä. Uudet opiskelijat tunnistautuvat sähköisesti. Lue ohjeet tunnistautumiseen.

Huom! Opiskelijalla edellytetään olevan oma tietokone käytettävissään opintojen aikana heti ensimmäisestä opetusviikosta lähtien.

Koulutuksen rakenne

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavien opintojen laajuus on 90 opintopistettä ja tavoiteaika tutkinnon suorittamiselle on 1,5 vuotta. Tutkintoon sisältyy 20 opintopistettä yhteisiä opintoja, 20 opintopistettä suuntautumisopintoja, 30 opintopisteen opinnäytetyö sekä 20 opintopistettä vapaavalintaisia opintoja. Tutkinnon ainoa pakollinen opintojakso on Tutkimuksellinen kehittäminen 5 op.

Tutustu oman koulutuksesi opintorakenteeseen, suuntautumisvaihtoehtoihin ja opintojaksokuvauksiin alla olevien linkkien kautta. Huomio, että vapaavalintaisiin opintoihin voi sisältyä opintoja kaikista suuntautumisista.

Opetuskieli

Master-tutkintojen opetuskielet ovat suomi ja englanti. Tutkinnon suorittaminen edellyttää hyvää suomen kielen taitoa sekä vähintään kohtalaista englanninkielen luetun ymmärtämistä. Myös suomenkielisillä opintojaksoilla hyödynnetään englanninkielistä aineistoa. Suuntautumisten opintojaksoja on suuntautumisesta riippuen tarjolla sekä suomen- että englanninkielisinä tai vain englanninkielisinä (ICT-palvelut ja tietojärjestelmät). Suosittelemme kaikille opiskelijoille ainakin yhden opintojakson opiskelua englanninkielisenä.

Suomenkielisessä tutkinnossa suomenkielisiä opintoja tulee olla vähintään 20 opintopistettä. Opinnäytetyön voi halutessaan tehdä englanninkielisenä, kunhan englanninkielisten opintosuoritusten kokonaismäärä ei ylitä 70 opintopistettä. 

Opintojen suunnittelu

Ensimmäisen opiskelulukukauden (syksy 2023) opintoihin on suositeltavaa valita yhteisiä opintoja sekä suuntautumisen opintoja. Tutkinto on suunniteltu suoritettavaksi 1,5 - 2 vuoden aikana. Opinnoista kannattaa rakentaa henkilökohtainen suunnitelma ainakin karkealla tasolla jo opintojen alussa.

Yhteisistä opinnoista (Data-analytiikka/Tulevaisuuksien tutkimus/Oppimista edistävä organisaatio/Organisaatiot muutoksessa) on tarjontaa ympäri lukuvuoden sekä suomen- että englanninkielellä. Suuntautumisen opintojen suunnittelussa on tärkeä huomioida myös tarjonnan ajankohta, koska kaikki suuntautumisten opintojaksot eivät ole tarjolla molemmilla lukukausilla ja joitain suuntautumisen opintojaksoja voi lukukaudella olla tarjolla vain englanninkielisenä toteutuksena. Tutustu opetussuunnitelmaan ja tee suunnitelma ensi syksyn opinnoistasi alla olevan opintotarjontalistauksen avulla.

Syksyn opintojaksojen valinta ja aikataulut

 1. Tarkista toteutuskoonnista syksyn opintotarjonta.
  • Vihreällä merkityt ovat suosituksia uusille opiskelijoille.  
  • Mode-sarakkeesta näet toteutusmuodon: CONTACT: tapaamiset kampuksella, VIRTUAL: ei tapaamisia, ONLINE: tapaamiset verkossa
 2. Valitse ensin suuntautuminen ja sen sisältä 1-3 suuntautumisen opintojakson toteutusta. Tarkista mahdollisten tapaamisten päivämäärät Lukkarikoneesta toteutuskoodin perusteella.
   
 3. Valitse yhteisistä opintojaksoista 1-2 aikatauluusi sopivinta toteutusta. Tarkista mahdollisten tapaamisten päivämäärät Lukkarikoneesta toteutuskoodin perusteella.
   
 4. Ilmoittaudu toteutuksille Pepissä toteutuskoodin perusteella.

Varaa kalenteriisi myös suuntautumiskohtaiset Master-seminaarit, jotka tukevat ammatillista kehittymistäsi sekä opinnäytetyön aiheen suunnittelua ja rakentumista. Syksyn aikana sinun odotetaan osallistuvan vähintään yhteen seminaareista, mutta kaikkiin saa osallistua. Lähtökohtaisesti seminaarit pidetään verkossa.

 • Ma 4.9. suomeksi, 23.10. englanniksi, 27.11. suomeksi klo 17.00-19.30

Opinnäytetyön aihetta on hyvä ryhtyä kehittämään heti opintojen alettua, jotta opinnot voi rakentaa tukemaan opinnäytetyön sisältöjä. Pakollinen opintojakso Tutkimuksellinen kehittäminen/Applied Design Research -opintojakso on ajankohtainen silloin, kun opinnäytetyölle on aihe. Opinnäytetyön voi aloittaa heti opintojen alkaessa tai viimeistään toisen lukuvuoden alussa. Mikäli kirjoitat opinnäytetyön englanniksi, suosittelemme, että suoritat pakollisen opintojakson ja suuntautumisen opintoja englanninkielellä.

Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) viimeistellään korkeakoulun Peppi-järjestelmässä lokakuun aikana. Opintojen alussa on tärkeintä tunnistaa oman suunnitelman mukaiset opintojaksot syyslukukaudelle ja ilmoittautua näille. Löydät lisätietoa ilmoittautumisesta ja opintojen suunnittelusta Johdanto Master-opiskeluun -orientointialustalta, jonne pääset kirjautumaan tunnuksillasi elokuussa. Salasana orientointialustalle on master.

Opintojen aloitus

Ennen orientointia

Tutustu Master-opiskelijasivujen sisältöihin ja aloita orientoituminen opiskeluun jo kesän aikana. Elokuussa viikolla 31 saat sähköpostitse kutsun Master-opiskelijoiden perehdytysmateriaaleihin. Jos et ole saanut sähköpostia tai Haaga-Helian tunnukset eivät toimi perjantaihin 11.8. mennessä, ota yhteyttä: opintopalvelut(at)haaga-helia.fi. 

Orientointimateriaalien avulla voit tutustua koulutuksen rakenteeseen ja suuntautumisten sisöltöihin. Saat myös ohjeet Haaga-Helian järjestelmiin kirjautumisesta sekä syksyn opintojaksoille ilmoittautumisesta. Suuntautumisen valinta tulee ilmoittaa 16.8. klo 10 mennessä. Suuntautuminen määrittää noin puolet Master-opintojesi sisällöstä (30 op opinnäytetyö sekä 20 op suuntautumisopinnot). Suuntautumista on mahdollista vaihtaa vielä ensimmäisen lukukauden aikana. 

Haaga-Helian opiskelijatunnukset saatuasi: 

 • Kirjaudu Moodleen ja tutustu orientointimateriaaleihin Johdanto Master-opiskeluun -orientointialustalla. Salasana on master.
 • Tutustu Master-opiskelijasivujen sisältöihin.
 • Kirjaudu koulun sähköpostiin ja tee tarvittaessa edelleenlähetys koulun sähköpostista omaan sähköpostiisi. Ohjeet löytyvät orientointi-Moodlesta.
 • Lataa ja kirjaudu Zoom- ja Teams -verkkokokousohjelmiin. Ohjeet löytyvät IT-palveluiden sivuilta.
 • Ilmoittaudu syksyn opintojaksoille ja varaa Master-seminaarit kalenteriisi. Ilmoittautumisia voi täydentää myöhemmin tarvittaessa, joten ilmoittaudu vain opintojaksoille, joille aiot osallistua.
 • Valitse suuntautumisesi ja ilmoita valintasi tämän linkin kautta viimeistään ke 16.8.2023 klo 10 mennessä.

Orientointi-illat

Orientointi opiskeluun ja opintoihin järjestetään kahtena arki-iltana ennen opetuksen. Ensimmäinen ilta tiistaina 15.8. on kaikille uusille Master-opiskelijoille yhteinen ja jälkimmäinen ilta to 17.8. pidetään suuntautumisten ryhmissä. Osallistuminen molempiin iltoihin on pakollista. Mikäli kuitenkin olet estynyt osallistumasta, lähetä viesti osoitteeseen master(at)haaga-helia.fi.

Tiistaina 15.8. klo 17.00-19.00 orientointi järjestetään verkkotapaamisena Zoomissa, johon saat linkin 11.8. sähköpostitse. Tapaamista varten tarvitset toimivan verkkoyhteyden ja laitteen, jolla liityt tapaamiseen (puhelin, tabletti tai tietokone). Illan aikana saat tietoa opintojen suunnittelusta ja käytännöistä. Tilaisuus tallennetaan ja tallenne on katsottavissa myöhemmin orientointialustalla.

Torstaina 17.8. klo 15.00-19.30 suuntautumisten orientointi järjestetään Pasilan kampuksella. Klo 15-17 järjestetään vapaaehtoinen IT-orientointi sekä opinto-ohjaajien pop up -ohjausklinikka. Suosittelemme osallistumaan näihin, jos Haaga-Helian järjestelmät eivät ole sinulle entuudestaan tuttuja tai jos sinulla on kysyttävää Master-opintojen sisällöstä. Orientointi-ilta jatkuu klo 17.00 Master-ryhmän henkilökunnan esittäytymisellä, minkä jälkeen siirrytään suuntautumisten ryhmiin. Orientointi-ilta päättyy viimeistään klo 19.30. Illan aikana saat lisätietoa valitsemastasi suuntautumisesta sekä tapaat muita suuntautumisen opiskelijoita. Torstain orientointeihin ei ole mahdollista osallistua etänä, eikä niitä tallenneta.

Opintojen suunnitteluun ja teknisiin asioihin on saatavilla tukea myös orientointiviikon aikana. Tarkemmat tiedot ilmoitamme viikolla 31 saapuvassa viestissä. Muista käydä kirjautumassa sähköpostiisi ja tarvittaessa uudelleenohjaa postit sellaiseen osoitteeseen, jota aktiivisesti seuraat.