Liiketalouden tradenomi, Helsinki (AMK)

Kuvituskuva

Liiketalouden tradenomi saa äänensä kuuluville esimies-, asiantuntija- ja kehittämistehtävissä.

Tradenomin tutkinto ja sitä edeltävät, yritysyhteistyötä runsaasti sisältävät opinnot ovat työmarkkinoilla kovaa valuuttaa.

Haaga-Helian tradenomikoulutus tarjoaa mahdollisuuden opiskella liiketalouden osa-alueita monipuolisesti ja käytännönläheisesti, yhteistyössä yritysten kanssa. Perus- ja asiantuntijaopintojen sekä työharjoittelun myötä opiskelijalle kertyy laaja-alaista näkemystä ja liiketoimintaosaamisen pääomaa, jolle on kysyntää niin kotimaisilla kuin kansainvälisilläkin työmarkkinoilla.

Koulutuksen tavoitteet:

 • Opiskelija lunastaa yleiset työelämävalmiudet eri liiketoiminnan aloihin tutustumisen kautta (viestintä, ICT, asiakasymmärrys, markkinointi ja myynti, yrittäjyys ja liiketoiminta, talous, tiimityö- ja projektiosaaminen, tutkimus ja kehittäminen, liiketoiminnan analytiikka, kansainvälisyysosaaminen)
 • Opiskelija ymmärtää liiketalouden keskeiset osaamistarpeet ja kykenee tradenomina vastaamaan niihin
 • Opiskelija osaa soveltaa koulutuksessa hankittua osaamista ja kriittistä ajattelua käytäntöön

Millainen tradenomi sinusta tulee?

Myyntipäällikkö, tiiminvetäjä vai digitaalisen markkinoinnin suunnittelija? Sijoitusasiantuntija, palvelumuotoilija, data-analyytikko, kirjanpitäjä vai yrittäjä? Tradenomi-nimikkeellä valmistuneet ovat työllistyneet esimerkiksi yllä mainittuihin positioihin, mutta sinä voit valita juuri omannäköisesi oppimispolun.

Uudistunut koulutustarjontamme mahdollistaa sinulle opintojen joustavamman ja yksilöllisemmän suunnittelun ja monipuoliset opiskelutavat. Tarjoamme liiketalouden keskeisimmät suuntautumisvaihtoehdot, joiden lisäksi voit valita opintoja tietojenkäsittelyn, restonomin, medianomin tai liikunnanohjaajan opinnoista.

Voit rakentaa mielenkiintoisia opintoyhdistelmiä, esimerkiksi myynti ja tietojenkäsittely | talousosaaminen ja journalismi | HR, kielet ja kansainvälisyys. Kielitarjontamme on monipuolinen (englanti, espanja, japani, kiina, ranska, ruotsi, saksa, suomi, venäjä ja viro), ja voit valita opintoja myös englanninkielisestä opetustarjonnasta.  

Opiskelu käytännössä

Opiskelu toteutetaan päivä- ja monimuotototeutuksena. Päiväopetus järjestetään pääsääntöisesti arkisin klo 8–16. Monimuotototeutuksessa lähiopinnot järjestetään pääsääntöisesti arkisin klo 17.40–20.30. Monimuoto-opiskelijana voit valita myös päiväopintojen suuntautumisopintojaksoja, joista monia järjestetään myös virtuaalisina. Liiketalouden monimuotokoulutukseen sisältyy lähiopetuksen lisäksi virtuaaliopintoja. Koulutus on suunniteltu ja aikataulutettu päätoimisesti työssäkäyvän opiskelijan tarpeisiin. Lähiopetuksen lisäksi tarjolla on verkko-opintoja ja työn opinnollistamista.

Koulutus järjestetään Pasilan ja Malmin kampuksilla, joihin opiskelijat jaetaan satunnaisotannalla. Mitä pidemmälle opinnot etenevät, sitä vähemmän lähiopetus on riippuvainen opiskelijan kotikampuksesta.

Kampuksillamme on paljon kansainvälisiä opiskelijoita ja vaihto-opiskelijoita. Kansainvälisyysosaaminen sisältyy useisiin opintojaksoihimme, jonka lisäksi voit valita opintoja englanninkielisestä opetustarjonnastamme. Haaga-Heliassa sinulla on mahdollisuus opiskella laaja ja monipuolinen ammatillinen kielitaito. Lisäksi voit hakea opiskelijavaihtoon yli 200 yhteistyökorkeakouluun 44 maassa. Myös työharjoittelun voi suorittaa ulkomailla.

Opintojaksoilla vierailee asiantuntijoita yrityksistä. Opiskelijat työstävät projekteja ja kehityshankkeita yritysten ja organisaatioiden toimeksiannosta. Haaga-Helialla on tiivistä yhteistyötä yli sadan partneriyrityksen kanssa, mm. palvelun ja myynnin, finanssisektorin ja taloushallinnon alueilla, sekä julkishallinnon korkeimpien instituutioiden kanssa.

Suuntautumisvaihtoehdot, päiväopinnot

Suuntautumisvaihtoehdot, monimuoto-opinnot

 

Hakeminen

Kevään 2022 yhteishaku:


Tradenomi (AMK), liiketalous Helsinki, aloitus syksyllä 2022

 • Hakuaika: 16.3.-30.3.2022 klo 15.00
 • Päivätoteutus ja monimuotototeutus
 • AMK-valintakoe: AMK-valintakoe pidetään touko-kesäkuussa 2022. Lue lisää ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.
 • Koulutus alkaa elokuussa 2022.
 • Valintaperusteet on julkaistu Opintopolussa.

Tradenomi (AMK), liiketalous Porvoo, aloitus syksyllä 2022

 • Hakuaika: 16.3.-30.3.2022 klo 15.00
 • Päivätoteutus ja monimuotototeutus
 • AMK-valintakoe: AMK-valintakoe pidetään touko-kesäkuussa 2022. Lue lisää ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.
 • Koulutus alkaa elokuussa 2022.
 • Valintaperusteet on julkaistu Opintopolussa.
Katso Natasha Madlalan mietteitä liiketalouden opiskelusta Porvoossa
Porvoossa voit opiskella liiketaloutta myös monimuotokoulutuksena
Tradenomi amk

Laajuus: 210 op

Koulutus: Liiketalouden tradenomi

Kampus: Malmi ja Pasila

Opiskelu: Päivä- ja monimuotototeutus

Päiväopetus järjestetään pääsääntöisesti klo 8.00-16.00.

Monimuotototeutuksessa lähiopinnot järjestetään pääsääntöisesti klo 17.40-20.30.

Lähiopetuksen lisäksi tarjolla on verkko-opintoja ja työn opinnollistamista.

Valmistuneiden nimikkeitä: myyntipäällikkö, myyntineuvottelija, tuotepäällikkö, account manager, palvelupäällikkö, digitaalisen markkinoinnin suunnittelija, sijoitusasiantuntija, HR-assistentti, palvelumuotoilija, ostaja, ostopäällikkö, vientipäällikkö, tiiminvetäjä, osastopäällikkö, yrittäjä, tuotepäällikkö, account manager, kirjanpitäjä, laskenta-assistentti, controller, laskentapäällikkö

Contact
Hakijapalvelut
+358 400 230 409
hakijapalvelut@haaga-helia.fi