Olet täällä

Master-opinnoista tukea johtajuuteen

Master-opinnoista tukea johtajuuteen

Noora Jussila, Viestintäpäällikkö, Kirkon Ulkomaanapu

Olin Punaisen Ristin tiedottajana Libanonissa kaksi vuotta sitten, kun näin ilmoituksen Haaga-Helian Master-ohjelmien hausta. Ajoitus oli täydellinen, sillä olin juuri palaamassa Suomeen, Kirkon Ulkomaanavun (Kua) tiedottajaksi.

Olin valmistunut medianomiksi journalismin koulutusohjelmasta vuonna 2010 ja ehtinyt olla toimittajana Helsingin Sanomissa, Vihreässä langassa, Suomen Kuva-lehdessä ja Kodin Kuvalehdessä yhteensä seitsemän vuotta. Tämän jälkeen työskennellessäni järjestöissä olin päässyt laajentamaan osaamistani viestinnän suuntaan.

Master-ohjelmaan hain saadakseni tukea ammatilliselle kasvulle tiedottajan tehtävissä, ja haaveenani oli edetä vastuullisempiin työtehtäviin viestinnän alalla. Kävi tuuri. Puoli vuotta siitä, kun aloitin syksyllä 2017 opintoni, Kuassa avautui viestintäpäällikön paikka, ja sain sen.

Viime kevät oli yhtä rytinää, mutta täydellinen match: samaan aikaan, kun otin haltuun uutta työtehtävää, tein opintoja samasta aiheesta: johtamisesta ja esimiestyöskentelystä.

Varsinkin Master-ohjelmassa on ollut mahtavaa päästä vaihtamaan ajatuksia kollegojen kanssa, jotka hahmottavat asioita vaikkapa it-hallinnon tai liiketoiminnan näkökulmasta.

Valmistun joulukuussa 2018, mutta koska olen intohimoinen opiskelija, jatkan avoimessa yliopistossa psykologian opintoja. Ja kiinan kielen pariin on myös aikomus palata.

Kiinnostuitko? Tutustu Uudistuvan journalismin Master-opintoihin