Olet täällä

Opiskelijatarina: Ohjelmistokehittäjästä opettajaksi

Opiskelijatarina: Ohjelmistokehittäjästä opettajaksi

 

 

Paavo Penttilä, Haaga-Helian ammatillinen opettajakorkeakoulu, 2018-2019:

Opiskelin laivanrakennusta TKK:lla vuodesta 2002 ja työskentelin opiskelujen ajan ja valmistumisen jälkeen laiva-alan ohjelmistoyrityksessä, jossa ajauduin ohjelmistokehitykseen pariin. Nykyisin olen tiimivetäjä ohjelmistotalossa Vantaalla. Vaikka pidänkin tehtävistäni, kaipaan työhöni enemmän kontaktia ihmisen kanssa.

Tällä hetkellä opiskelen ammatillisen opettajan tutkintoa ilta- ja viikonloppuryhmässä. Tavoitteeni on valmistua ennen kesää. Opiskelurytmi on ollut minulle sopiva – ensimmäinen syksy oli aktiivista aikaa ja tekemistä kyllä on riittänyt. Opiskelu on sisällöltään mielenkiintoista ja sisältää paljon yhdessä tekemistä. Ryhmämme on kiva, ja nautin lähipäivistämme paljon.

Koen, että opettajaopinnot ja opettajana toimiminen tarjoavat minulle uuden mahdollisuuden käyttää hyödyksi työelämässä kartuttamaani kokemusta ja tarjoaa myös mielenkiintoisia uusia uramahdollisuuksia. Opettajia tarvitaan paljon ja työelämä opettaa monia taitoja joiden ”takaisin tuominen” kouluihin on arvokasta työtä.

Lyhyet opiskelujaksot uran eri vaiheissa kannattavat aina.

Uudistu opettajaksi - hae ammatilliseen opettajakorkeakouluun!