Olet täällä

Ravintola-alalla loihditaan makuja ja menestyskonsepteja

Ravintola-alalla loihditaan makuja ja menestyskonsepteja

Nicklas GrundströmHaaga-Helian restonomit oppivat tuntemaan ravintola-alaa kattavasti niin yrittäjän, kokin, henkilökunnan kuin asiakkaan näkökulmasta. Lagerblad Foodsin asiantuntijamyyjä Nicklas Grundström kiittelee Haaga-Heliasta saamiaan monipuolisia eväitä.

Lagerblad Foodsin tiilirakennuksessa Helsingin Tukkutorilla käy kuhina. Kun toimistohuoneissa hoidetaan myyntiä, markkinointia ja asiakassuhteita, alakerran tuotantotiloissa ahertavat kokit. Hygieniatilojen suojissa he valmistavat satoja korkealaatuisia tuotteita ravintoloiden ja hotellien keittiöiden tarpeisiin.

Tilojen välillä navigoi sulavasti Nicklas Grundstöm. Haaga-Helian restonomi ja Lagerblad Foodsin asiantuntijamyyjä vastaa yrityksen myynnistä Pohjanmaalla ja rannikkoalueilla. Lisäksi Grundström on tiiviisti yhteydessä Lagerblad Foodsin Ruotsin-yksikköön.

— Iso osa työtäni ovat asiakastapaamiset, myynti ja erilaisissa tapahtumissa käynti. Ruokamessuilla maistellaan viimeisimpiä ruokatrendejä. Tällä hetkellä vegaani- ja kasvisruoka on selkeässä nousussa, Grundström kertoo. 

Ravintolaelämyksiä ja ryhmähenkeä

Valmistuttuaan kokiksi ja ylioppilaaksi Grundström halusi syventää taitojaan ravintola-alalla. Haaga-Helia juolahti mieleen ensimmäisenä, ja pian nuorukainen löysi itsensä Haagan kampukselta Helsingissä ruoka-alan trendeihin ja ravintolamaailman uutuuksiin perehtymässä.

Vuonna 2018 ruokatuotannon johtamisen linjalta valmistunut ja nopeasti Lagerblad Foodsiin houkuteltu haagahelialainen kertoo Haaga-Helian opettajien olleen ammattitaitoisia ja opiskelun erittäin työelämälähtöistä.

— Kaikki kurssit olivat hyödyllisiä ja monipuolisia: oli ruuanlaittoa, yrittäjyyttä, trendien tutkimusta, ravintolajuridiikkaa, sosiaalista mediaa, messukäyntejä, Grundström luettelee.

Kaikista haagahelialaisista peräti 94 % työllistyy vuoden sisällä valmistumisestaan. Myös restonomit pääsevät valmistautumaan työelämään lukuisilla työelämäkursseilla.

— Ravintola saattoi antaa opiskelijoille toimeksiannon, että suunnitelkaa ruokalista tai konsepti. Eräälle kansallispuistolle taas suunnittelimme retkimenun.

Aiemmin kokkina ja vuoropäällikkönä toiminut Grundström kehuu Haaga-Helian ryhmähenkeä. Monipuolisen porukan kanssa kertyi kosolti hauskoja muistoja.

— Opinnoista sain hyviä frendejä, joista moneen olen tiiviisti yhteydessä, Grundström sanoo.

Ruokatuotannon johtamisen lisäksi Haagassa voi opiskella hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohtamista. 

Huippuammattilaisia hyvän maun maailmassa

Restonomin koulutuksella voi ponnahtaa lukemattomiin ammatteihin aina barista-baarimikosta luomuruokayrittäjään ja keittiömestarista ravintoloitsijaan. Restonomeja yhdistää halu luoda kokemuksia hyvien makujen maailmassa.

Haaga-Helialla on hotelli- ja ravintola-alalla arvostettu maine, ja koulusta valmistuneisiin törmää paljon työelämässä, Grundström kertoo.

— Verkostoituminen ravintola-alan ihmisten kanssa oli todella hyödyllistä, hän tiivistää.

Ravintola-alalla asiat tapahtuvat tekemällä. Onnistuneiden makuelämysten ja ravintolakonseptien takana on roppakaupalla työtä, ammattitaitoa ja tiimihenkeä. Toimeen tarttumista ja vastuunkantoa pääsee oppimaan Haaga-Heliassa jokainen tuleva ravintolayrittäjä, kokki ja baarimikko.

— Suosittelen restonomiopintoja kaikille, joita kiinnostaa ravintola-ala ja ruoanlaitto, ja joilla on halua kehittää ammattitaitoaan. Myös esimies- ja vastuutehtävistä kiinnostuneiden kannattaa hakea.

Grundström kannustaa hakemaan rohkeasti Haaga-Heliaan ja ottamaan opiskeluelämästä kaiken irti. Hän jakaa omakohtaisen vinkin tuleville ravintola-alan huipuille.

— Keskityin valmistumaan nopeasti, mutta jälkikäteen mietittynä olisin voinut ottaa osaa juhliin vähän railakkaamminkin, Grundström nauraa.

— Haalarit päälle ja menoksi!

Kiinnostaako hotelli-, ravintola- tai catering-ala Suomen johtavin opein? Hae Haaga-Heliaan restonomiopintoihin