Olet täällä

Luovuutta, kielitaitoa ja kontakteja – Porvoossa opiskellaan markkinointia inspiroivassa yhteisössä

Luovuutta, kielitaitoa ja kontakteja – Porvoossa opiskellaan markkinointia inspiroivassa yhteisössä
Vidar Cabell työskenteli kokkina neljä vuotta, kunnes hän alkoi pohtia uusia uravaihtoehtoja. Oli syntynyt tarve haastaa itseä uudella tavalla.
 
Visuaalisuus on aina kiinnostanut minua, ja silloinen tyttöystäväni ehdotti minulle Haaga-Helian myynnin ja visuaalisen markkinoinnin koulutusohjelmaa, Cabell kertoo.
 
Myynnin ja visuaalisen markkinoinnin kaksikielisessä koulutuksessa opetellaan suunnittelemaan, tuottamaan ja kehittämään mainos- ja markkinointikampanjoita, jotka puhuttelevat kohderyhmää. Opintojen aikana luodaan esimerkiksi verkkosivuja, videoita, esitteitä, graafisia ohjeistuksia sekä esitteitä ja sisältömarkkinointia sosiaalisen median eri kanaviin. Opinnot antavat myös liiketoimintaosaamista ja valmiuksia yrittäjyyteen. 
 
Cabell itse haluaisi tulevaisuudessa töitä markkinoinnin parista.
 
Myynnin ja visuaalisen markkinoinnin kaksikielinen koulutusohjelma järjestetään Porvoon kampuksella.  Kaksikieliselle Cabellille oli luontevaa hakea koulutusohjelmaan. Ohjelmasta valmistuneet pystyvät toimimaan työelämässä molemmilla kotimaisilla kielillä, mistä on etua kaikkialla Pohjoismaissa.  Porvoon kampuksen opiskelijat työskentelevät inspiroivassa ympäristössä, jossa he tottuvat haastamaan itsensä, työskentelemään eri rooleissa ja kohtaamaan ihmisiä. Cabell kertookin pitävänsä erityisesti ryhmätöistä.
 
Opintojen työelämälähtöisyys pitää opinnot ajantasaisina ja työelämään siirtymisen kynnyksen matalana.
 
— Opetus on ollut erinomaista ja monipuolista, ja etenkin työelämäprojektit ovat olleet sekä mukavia että erittäin hyödyllisiä, Cabell kiittelee.
 
Cabell pitää motivaatiota hyvin tärkeänä opinnoissa menestymisen kannalta. Visuaalisen alan opinnot ovatkin tarjonneet hänelle mielekkäitä aiheita, ja opintojen kautta muun muassa hänen kuvankäsittelytaitonsa ovat karttuneet.  
 
— Tällä hetkellä haen kesätöitä ja samalla harjoittelupaikkaa. Lisäksi etsin toimeksiantajaa tulevalle opinnäytetyölleni. Toivoisin saavani sellaisen toimeksiantajan, jolta saisin tarvittaessa ohjeistusta ja apua, Cabell sanoo.