Olet täällä

Oma urapolku yhdisti eri alojen osaamisen

Oma urapolku yhdisti eri alojen osaamisen

Kun Milla Koponen aloitti opintojaan, hänellä oli vahva ajatus siitä, että juuri matkailuala on hänen juttunsa. Uransa aikana hän on saavuttanut nuoruuden unelmansa, kouluttautunut uudelleen ja löytänyt itselleen täydellisen työpaikan ravintola-alalta. Tällä hetkellä hän toimii Fazer Retail Finlandin Gateau-leipomoiden aluepäällikkönä.

Matkailuala on aina kiinnostanut Koposta, joten restonomiopinnot olivat ilmeinen valinta.

- Haaveilin matkaoppaan urasta, joten tuumasin, ettei alaan liittyvän liikkeenjohdollisen koulutuksen hankkimisessa voi mennä kauheasti pieleen, Koponen naurahtaa.

Opintojen kautta Koponen pääsi ystävänsä kanssa työharjoitteluun Aurinkomatkoille ensimmäisinä matkatoimiston ottamina opasharjoittelijoina. Kokemus vei mukanaan ja valmistumisen jälkeen haave matkaoppaan urasta toteutui aidosti.

Muutaman vuoden oppaana työskentelyn jälkeen Koponen kaipasi vaihtelua uralleen ja päätyi optisen alan myyntityöhön. Sieltä urapolku vei monen mutkan kautta takaisin koulun penkille suorittamaan ylempää AMK-tutkintoa ja lopulta takaisin hotelli-, ravintola- ja matkailualalle.

Nykyisessä työssään Gateau-leipomoiden aluepäällikkönä Koponen pääsee soveltamaan aiemmista työtehtävistä saamaansa osaamista sekä hyödyntämään koulutuksen tuomia taitoja ravintola-alalla.

- Opinnot Haagassa antoivat rohkeutta ja uskoa omiin kykyihin. Valmistumisen jälkeen pystyi lähteä työelämään ja luottaa siihen, että tutkinto riittää moneen, ja halutessaan voi aina opiskella myöhemmin lisää. Olen todella kiitollinen kaikesta siitä, mitä sain Haagasta, Koponen tiivistää.

Kuuntele Millan koko tarina podcastista