Olet täällä

Opiskelijatarina: Käytännönläheisiä opintoja, kontakteja ja kielitaitoa

Opiskelijatarina: Käytännönläheisiä opintoja, kontakteja ja kielitaitoa

Jenni Ahonen, Degree programme in Sports Coaching and Management

Jenni Ahonen ajatteli ensin, että liiketalouden parista voisi löytyä hänelle tulevaisuuden ammatti. Urheilutausta hiihdon parissa sai hänet kuitenkin harkitsemaan unelma-ammattia uudelleen, ja keväällä 2017 hän haki opiskelemaan Haaga-Helian Vierumäen kampukselle englanninkieliselle Sports Coaching and Management -linjalle. Eikä valintaa ole tarvinnut sen jälkeen katua.

— Pidän siitä, että Haaga-Heliassa opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä. Emme pelkästään opiskele luokassa, vaan mennään ja tehdään, jolloin oppii todella hyvin. Myös lajikirjo on laaja ja opinnot monipuolisia, Jenni Ahonen kiteyttää.

Koulutus on tarjolla Vierumäellä sekä suomen- että englanninkielisenä. Englanninkielisen vaihtoehdon valinnut Ahonen kannustaa unohtamaan vieraaseen kieleen liittyvän epävarmuuden.

— Kielen ei kannata estää linjalle hakeutumista – täällähän sitä oppii! Alussa toki oli kielen kanssa vähän vaikeampaa, mutta melkein kaikilla muilla on sama tilanne. Vaikka koulutusohjelmassa on paljon ulkomaalaisia, harva puhuu englantia äidinkielenään, Ahonen kertoo.

Tiivis yhteisö voimavarana

Ahonen on viihtynyt opinnoissaan hyvin. Vierumäellä on aktiivinen kampus kauniissa miljöössä.

— Meillä on täällä Vierumäellä tiivis yhteisö ja hyvä yhteishenki. Koska suurin osa opiskelijoista asuu kampuksella, vietämme aikaa yhdessä myös vapaa-ajalla, Ahonen sanoo.

Ensi syksynä opinnoissa on vuorossa harjoittelu, ja valmistuminen siintää keväällä 2020. Mitä on näköpiirissä sen jälkeen?

— Saan täältä todella paljon kontakteja, joiden kautta löydän varmasti paikkani työelämässä. Vielä en tiedä, löytyykö tuleva urani valmennuspuolella vai urheilun johtamistehtävissä – onneksi opinnot valmistavat molempiin, Ahonen suunnittelee.

Jenni Ahonen, Degree programme in Sports Coaching and Management