Olet täällä

Verenperintönä aito haagalaisuus ja restonomiura

Verenperintönä aito haagalaisuus ja restonomiura

Fazerin Suomen viestintäjohtaja Liisa Eerola on toisen polven restonomi. Uransa aikana hän on päässyt toimimaan monissa eri työtehtävissä ja kokemaan mielenkiintoisia haasteita. Yksi asia on kuitenkin pysynyt samana vielä 28 vuoden jälkeenkin: hänen työnantajanaan on Fazer.

Liisa Eerola aloitti työuransa Munkkivuoren Fazer-kahvilassa, jossa hän teki satunnaisia ilta- ja viikonloppuvuoroja lukion ohella. Samaisesta kahvilasta hänelle tarjoutui myöhemmin myös kesätyöntekijän paikka. Siitä lähtien Eerolalla on aina ollut voimassa oleva työsopimus Fazerilla, aivan kuten tänäkin päivänä 28 vuotta myöhemmin.

- 17-vuotiaana työnhaku ja se, millä alalla haluaa työskennellä, olivat tuskin niin suunnitelmallista, enemmän se oli ehkä sellaista taskurahan hakemista. Voisi sanoa, että olen ajautunut tälle alalle. Mutta on siinä kyllä ollut työnantajallakin vaikutusta siihen, että kiinnostuin kehittämään itseäni juuri tällä alalla, Eerola kertoo.

Toisen polven restonomi ja Haagan restonomikampuksen asukas

Restonomiopinnot kulkevat Eerolalla suvussa. Hänen äitinsä oli ensimmäisiä opiskelijoita, jotka aloittivat restonomiopinnot Haagan kampuksella vuonna 1969. Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus oli siis luonnollinen valinta, vieläpä kun sen pystyi suorittamaan kätevästi monimuotototeutuksena työn ohessa.

- Minulle oli tärkeää, että valmistun vanhempieni perintöä kunnioittaen Haaga Instituutin ammattikorkeakoulusta. Viimeistelin opintojani ja olin Kluuvikadun Fazer-kahvilassa myyntipäällikkönä samalla, kun odotin esikoistani. Lopussa tuli jo aika kiirekin, mutta onnistuin valmistumaan syksyllä 2006 juuri ennen Haaga Instituutin ja Helsingin liiketalouden ammattikorkeakorkeakoulu Helian yhdistymistä Haaga-Heliaksi.

Eerola onkin haagalainen sanan varsinaisessa merkityksessä: Haagasta valmistumisen lisäksi hän on nimittäin myös asunut 10 vuotta Haagan restonomikampuksella perheensä kanssa.

- Olin 1-vuotias, kun perheeni muutti Haagan restonomikampukselle. Isäni toimi Haaga Instituutissa opettajana sekä opiskelija-asuntolan valvojana. Tunnen siis talon vanhan puolen oikein hyvin. Nykyään entisen asuntomme paikalla taitavat olla kabinettitilat, Eerola muistelee.

Tauko työelämästä avasi uusia mahdollisuuksia

Valmistumisen jälkeen Eerola jatkoi opintojaan Helsingin yliopistossa ravitsemustieteen ja viestinnän opinnoilla ollessaan samanaikaisesti kotona kahden lapsensa kanssa.

- Tauko työelämästä oli mainio. Se oli investointi, jota en ole katunut kertaakaan. Olen tekeväinen ihminen, mutta viihdyin erinomaisesti kotona. Sain vetää henkeä ja nähdä läheltä lasteni kasvavan, Eerola iloitsee.

Kolmen vuoden poissaolo työelämästä ei hidastanut Eerolan urakehitystä, vaan avasi ovet uudella sektorilla.

- Kun ilmoitin palaavani työelämään, minut toivotettiin heti tervetulleeksi ja tarjottiin mielenkiintoinen viestinnän projekti vedettäväksi. Tartuin saman tien tähän mahdollisuuteen, sillä projekti oli erittäin mielenkiintoinen, Eerola kertoo.

Projektin myötä urapolku vei Fazerin viestintään, jossa Eerola toimii tällä hetkellä viestintäjohtajana. Työssään hän vastaa Fazerin Suomen viestinnästä ja kumppanuusohjelmasta.

Restonomiopinnoista eväät moniin tehtäviin

- Fazerilla on tarjolla paljon erilaisia työtehtäviä ja hyvät mahdollisuudet kehittää itseään. Meillä pyritään aktiivisesti siihen, että ihmiset kiertävät talon sisällä ja osaamista jaetaan eri yksiköiden välillä. Mutta totta kai se vaatii itseltäkin sitä, että haluaa kokeilla uusia asioita. Kaikki on itsestä kiinni, Eerola tiivistää.

Yksi Eerolan uran huippuhetkistä oli olla mukana rauhanneuvottelujärjestö CMI:n kanssa järjestämässä entisen presidentti ja Rauhannobelisti Martti Ahtisaaren 80-vuotis juhlaseminaaria New Yorkissa sekä paneelikeskustelua ruoanhankintaketjujen ja rauhan prosessien välisestä yhteydestä Suomen YK:n edustustossa.

Tulevaisuuden restonomeja hän kannustaa etsimään rohkeasti omaa suuntaansa:

- Restonomikoulutus on erittäin laaja-alainen ja hyvä ponnistusalusta moniin tehtäviin. Kannattaa rohkeasti etsiä sitä omaa suuntaansa ja tarvittaessa täydentää osaamista koulutuksilla.

Lue lisää Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutuksesta