Kehitä itseäsi B2B-myynnissä

Kuvituskuva Opiskelijat SalesLabissa

Tuloksellisen B2B-myyntityön perusteet -kurssin tavoitteena on luoda edellytykset B2B-myynnin osaamisen kehittämiselle.

Kurssi tarjoaa valmiiksi kalibroidun linssin B2B-myynnin maailmaan sekä eväät omien B2B-myyntitaitojen kehittämiseen ja hiomiseen. Kurssin aikana tutkiskellaan B2B-myynnin erityispiirteitä, pohditaan B2B-myynnin prosessia kokonaisvaltaisesti,  analysoidaan tuloksellisen henkilökohtaisen B2B-myyntityön osa-alueita sekä tutustutaan ja testataan B2B-myynnin työkaluja.

Koulutuksen sisältö

  • B2B-myynnin erityispiirteet
  • B2B-myynnin anatomia ostoprosessista myyntiprosessiin
  • B2B-myyjä ja henkilökohtaisen myyntityön taidot

Koulutuskertoja on kolme. Ensimmäisen ja toisen kerran jälkeen tehdään etätehtäviä, jotka valmistavat kurssilaisia kolmanteen kertaan. Viimeiseen kurssikertaan kuuluu B2B-myynnin virtuaalinen roolipeliharjoitus, jossa osallistujat pääsevät testaamaan opittuja myynnin tekniikoita ja saavat palautetta.

Kouluttaja

Anu Nieminen, KTM / MIM / FM, myynnin lehtori. Anu on B2B-liiketoiminnan asiantuntija, jolla on vuosien kokemus B2B-myynnistä ja myynnin johtamisesta. Anu on rakentanut uraansa B2B-sektorilla New Yorkissa alansa johtavassa Fortune 500 -tason finanssidataan ja -softaan keskittyvässä yrityksessä. Anulla on vankka kokemus ratkaisumyynnistä ja myynnin johtamisesta, myyntistrategioiden kehittämisestä ja kumppanuusliiketoiminnasta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Lisätietoa koulutuksesta

Kenelle

Koulutus sopii B2B-myynnistä ja myynnin maailmasta kiinnostuneille, jotka haluavat kehittää omia B2B-myynnin taitojaan, sekä omaan B2B-myyntityöhön lisävirtaa etsiville myyjille.

Hinta

Hinta 380 € + alv 24% ( kokonaishinta 471,20 €) 

Aika ja paikka

Kyseessä on kolmipäiväinen virtuaalikoulutus. Koulutuksen päivämäärät:

  • ti 23.11 klo 9-12
  • ke 24.11 klo 9-12
  • to 9.12. klo 9-12
Ota yhteyttä
Anne
Bondarèw
Asiakkuuspäällikkö
+358 294471278
Anne.Bondarew@haaga-helia.fi