Ilmoittautuminen opintojaksolle

Kuvituskuva: tietokone ja vihko pöydällä

Lead paragraph

Opintojaksoille ilmoittaudutaan Pepissä.

Yleisohjeet

Haaga-Heliassa lukukausi jakautuu kahteen periodiin. Osa opintojaksoista kestää 1 periodin, osa 2. Otathan tämän huomioon suunnitellessasi lukujärjestystäsi. Sinun ei tule valita opintojaksoja, jotka sijoittuvat lukujärjestyksessä päällekkäin!

Normaali työmäärä opintopisteitä per lukukausi on 30 op (ECTS). Haaga-Helialla ei ole minimi opintopistemäärävaatimusta.

Huomaathan, että opintojaksojen toteutuksia voidaan myös perua, jos ilmoittautuneita on liian vähän. Joskus opintojaksot saattavat myös olla täynnä, joten varauduthan siihenkin.

Ilmoittautuminen opintojaksoille

Ilmoittautumiset tehdään ilmoittautumisaikana Pepissä. Ohjeet ilmoittautumiseen: Lisätietoa ja ohjevideo löytyvät Pepistä, jonne kirjautuminen vaatii käyttäjätunnukset tai voit jatkaa ohjeiden lukemista tästä:

 Pepin ohjeet ja ohjevideo

Kirjautuminen

1. Tunnukset ilmoittautumisjärjestelmään

 • Saat käyttäjätunnuksen sähköpostilla
 • Saat salasanan tekstiviestillä (Jos et ole saanut salasanaa, varmistathan, että olet antanut oikean puhelinnumeron). Salasana sisältää erilaisia kirjaimia ja numeroita. On suositeltavaa vaihtaa salasana. Ohjeet salasanan vaihtamiseen löytyvät  sivulta Käyttäjätunnukset ja salasanat.

2. Päästäksesi kirjautumaan, tulee sinun ensin hyväksyä opiskelusopimus https://opiskelusopimus.haaga-helia.fi.

3. Opiskelusopimuksen aktivoitumiseen voi mennä muutamasta minuutista muutamaan tuntiin. Kun sopimus on aktivoitunut, pääset kirjautumaan Peppiin.

Ilmoittautuminen

 1. Mene HOPSiin (ylhäällä vasemmalla)
 2. Mene Ilmoittautumiset - kohtaan ja paina Ilmoittaudu (oikealla puolella)
 3. Jos haluat ilmoittautua opintojaksolle, joka ei ole HOPSissasi, voit etsiä opintojaksoa valitsemalla "Hae opintoja"
kuvituskuva - kursseille ilmoittautuminen
 • Voit etsiä opintojaksoja opintojakson tunnuksella tai nimellä. Huomaathan, että opintojakson tunnuksen loppuosa viittaa aikataulutukseen. (esim GLO1LH101B-3006 ja GLO1LH101B-3007 ovat lukujärjestyksessä eri aikaan).
 • Kun olet löytänyt etsimäsi opintojakson, paina "Ilmoittaudu".
Kuvituskuva - kurssien hakemisesta

Kaikki opintojaksot, joille olet ilmoittautunut, löydät listattuna kohdasta Ilmoittautumiset. Voit perua vahingossa tekemäsi ilmoittautumiset painamalla "peruuta". Voit perua ilmoittautumisesi itse siihen asti, kunnes ilmoittautuminen on hyväksytty.

Kuvituskuva - kurssi-ilmoittautumisten muokkaaminen

Ilmoittautumiset vahvistetaan osallistumalla opintojakson ensimmäiselle opetuskerralle. Sen takia osallistuminen ensimmäiselle opetuskerralle on pakollista. Jos et pääse osallistumaan ensimmäiselle opetuskerralle, tulee sinun ottaa yhteyttä sähköpostilla opintojakson opettajaan. Haaga-Helian henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)haaga-helia.fi ja opettajan nimen löydät lukujärjestyksestä opintojakson kuvauksesta.

Ilmoittautumisten hallinta Pepissä

Tarkista onko sinut on hyväksytty opintojaksoille

 • Mene HOPSiin (ylhäällä vasemmalla)
 • Mene kohtaan Ilmoittautumiset

Symbolien selitykset

 • Image of the enrolment waiting for approval symbol
  Ilmoittautuminen odottaa hyväksyntää – opintojaksot, joille olet ilmoittautunut, mutta opettaja ei ole vielä hyväksynyt ilmoittautumista
 • Image of the enrolment approved symbol
  Ilmoittautuminen hyväksytty – opintojaksot, joille olet ilmoittautunut ja ilmoittautuminen on hyväksytty. Huomaathan, että osa opettajista tekee hyväksymiset vasta ensimmäisen opetuskerran jälkeen.

Kuinka perut ilmoittautumisen

 • Jos ilmoittautumistasi ei ole vielä hyväksytty, voit perua ilmoittautumisesi painamalla "peruuta"
 • Jos ilmoittautumisesi on jo hyväksytty, et pysty perumaan ilmoittautumista itse. Tässä tapauksessa sinun tulee olla yhteydessä opintojakson opettajaan sähköpostitse. Hän peruu ilmoittautumisesi.

Sivun yleisnäkymä

 • Yleisnäkymä näyttää ilmoittautumis historiasi, myös peruutetut opintojaksot
  • Image of the cancelled enrolment symbol
   Perutut opintojaksot

Opintosuoritusote

Voit ladata opintosuoritusotteen ja/tai opiskelutodistuksen suoraan Pepistä sähköisinä ja sähköisesti allekirjoitettuina dokumentteina.

Sähköisten dokumenttien aitous on varmistettu sähköisellä allekirjoituksella ja dokumentti on virallinen ainoastaan alkuperäisessä sähköisessä muodossa. Uudistus nopeuttaa ja helpottaa myös todistusten käyttöä sähköisissä hakujärjestelmissä. Työnantaja tai vastaava voi halutessaan tarkistaa todistuksen aitouden Haaga-Helian verkkosivuilla olevan palvelun avulla. Ohje dokumentin aitouden tarkistamiseen löytyy dokumentin lopusta.

Huomaathan, että tilattavissa olevat dokumentit vaihtelevat opiskeluoikeuden mukaan.

Ohjeet todistusten lataamiseen löytyvät Pepistä. 

Jos tarvitset paperisen opintosuoritusotteen, voit pyytää otteen oman kampuksesi opintopalveluista tai asiakaspalvelupisteestä. Huomaathan, että korona pandemian takia palveluissamme on poikkeuksia.