Huoltokatko vaikuttaa opiskelijoiden palveluihin juhannusviikolla 2024

Sininen verkkopiuha solmussa näppiksen päällä

Lead paragraph

Haaga-Helian konesalissa tehdään juhannusviikolla huoltotöitä. Tietoliikennelaitteiden vaihtaminen aiheuttaa laajan katkoksen Haaga-Helian verkkoyhteyksiin ja moniin palveluihin 18.–24.6.2024.

Huoltokatko alkaa tiistaina 18.6. klo 8.00.

Katkon aikana muun muassa Moodle, Peppi, Zoom ja Wihi eivät toimi kampuksilla eivätkä etäyhteydellä. Kaikki näiden palveluiden toiminnot ovat tauolla: esimerkiksi Peppiin ei pääse tarkistamaan opintosuorituksia tai ilmoittautumisia, katsomaan HOPSia, lataamaan todistuksia, käyttämään Lukkarikonetta tai selaamaan opinto-opasta. Exam-tenttijärjestelmä on pois käytöstä 17.–24.6.

Netti- ja verkkolevy-yhteydet kampuksilla ovat huollon ajan poikki, eivätkä kampusten tietokoneet ole käytössä. Verkkoon ei siis pääse tavalliseen tapaan eikä tulostaminen ole mahdollista.

HAKA-kirjautumista vaativat palvelut eivät toimi eikä muissa korkeakouluissa voi käyttää Eduroamia Haaga-Helian tunnuksilla. Avoimen AMK:n opintoihin ei voi ilmoittautua katkon aikana.

Kampukset ovat auki normaalisti huoltotöiden aikana, mutta kirjastot ovat suljettuina 18.–23.6.

Yhteydet palautuvat aalloissa torstaista 20.6. alkaen. Peppi alkaa toimia maanantaina 24.6. ja Exam tiistaina 25.6. Tavoite on, että kaikki palvelut toimivat taas 25.6. alkaen.

Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa. Kiitos kaikille ymmärryksestä ja yhteistyöstä!

Valmistu ajoissa ennen huoltokatkoa

Kevätlukukaudella 2024 viimeinen hetki hakea valmistumista eli jättää tutkintotodistushakemus on maanantaina 3.6.2024 klo 15.00. Hae valmistumista vasta, kun kaikki suorituksesi ovat opintorekisterissä. Opinnäytetyö on jätettävä arvioitavaksi viimeistään maanantaina 20.5.2024.

Kun haet valmistumista 3.6. mennessä, viimeinen virallinen valmistumispäivä on keskiviikko 12.6. ja yhteiset valmistujaisjuhlat perjantaina 14.6.

Kun olet valmistunut, suosittelemme lataamaan sähköisen tutkintotodistuksesi sähköpostiisi tulleen linkin kautta viimeistään maanantaina 17.6. 

Heinäkuussa valmistuminen ei ole mahdollista. Syyslukukaudella valmistumishakemus aukeaa elokuussa.

Katso tästä ohjeet valmistumisen hakemiseen.

Huom.! Ammatillisella opettajankoulutuksella on omat aikataulunsa. Katso täältä AOK:n valmistumispäivät ja -ohjeet.

Lataa opiskelutodistukset ja suoritusotteet ja tee tilaukset opintopalveluille ennen huoltokatkoa

Huomaathan, että opiskelutodistuksia ja opintosuoritusotteita ei voi ladata Pepistä huoltokatkon aikana. Opintopalveluilta e-lomakkeella tilattavat todistukset tulee myös tilata hyvissä ajoin ennen huoltokatkon alkua. Jos olet hakemassa esimerkiksi master-koulutukseen ja tarvitset todistusliitteitä, pyydä nekin opintopalveluista hyvissä ajoin ennen huoltokatkoa.

Lue opintopalveluiden tarkemmat ohjeet täältä.

Opiskelu onnistuu huoltokatkon aikana – mutta Moodle on pois käytöstä eikä tenttiminen Examissa ole mahdollista

Huomaathan, että Moodlea ei voi lainkaan käyttää huoltokatkon aikana. Voit opiskella katkon aikana, kun otat ohjeet ja materiaalit talteen ja käyt kirjastossa ennen huoltokatkoa ja käytät omaa tietokonettasi ja verkkoyhteyttäsi.

Tenttien suorittaminen Examissa ei ole mahdollista 15.–24.6.

Näin opiskelet huoltokatkosta huolimatta