HR-koulutus Strategiasta käytäntöön (10 op)

Kuvituskuva

Haluatko vahvistaa henkilöstöjohtamisen osaamistasi? Tarvitsetko työkaluja HR-työskentelyysi? Haluatko laajentaa HR-ammattilaisten verkostoasi? Tule kehittämään osaamistasi ja omaa työtäsi Haaga-Helian puolen vuoden mittaiseen HR-koulutukseen Strategiasta käytäntöön.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksessa pääset pohtimaan strategian toteuttamista henkilöstön ja yrityskulttuurin näkökulmasta. Koulutuksessa saat eväitä oman organisaatiosi HR-toimintojen kehittämiseen.

Koulutuksen toteutus

Koulutus sisältää yhteensä kuusi lähiopetuspäivää. Halutessasi voit toteuttaa koulutuksen aikana omaan organisaatioosi kohdistuvan kehittämistehtävän. Koulutusohjelman kokonaislaajuus kehittämistehtävän kanssa on 10 opintopistettä, ja opintopisteet on mahdollista sisällyttää osaksi useita Haaga-Helia ammattikorkeakoulun korkeakoulututkintoja.

Koulutukseen on mahdollista osallistua siis kahdella eri tavalla:

 1. Jos osallistuja haluaa saada koulutuksesta opintopisteitä ja opintorekisteriotteen, se edellyttää 70 % läsnäoloa koulutuspäivissä sekä kehittämistehtävän tekemistä.
 2. Jos osallistuja ei halua koulutuksesta opintopisteitä, hän saa osallistumistodistuksen koulutuksesta, mikäli on läsnä vähintään 70 % koulutuspäivistä.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu parhaiten operatiivisissa HR-tehtävissä toimiville henkilöille tai henkilöille, jotka tekevät HR-asioita vähintään osana työtään. Koulutukseen osallistuvilta odotetaan joko työn tai opiskelun kautta hankittua henkilöstötyön perusteiden ymmärtämistä. Eli jos olet jo henkilöstöammattilainen ja kaipaat uutta osaamista tai jos olet vasta aloittanut urasi HR-tehtävissä, hyödyt varmasti koulutuksesta.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana käydään läpi strategian toteuttamista erityisesti henkilöstön ja yrityskulttuurin kehittämisen näkökulmasta. Koulutuskokonaisuuden läpikulkevia teemoja ovat hyvinvoiva työyhteisö, luottamus ja vuorovaikutus, työntekijäkokemuksen kehittäminen, moninaisuuden johtaminen sekä valmentava johtaminen ja henkilöstön osallistaminen.

Päivä 1.) Strateginen henkilöstöjohtaminen – avain yrityksen menestykseen

 • Orientaatio koulutukseen   
 • Strateginen johtaminen ja osallistava strategiaprosessi
 • Syökö kulttuuri strategian?
 • Organisaatiokulttuuri ja arvot

Päivä 2.) Työntekijäkokemuksen johtaminen

 • Työnantajabrändi 
 • Työntekijäkokemuksen kehittäminen
 • Miten varmistetaan osaava ja sitoutunut henkilöstö tulevaisuudessa?

Päivä 3.) Oppimista edistävä organisaatio ja osaamisen johtaminen  

 • Oppiminen työyhteisössä 
 • Perehdytys ja jatkuva kehittäminen
 • Johtamisen kehittäminen
 • Organisaation ja työyhteisön kehittäminen

Päivä 4.) Valmentamalla tavoitteisiin

 • Organisaation johtaminen strategiasta yksilön tavoitteiksi
 • Vaatimista vai valmentamista?
 • Palkitseminen, palkitsevuus ja motivaatio
 • Palautekulttuurin luominen

Päivä 5.)  Hyvinvointi ja sitoutuminen

 • Työhyvinvoinnin tekijät
 • Työhyvinvoinnin johtamisen prosessit
 • Toimiva moninainen työyhteisö

Päivä 6.)  HR liiketoimintavaikuttajana organisaatiossa

 • Tiedolla johtaminen HR:ssä
 • Kuinka HR vakuuttaa ja vaikuttaa kehittämishankkeet johdolle
 • Yrityskulttuurin kehittäminen

Kouluttajat

Meri Vehkaperä, KTL, YTM

Merin osaamisalueita ovat erityisesti johtamisen ja organisaatioiden kehittäminen, vastuullinen liiketoiminta, strategiatyö, henkilöstöjohtaminen, osaamisen ja oppimisen edistäminen sekä yritys- ja palvelukulttuurin kehittäminen. Hänellä on vuosien kokemus ravintola- ja tapahtuma-alalta sekä parinkymmenen vuoden kokemus kouluttamisesta ja valmentamisesta. Hän on lisäksi työskennellyt liikkeenjohdon konsulttina ja kehittänyt kymmenien eri toimialojen organisaatioita ja niiden johtamista sekä fasilitoinut satoja työpajoja. 

Koulutus laskutetaan yhdessä erässä neljä viikkoa ennen koulutuksen alkua. Osallistumisen voi peruuttaa kuluitta 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Peruutuksen tapahtuessa alle 14 vuorokautta ennen koulutuksen aloitusta veloitamme 50% koulutuksen hinnasta. Mikäli koulutusta ei peruuteta, veloitamme koulutuksen koko hinnan. Koulutus toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 12.

Emilia Sarkia, Scandic Hotels, HR-päällikkö

Emilia on palveluliiketoiminnan johtamisen ammattilainen, jonka eritysosaamisalueita ovat henkilöstöjohtaminen, organisaationkulttuurin sekä asiakaskokemuksen johtaminen. Hän on vetänyt monia työpajoja mm. liittyen työntekijäkokemuksen kehittämiseen, tiimien rakentamiseen, arvojen mukaiseen perehdytykseen sekä rekrytointiin ja ollut aktiivisesti mukana useassa re-branding projektissa hotelliuransa aikana. Lisäksi hänellä on työyhteisösovittelijan erityisosaajan tutkinto.

Ota yhteyttä

Lisätietoa koulutuksesta

Aika, paikka ja hinta:

Koulutuksen lähiopetuspäivämäärät: Kevään päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.

Koulutus pidetään Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa, Haagan kampuksella, osoitteessa Pajuniityntie 11, Helsinki.

Koulutuksen hinta on 1860 eur + alv 24% = 2306,40 eur. Koulutus sisältää opetuksen, materiaalin, tarjoilut (aamu- ja iltapäiväkahvi ja lounas), ohjauksen ja palautteen. 

Yrityskohtaisissa, räätälöidyissä koulutuksissa ystävällisesti voit ottaa yhteyttä Ota  yhteyttä - lomakkeella. 

Tutustu myös

Uuden esihenkilön työkalupakki
11.4.2023 I 380€ l Lähikoulutus
Mitä onnistuneessa hybridijohtamisessa on tärkeää huomioida?
2.3. & 9.3.-2023 l 670 € l Hybridi
Perehdyttäjä, sisäinen kouluttaja -koulutus
Kevät 2023 l 930€ l Lähikoulutus