Olet täällä

Haagan kampuksella juhlitaan viisikymppisiä

Haagan kampuksella juhlitaan viisikymppisiä

Haaga 50 vuotta -logoHaagan restonomikampus täyttää tänä lukuvuonna 50 vuotta. Hotelli- ja ravintolaopisto aloitti toimintansa Haagassa vuonna 1969 vastauksena hotelli- ja ravintola-alan nopeaan kasvuun 1960-luvulla. Vuonna 1991 nimi vaihtui Haaga Instituutti ammattikorkeakouluksi, sillä Haaga sai ensimmäisenä ammattikorkeakoulutoimiluvan Suomessa. 

Haagassa juhlavuotta vietetään monin eri tapahtumin. Juhlavuosi käynnistyy avajaistapahtumalla maanantaina 19.8. Avajaisjuhliin on tulossa mukaan myös runsaat 30 ensimmäisen vuosikurssin alumnia vuodelta 1969. 

Juhlavuoden aikana järjestetään mm. Minimessut-tapahtuma 17.9. joka on alan elinkeinoelämän ja opiskelijoiden yhteinen verkostoitumistapahtuma, alumni- ja sidosryhmätapahtuma sekä juhlavuoden pääjuhla 25.1.2020, joka järjestään yhdessä 30 vuotta täyttävän opiskelijakunta Poreen kanssa. Juhlavuosi päättyy valtakunnalliseen RESTO-kilpailuun 11. - 12.3.2020, joka järjestetään Haagan kampuksella. RESTO-kilpailu on restonomien Suomen mestaruuskilpailut, joihin osallistuu opiskelijoita kaikista 13 ammattikorkeakoulusta, joissa restonomeja koulutetaan. 

- Juhlavuoden tavoitteena on tehdä Haagan restonomikoulutusta ja nimikettä tutuksi suuremmalle yleisölle sekä edistää matkailu-, ravitsemus- ja talousalan verkostoitumista. Juhlavuosiprojektissa korostuvat tiiviit suhteet alan elinkeinoon, kansainvälisyys sekä TKI- sekä hospitality mindset, toteavat juhlavuoden vastuuhenkilöt Terhi Oksanen-Alen ja Nina Niemi Haagasta.

Juhlavuoden tapahtumia voi seurata myös näiden hashtagien kautta: #haaganrestonomi50, #vastuullinenrestonomi, #restonomitarina

Opiskelijatarinoita