Yhteishaku päättyi – Haaga-Heliaan yli 15 000 hakemusta

Kevään toinen yhteishaku suomenkielisiin koulutuksiin päättyi 27.3. klo 15.00. Kiitos kaikille hakijoille!

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Kevään toisessa yhteishaussa Haaga-Heliassa oli tarjolla 14 suomenkielistä AMK-tason koulutusta sekä viisi YAMK-tason koulutusta. 

Haaga-Heliaan saapui yhteensä 15 161 hakemusta, eli lähes 250 enemmän kuin viime keväänä (2023: 14 912). Hakijoista 3975 oli valinnut Haaga-Helian ensisijaiseksi hakukohteeksi. Aloituspaikkoja elokuussa alkaviin koulutuksiin on yhteensä 1 537, joten jokaista Haaga-Helian aloituspaikkaa kohden on lähes 7 hakijaa. Yksittäisiä hakijoita oli tässä yhteishaussa 10 686. 

Tradenomiohjelmat säilyttivät suosionsa hakijoiden keskuudessa. Suosituimpia koulutuksia kokonaishakijamäärissä olivat liiketalouden päivätoteutus (3728 hakijaa) ja monimuotototeutus (2979) Helsingissä. Aloituspaikkoihin suhteutettuna vetovoimaisin hakukohde oli liikunnanohjaajan AMK-koulutus Haaga-Helian Tampereen sivupisteessä, johon oli yli 28 hakijaa jokaista aloituspaikkaa kohden.

Master-koulutukset houkuttelivat runsaasti hakemuksia. Suosituin Master-koulutus aloituspaikkoihin suhteutettuna oli Strategiatyö organisaatioissa (tradenomi YAMK, virtuaalinen), johon oli yli 6 hakijaa jokaista aloituspaikkaa kohden.

Haun jälkeen

Kevään toisessa yhteishaussa mukana olevat suomenkieliset AMK-koulutukset (paitsi journalismin koulutus) käyttävät ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta. Koe järjestetään 27.–29.5.2024. Journalismin koulutukseen hakeville on karsiva etukäteisnäyttötehtävä (palautus 22.4. klo 15.00 mennessä) ja valintakoe 21.5.

Master-koulutuksiin hakeneille on ennakkotehtävät ja -materiaalit sekä kaksiosainen valintakoe. Tutustu tarkasti ennakkotehtävien ohjeisiin ja määräaikoihin Haaga-Helian verkkosivuilla.

Lisätietoa valintakokeista, ennakkoaineistosta ja -tehtävistä