Yhteishaku korkeakouluihin käynnistyy 17.3. – Haaga-Heliassa tarjolla 13 AMK-tutkintoon ja viisi Master-tutkintoon johtavaa koulutusta

Korkeakoulujen yhteishaku on käynnissä 17.- 31.3. klo 15 asti.

Kuvituskuva Haaga-Helian opiskelijat
Uutinen

Body

Yhteishaussa haetaan syksyllä alkaviin suomenkielisiin koulutuksiin. Haaga-Heliassa on tarjolla 13 uniikkia AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta sekä viisi Master-koulutusta.

Valinta todistuksella tai AMK-valintakokeella

AMK-tutkintoon johtavien koulutusten opiskelijavalinnat tehdään pääsääntöisesti todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen perusteella. Todistusvalinnassa ylioppilastutkinnolla (suomalainen tai kansainvälinen) ja ammatillisella perustutkinnolla hakeville on omat aloituspaikkamääränsä, jotka vaihtelevat hakukohteittain. Todistusvalinnan aloituspaikkojen määrät on koottu Ammattikorkeakouluun.fi -sivustolle.

Kaikki Haaga-Helian suomenkieliset AMK-tutkintoon johtavat koulutukset käyttävät yhteishaussa AMK-valintakoetta lukuun ottamatta journalismin koulutusta. Myös ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin on erilliset valintamenettelyt.

AMK-valintakoe sisältää kaikille hakijoille yhteisiä osoita sekä koulutusalakohtaisia osioita, joita hakija suorittaa hakukohteidensa mukaisesti. Kevään AMK-valintakokeessa on ensimmäistä kertaa mukana tunneälytaitojen osio, jonka suorittavat sosiaali-, terveys-, liikunta- ja kauneudenhoitoalan sekä humanistisen alan ja kasvatusalan hakukohteeseen hakevat. Lisätietoja tunneälytaitojen osiosta löytyy Ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.

Tarkemmat tiedot journalismin koulutuksen valintakokeesta sekä Master-koulutusten valintamenettelyistä Valintakokeet, ennakkoaineistot ja -tehtävät -sivulta.

Haaga-Helialla, Laurealla ja Metropolialla yhteinen valintakoetilaisuus kesä-toukokuun vaihteessa

Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia järjestävät AMK-valintakokeen tänä keväänä yhteistyössä. Kolmen ammattikorkeakoulun yhteinen valintakoetilaisuus järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 31.5. – 4.6.2021. Koetilaisuuksia järjestetään tuona aikana aamu- ja iltapäivisin kaikkiaan yhdeksän.

Hakijoilla on mahdollisuus valita kokeen suorituspaikka ja -aika yhteishaun hakulomakkeella tarjolla olevista vaihtoehdoista. Valintakoepaikaksi hakija voi valita myös ammattikorkeakoulun, johon hän ei ole hakenut, mutta joka sijaitsee lähellä omaa asuinpaikkaa. Näin vähennetään valintakokeisiin osallistumiseen liittyvää matkustamista.

Tärkeitä päivämääriä:

  • Kevään yhteishaku korkeakouluihin 17.−31.3.2021. 
  • Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 31.5.2021.
  • AMK-valintakoe järjestetään 31.5.–4.6.2021.
  • Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 9.7.2021.
  • Opinnot alkavat elo-syyskuussa 2021.