Yhdessä yössä etäopetukseen – tutkimus poikkeustilanteesta avaa opiskelijoiden kokemuksia

Amk-opiskelijoiden kokemuksia etäopetuksesta on selvitetty keväästä asti Haaga-Heliassa. Tuloksia on julkaistu syksyn mittaan podcasteissa ja blogeissa.

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Haaga-Heliassa toteutettiin toukokuussa 2020 tutkinto-opiskelijoille kysely etäopiskelusta, -opetuksesta ja -ohjauksesta. Tuloksena saatiin lähes 900 amk-opiskelijan kokemuksia kevään poikkeustilanteesta. Suurin osa suhtautui etäopetukseen myönteisesti, mutta selvitys nosti esiin monia hyviä kehittämisehdotuksia

Näitä opiskelijoiden sekä myös opettajien kokemuksia tuodaan esiin Yhdessä yössä etäopetukseen -blogeissa ja -podcasteissa, joita on julkaistu Haaga-Helian verkkolehdessä eSignalsissa. Sarjassa pohditaan myös sitä, miten etäopetusta voisi kehittää entistäkin paremmaksi. Tuloksia käytetään opetuksen kehitystyöhön.

Teemu Kokko ja Birgitta Vuorinen

Sarjassa ovat vieraina mm. opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulutuksesta vastaava johtaja Birgitta Vuorinen (vas.) ja Haaga-Helian rehtori, toimitusjohtaja Teemu Kokko. Kuvassa myös lehtori Taina Laivola Haaga-Heliasta, joka keskustelee sarjan viimeisessä jaksossa vieraiden kanssa etäopetuksen kehittämisestä.

Yhdessä yössä etäopetukseen -podcast

Haaga-Helian podcast-sarjassa keskustellaan eri asiantuntijoiden kanssa etäopetuskokemuksista ja etäopetuksen kehittämisestä ja tulevaisuudesta.

OSA 1 Vuorovaikutus
OSA 2 Yhteisöllisyyden kokemus
OSA 3 Yhteisöllisyyttä etsimässä
OSA 4 Opiskelijat
OSA 5 Tulevaisuus
OSA 6 Koulutusuudistus
OSA 7 Kehittäminen

Podcast-sarjaa voi kuunnella Haaga-Helian eSignalsin lisäksi myös Spotifyssa ja SoundCloudissa. Sarjan tekijöinä ovat Taina Laivola, Eija HonkanenSaara Latvala ja Hanna Helminen Haaga-Heliasta.