Vaihto-opiskelun vaikutus opiskelijoiden työllistymiseen

Kansainväliset kokemukset voivat auttaa sinua kehittämään pehmeitä avaintaitojasi ja ammatillisia taitojasi ja siten parantamaan työllistymismahdollisuuksiasi.

 

 

Picture of a group of students working together on a project.
Uutinen

Body

Opiskelijavaihto avaa uusia ovia opiskelijoille, jotka haluavat uskaltautua opiskelemaan uuteen ympäristöön. Matkustaminen, opiskelu ja asuminen uudessa ympäristössä voi olla rikastuttava kokemus, mutta miten opiskelijavaihto vaikuttaa työllistymiseen? 

Harkitsitpa sitten lukukauden vaihto-opiskelua Saksassa, työharjoittelua ulkomailla tai lyhyttä kurssia ulkomailla jossakin Haaga-Helian monista kansainvälisistä yhteistyökumppaneista, voit parantaa työllistymismahdollisuuksiasi.

Sen lisäksi, että opiskelu ulkomaisessa korkeakoulussa laajentaa akateemista ja ammatillista verkostoasi, se auttaa sinua kehittämään tärkeitä henkilökohtaisia ja ammatillisia taitoja, joita työnantajat arvostavat ja odottavat potentiaalisilta työntekijöiltä.

Miten opiskelijavaihto vaikuttaa työllistymiseen?

Haaga-Helian urapalvelut ja kansainväliset palvelut ovat koonneet luettelon ammatillisista taidoista ja hyödyistä, joita opiskelijavaihto tarjoaa. Luetellut taidot ovat vain muutamia esimerkkejä opiskelijavaihdon hyödyistä.

Verkoston laajentaminen: 

Opiskelijavaihto-ohjelmat tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden laajentaa ammatillista verkostoa maailmanlaajuisesti. Kansainvälinen verkosto voi parantaa työllistymismahdollisuuksia ja siten hyödyttää tulevia työnantajia.

Uran eriytyminen

Kansainvälinen kokemus voi erottaa hakijan muista hakijoista kilpailluilla työmarkkinoilla. 

Sopeutumiskyky 

Oman mukavuusalueen ulkopuolella uudessa ympäristössä viettäminen auttaa kehittämään kykyäsi sopeutua uusiin tilanteisiin. Olipa kyse sitten haastavan tilanteen selvittämisestä tai sopeutumisesta uusiin kulttuurinormeihin, sopeutumiskyky on taito, jota monet työnantajat arvostavat suuresti, ja konkreettiset strategiat uusiin tilanteisiin sopeutumiseksi ovat jokapäiväinen osa työelämää.

Kulttuurienvälinen tietoisuus 

Monet työnantajat odottavat nykyään työntekijöiltään kulttuurienvälisiä viestintätaitoja. Opiskelu uudessa maassa ja ainutlaatuisen kulttuurikokemuksen omaksuminen on helppo tapa kehittää kulttuurienvälisiä taitoja.

Kielitaito 

Olipa kyseessä sitten toisen, kolmannen tai neljännen kielen sujuva hallinta tai keskeisten keskustelutermien oppiminen, monikielisyys on arvokas taito, joka kannattaa mainita työhakemuksessa. Jonkin uuden kielen osaaminen voi auttaa tulevaa organisaatiotasi laajentamaan liiketoimintaansa ja verkostoitumaan uusien kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Henkilökohtainen kasvu

Vaihtoon lähteminen tarjoaa myös mahdollisuuden henkilökohtaiseen kasvuun. Tämä kasvu voi olla vuorovaikutustaitojen, itseluottamuksen, itsetuntemuksen tai ongelmanratkaisutaitojen kehittämistä. 

Hae opiskelijavaihtoon syksyksi 2024 tai kevääksi 2025.

Haaga-Helian laaja kumppaniverkosto tarjoaa opiskelijoillemme mahdollisuuden opiskella lukuisissa eri paikoissa; halusitpa sitten tutustua uuteen eurooppalaiseen kaupunkiin, ottaa ensiaskeleesi Aasiassa tai oppia lisää elämästä läntisellä pallonpuoliskolla, tarjolla on vaihtomahdollisuuksia, joista voit valita sopivan koulutusohjelmasi ja tavoitteidesi mukaisesti.

Seuraava hakukierros vaihto-opintoihin lukuvuodelle 2024-2025 järjestetään 4.3.-11.3.2024.

Lue lisää opiskelijavaihdosta ja hakemisesta.   

Urapalvelut auttaa opiskelijoitamme osoittamaan työnantajille, miten vaihtokokemukset ovat rikastuttaneet heidän ammatillista kehittymistään.           

Lue lisää Haaga-Helian urapalveluista.