Uutta inspiraatiota kevääseen ja kesään

3AMK:n kevään ja kesän intensiiviopintojen tarjonnassa on vielä jonkin verran tilaa. Innostaako innovointi vai onko sinulla sydäntä lähellä suomalaisen luonnon antimien hyötykäyttö? Oletko kilpailunhaluinen ja etsit hauskaa tekemistä intensiiviviikolle? Tsekkaa suositukset alta!

International students sitting on the lawn
Uutinen

Body

Innovointia kahdella eri tavalla

Toukokuun lopulla samaan aikaan järjestetään kaksi hieman erilaista innovointiopintojaksoa. Toisessa keskitytään digitaalisiin ratkaisuihin terveys- ja hyvinvointialalla, ja toisessa taas aiheet ja ideat voivat olla mitä vain maan ja taivaan väliltä. Kumpi sinua puhuttelee enemmän?

10 Days 100 Challenges -opintojakso järjestetään 22.–30.5., ja sen suorittamalla opiskelija ansaitsee 10 opintopistettä. Ennen intensiivijakson alkua opiskelijat suorittavat itsenäiset verkko-opinnot, joiden avulla saa hyvät pohjatiedot intensiivijaksoa varten. Intensiivijaksolla opiskelijoille esitetään joka vuosi vaihtuvat ajankohtaiset haasteet, joihin ryhmät innovoivat ohjaajien avulla ratkaisuja. Opintojakso on vuosi toisensa perään ollut yksi suosituimmista, ja vaikka se onkin hyvin intensiivinen kokemus, niin se on sitäkin opettavaisempi!

Digital Wellbeing Sprint järjestetään 23.–30.5., ja sen suorittamalla opiskelija ansaitsee 5 opintopistettä. Digital Wellbeing Sprint, tai DWS lyhyemmin, perustuu kansainvälisesti tunnettuun The Sprint-metodiin, jonka avulla voidaan innovoida, luoda prototyyppi ja testata sen toimivuutta hyvin lyhyessä ajassa. Opintojaksolla opiskelijat pääsevät innovoimaan digitaalisia ratkaisuja terveys- ja hyvinvointialan yritysten haasteisiin, ja tiimien tukena on jokaisen ryhmän oma tutor, joka ohjaa työskentelyä ja toimii innovointiprosessin fasilitoijana.

Molemmille opintojaksoille toivotaan opiskelijoita mahdollisimman eri lähtökohdista, sillä monimuotoisuus ja yhteistyö on vahvuutta. Ei siis haittaa vaikkei innovointi tai terveys- ja hyvinvointiala olisi ennalta tuttua puuhaa, kunhan löytyy intoa ja avointa mieltä niin jokainen opiskelija on enemmän kuin tervetullut!


Pelillistetyn opintojakson iloa

Yrityssimulaatiopeli TOPSIM (5 op) järjestetään intensiiviviikolla 20.–24.3., ja lisäksi siihen kuuluu ennen intensiiviviikkoa kaksi Zoom-tapaamista 13.3. ja 16.3.  TOPSIM on kansainvälisesti tunnettu ja käytetty yrityssimulaatiopeli, jossa joukkueet johtavat omaa tulostinyritystään. Joukkue on vastuussa kaikista yrityksen johtamiseen liittyvistä päätöksistä henkilöstöstä markkinointiin ja tuotekehityksestä myyntiin. Opintojakso on mukaansatempaava ja hauska kokemus, jolla opiskelija saa konkreettisesti kokeilla, millaista yrityksen johtaminen on ja miten erilaiset päätökset vaikuttavat yrityksen menestykseen.

Tällä opintojaksolla ei tarvitse kirjoittaa raportteja tai kuunnella pitkiä luentoja, vaan pääosassa on tekeminen ja ryhmässä valintojen punnitseminen. Kilpailuhenkisyydestä on paljon etua, sillä joukkueet kilpailevat samoista asiakkaista ja päätöksissä täytyy ottaa huomioon myös muiden joukkueiden tekemät valinnat ja löytää oma markkinarako tulostinmarkkinoilla. Opintojakso toteutetaan yhteistyössä Saksalaisen Heilbronn-yliopiston kanssa.


Suomen luonnon antimet ruokapöytään

Villiyrttien käyttö elämystaloudessa järjestetään 22.–24.5., 31.5. ja 5.–6.6. ja sen suorittamalla opiskelija ansaitsee 5 opintopistettä. Opintojaksolla keskitytään villiyrttien hyödyntämiseen kaupallisessa tarkoituksessa. Ryhmä matkaa lähiluontoon oppimaan villiyrttien tunnistamista ja keräämistä. Opintojaksolla opetellaan erilaisia tapoja valmistaa villiyrteistä herkullisia ruoka- ja juomatuotteita vierailevien villiyrtteihin perehtyneiden kokkien opastuksella. Ryhmä vierailee myös panimolla ja pääsee näkemään juomanvalmistuksen saloja. Villiyrttituotteiden käyttöä elämystaloudessa sekä sen markkinointia pohditaan, ja opiskelijat kehittävät ryhmässä oman villiyrttituotteen ja konseptin.

 

Ilmoittautuminen näille intensiivijaksoille on auki osoitteessa 3AMK.fi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa olla nopea!