Uusi korkeakoulupastori Marjut "Maikki" Mulari esittäytyy

Marjut "Maikki" Mulari aloitti täyspäiväisenä korkeakoulupastorina Haaga-Heliassa Kaisa Iso-Herttuan siirryttyä virkavapaalle lukukauden 2023–2024 ajaksi.

Marjut Mulari
Uutinen

Body

Haaga-Heliassa vuodesta 2022 osa-aikaisena toiminut korkeakoulupappi Marjut Mulari aloittaa kokoaikaisena korkeakoulupappina 1.10.2023. Hyvinvointikirjeen toimitus haastatteli Maikkia uuden pestin kunniaksi.

Kuka sä oot ja mistä sut voi löytää?

Olen Maikki, korkekoulupappi. Oon 34-vuotias ja asun Helsingissä perheeni kanssa. Vapaa-ajallani tykkään lukea, kirjoittaa, pyöräillä ja käydä pitkillä lenkeillä koirani kanssa.

Mut löytää Pasilan kampukselta kakkoskerroksesta, huoneesta 2002a. Aina torstaisin pyrin olemaan Haagan kampuksella, silloin mut löytää kirjaston nurkkasohvalta. Ja sitten mut löytää tietenkin somesta, Instagramista nimellä @pastorimaikki.

Millaisissa asioissa suhun voi olla yhteydessä?

Muhun voi olla yhteydessä aina, kun tuntuu, että haluaa jutella. Opiskelija on opiskellessaankin kokonainen ihminen, ja kokonaisen ihmisen elämään kuuluu paljon muutakin kuin opinnot. Vastaanotollani on tilaa kaikille tilanteille ja tunteille – suruille ja iloille, ihmissuhdekuvioille, identiteetti- ja elämänkatsomuspohdinnoille, mille vaan, mistä juuri sinun tekee mieli purkaa ajatuksiasi. Liian ”pientä” asiaa ei ole, joten älä epäröi ottaa yhteyttä, jos yhtään siltä tuntuu.

Paras omien opiskeluaikojen muisto?

Opiskelin Helsingin yliopistossa teologiaa ja valmistuin papin ja opettajan pätevyyksin. Parhaita muistoja itse opinnoista on varmaankin ne suuret oivallukset, joita niiden myötä teki itsestään ja siitä, miten voi omalla toiminnallaan tehdä maailmasta parempaa paikkaa. Opiskelu opetti siihen, että maailma ei tule koskaan valmiiksi. Eikä tule ihminenkään. Ja juuri se on oikeastaan koko tämän elämän pointti: oppia aina uutta maailmasta ja itsestään.

Sitten on tietysti valtavasti hauskoja muistoja järjestötoiminnasta, jossa olin aktiivisesti mukana. Monia bileitä, mielenilmauksia ja Monet parhaista muistoista eivät ole vain muistoja, vaan osa elämääni yhä. Tarkoitan tietenkin niitä ystäviä, joita opiskeluaikanani sain ja jotka ovat ystäviäni yhä.

Mitä haluaisit sanoa opiskelijoille?

Opiskelijoilta vaaditaan juuri nyt joka suunnasta valtavan paljon. Kaikkien suorituspaineiden keskellä hallitus aikoo vielä leikata opiskelijoiden toimeentulostakin. Haluan sanoa, että jokaisella, myös opiskelijalla, on oikeus riittävän hyvään elämään ja arkeen. Opiskelijalla on myös oikeus olla keskeneräinen ja etsiä oman elämän suuntaa. Sitä vartenhan korkeakoulussa ollaan: etsimässä sitä, kuka on ja mihin suuntaan haluaisi elämäänsä viedä. Jokaisella on luovuttamaton ihmisarvo, jota opinnoissa tai työelämässä suoriutuminen ei määritä.

Ota yhteyttä
Rosa
Weckman
opintovalmentaja
+358 294471458
Rosa.Weckman@haaga-helia.fi