Ulysseus Open Event - merkittävä virstanpylväs kohti Eurooppa-yliopistoa

Tapahtuman tuloksena oli yli 1200 ilmoittautunutta, yli 140 yhteistyömahdollisuutta verkossa ja jopa 57 kahdenvälistä tapaamista projektiyhteistyön kuten Horisontti Eurooppa tai Erasmus+ merkeissä.

Kuva esittelijöistä
Uutinen

Body

– Olette kaikki nyt osa Ulysseus-yhteisöä!, totesi Ulysseus Eurooppa-yliopiston General Coordinator, Carmen Vargas 11. toukokuuta pidetyssä Ulysseus Open Event -tapahtumassa.

– Tämän Open Event -tapahtuman myötä aloitamme upean yhteistyön ja innovaatioiden matkan hyödyntäen monia uusia mahdollisuuksia, joita tulemme julkistamaan seuraavien kuukausien ja vuosien aikana ja jotka myötävaikuttavat sekä Euroopan korkeakoulutusalueen että eurooppalaisen tutkimusalueen kehitykseen ja siten myös koko Euroopan tulevaisuuteen, Vargas sanoi.

Ulysseus Open Event -tapahtuma toi yhteen yli 1200 ilmoittautunutta Ulysseus-verkoston jäsentä hyödyntäen B2match-alustaa. Virtuaalialusta mahdollisti paitsi monipuolisen ohjelmakattauksen, myös jopa 57 kahdenkeskistä tapaamista, missä tutkijat, innovaattorit, opiskelijat, yritysten edustajat, organisaatiot ja muut eri maiden osallistujat pääsivät tapaamaan toisiaan virtuaalisesti. Keskustelut johtivat myös uusiin yhteistyöprojekteihin muun muassa Horisontti Euroopan ja Erasmus+-ohjelman puitteissa. Virtuaalialustalla on yhä yli 140 avointa tarjousta mukaan lukien Ulysseus-innovaatiohubien tarjoamat mahdollisuudet. Alusta on avoinna vielä kesäkuun ajan.

– Esittelimme Ulysseus Eurooppa-yliopiston kuusi ainutlaatuista innovaatiohubia, joilla on tärkeä rooli opiskelijoiden, tutkijoiden, yrittäjien, yritysten ja julkisten toimijoiden yhteen saattamisessa. Näiden toimijoiden yhteistyöllä pystymme luomaan uusia ratkaisuja haasteisiin, joita eurooppalainen yhteisömme kohtaa, Vargas kertoi.

Tapahtuman tallenteet ovat katsottavissa B2match-virtuaalialustalla sekä sosiaalisessa mediassa.

Ulysseuksen tulevaisuus

– Missä näemme kuusi innovaatiohubiamme vuoden päästä, toukokuussa 2022?, Vargas pohti tapahtuman päätteeksi.

– Yhteistyömme ansiosta tulemme näkemään monia uusia projekteja ja muita yhteistyön muotoja. Tulemme näkemään myös miten opiskelijat, tutkijat, yrittäjät ja yritykset työskentelevät yhdessä jakaen tietoa, taitojaan ja voimavarojaan yhteisten haasteiden selättämiseksi, Vargas totesi lopuksi.

Ulysseus Eurooppa-yliopisto tarjoaa myös mahdollisuuksia kaksoistutkinnon, vaihtojaksojen, kaikille avoimien verkkokurssien ja muiden opintojen suorittamiseen joustavasti, mikä entisestään vahvistaa opiskelijoidemme ammattitaitoa.

Ulysseus Digital Platform on myös yksi pian nähtävistä julkistuksista. Sen tarkoituksena on toimia niin sanotulla yhden luukun periaatteella, alustana, joka kokoaa kaikki Ulysseus-yliopiston toiminnot yhteen paikkaan.
 

Ota yhteyttä
Kitte
Marttinen
Projektijohtaja, Ulysseus
+358 294471334
kitte.marttinen@haaga-helia.fi