Ulysseuksen toinen huippukokous starttasi Helsingissä maanantaina

Ulysseus Eurooppa-yliopiston jäsenet saapuivat Helsinkiin konsortion toiseen huippukokoukseen, joka järjestetään Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Pasilan kampuksella.

Ulysseus Eurooppa-yliopiston huippukokous Haaga-Helian Pasilan kamuksella
News article

Body

Ulysseus Eurooppa-yliopiston jäsenet saapuivat Helsinkiin konsortion toiseen huippukokoukseen, joka järjestetään Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Pasilan kampuksella. Kokous kestää keskiviikkoon saakka.

Haaga-Helian henkilöstön lisäksi kokoukseen osallistuu akateemisia edustajia ja henkilökuntaa espanjalaisesta Sevillan yliopistosta, italialaisesta Genovan yliopistosta, itävaltalaisesta Entrepreneurial Schoolista, ranskalaisesta Côte d'Azurin yliopistosta sekä slovakialaisesta Košicen ammattikorkeakoulusta.

Huippukokous käynnistyi tervetuliaistapaamisella, jossa Haaga-Helian rehtori ja toimitusjohtaja Minna Hiillos otti Sevillan yliopiston rehtori Miguel Ángel Castron ja Entrepreneurial Schoolin Andreas Altmannin virallisesti vastaan. Myös median edustajat sekä konsortion edustajat muista yliopistoista olivat tervetulleita tilaisuuteen.

Puheissaan Hiillos ja Castro korostivat eurooppalaisten arvojen, kuten ihmisoikeuksien, demokratian, vapauden, oikeusvaltioperiaatteen ja tasa-arvon merkitystä Ukrainan kriisitilanteessa. Lisäksi he puhuivat Ulysseuksen merkityksestä turvallisten ja osallistavien oppimisympäristöjen rakentamisessa tieteellistä ja sosiaalista edistystä varten syvällä Euroopan sydämessä.

Huippukokouksen avajaistilaisuudessa Suomen tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen ja Helsingin kaupungin kasvatuksen ja oppimisen apulaispormestari Nasima Razmyar toivottivat Ulysseus-yhteisön tervetulleeksi Helsinkiin. Honkonen ja Razmyar painottivat puheissaan vahvasti eurooppalaisiin arvoihin nojaavan Ulysseuksen tärkeyttä koulutus- ja tutkimuskentän uudistajana.

Yhteisten koulutusohjelmien akateeminen kehittäminen

Slovakian Košicessa tehdyn päätöksen mukaisesti Ulysseus Eurooppa-yliopisto on jatkanut yhteisten koulutusohjelmien kehittämistä. Sopimus kahdesta ensimmäisestä kaksoismaisteritutkinnosta allekirjoitettiin Helsingin huippukokouksen ensimmäisenä päivänä. Sopimuksen hyväksymistä pidetään huomattavana virstapylväänä, jonka luominen tulee edistämään liikkuvuutta ja yhteistyötä kumppanuuskorkeakoulujen välillä.

Ensimmäiset kaksoismaisteritutkinnot ovat “Food Technology and Industry” ja “Science in Engineering” (Food Technology and Nutrition Programme) sekä “Mechatronic and Smart Technologies” ja “Design and Engineering of Products and Industrial Installations in PLM and BIM Environments”, joiden toteutuksista vastaa Sevillan yliopisto ja Entrepreneurial School.

Lisää tietoa Ulysseus Eurooppa-yliopistosta

Ulysseus Eurooppa-yliopisto on yksi 41 Eurooppa-yliopistoallianssista Euroopassa. Eurooppa-yliopistoaloite on nuori ja ensimmäiset allianssit aloittivat toimintansa vuonna 2019. Ulysseus kuuluu toisen aallon alliansseihin ja toiminta alkoi loppuvuodesta 2020.

Yliopistossa kehitetään yhteisiä tutkintoja, yhteistä koulutustarjontaa, edistetään tutkimusta ja opiskelijoiden sekä henkilökunnan vapaata liikkuvuutta Ulysseus-korkeakoulujen välillä.

Ulysseus-tutkimustoiminta ja yhteiset tutkinnot perustuvat kuuteen innovaatiohubiin​, jotka​ sijaitsevat kussakin partneriyliopistossa. Haaga-Helian vastuualueella on kehittää tekoälyyn keskittyvä innovaatiohub. Haaga-Helian lisäksi mukana on Sevillan yliopisto Espanjasta, Genovan yliopisto Italiasta, Coté d'Azurin yliopisto Ranskasta, Košicen teknillinen korkeakoulu Slovakiasta ja MCI Business School Itävallasta.

Ota yhteyttä
Ari
Nevalainen
viestintäpäällikkö
+358 294471020
ari.nevalainen@haaga-helia.fi
Minna
Hiillos
vararehtori
+358 294471647
minna.hiillos@haaga-helia.fi