Ukrainalaisten keskus palkittiin Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla 2023

Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n hanke on palkittu tiedon tuottamisesta ja välittämisestä nopeasti muuttuneissa olosuhteissa. Haaga-Heliassa opiskeleva journalisti Nadiia Fedorova on palkittujen joukossa.

Nadiia Fedorova
Uutinen

Body

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot 12. syyskuuta Helsingissä. Tänä vuonna palkittujen joukossa oli ensimmäistä kertaa myös yhteisöjä.

Ministeriö painotti valintaperusteissaan, että Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n hankkeen tuottama yhteisöllinen tieto on rohkaiseva esimerkki saavutettavan tiedon arvosta nykymaailmassa, jossa valtioiden rajoja ylittävät ihmiset mukanaan myös arjen tieto.

– Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n hankkeen tuottama yhteisöllinen tieto on rohkaiseva esimerkki saavutettavan tiedon arvosta nykymaailmassa, jossa valtioiden rajoja ylittävät ihmiset mukanaan myös arjen tieto, kerrotaan opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa 12.9.2023.

Yhdistyksen ja hankkeen työssä mukana oleva Nadiia Fedorova opiskelee Haaga-Helian maahanmuuttajataustaisten journalistien koulutuksessa. Koulutukseen voivat hakea maahanmuuttajataustaiset henkilöt, jotka ovat työskennelleet aiemmin journalistina tai saaneet alan koulutuksen.  

– On hienoa saada tunnustusta tiedotustyöstämme. Se tarkoittaa, että ukrainalaisten ääni kuuluu Suomessa. Yritämme parhaamme mukaan tarjota ukrainalaisille tietoa Suomesta, auttaa heitä sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja samalla jakaa luotettavaa tietoa Ukrainasta, kommentoi Fedorova ministeriön tunnustusta.

Lue lisää

OKM:n tiedote 12.9.2023

Haaga-Helian maahanmuuttajataustaisten journalistien koulutus

Artikkelin kuvassa Nadiia Fedorova Haaga-Helian Pasilan kampuksen kirjastossa 19.9.2023.

TIEDONJULKISTAMISEN VALTIONPALKINTO 2023

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan esityksestä. Palkinnot saivat tänä vuonna Ukrainalaisten keskus -hankkeen lisäksi seuraavat tahot ja henkilöt: Faktabaari, TikTok-sossut, valokuvaaja Hannu Laakso, professori Maria Lähteenmäki, professori Helka Riionheimo, tutkimuspäällikkö Minna Sarantola-Weiss, tietokirjailija, professori emeritus Matti Vuento ja Zacharias Topelius Skrifter -hanke.