Tutkimus: Digitaalisuus on ravintola-alan menestystekijä tulevaisuudessa

Haaga-Helian ja Solteqin tutkimuksen mukaan ravintola-alalla otetaan lähivuosina merkittäviä kehitysaskeleita digitaalisuudessa mm. ruoan verkko- ja mobiiliostamisen mahdollistamiseksi.

Ruokaa ja älypuhelin
Uutinen

Body

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan ravintola-alan päättäjistä 93 prosenttia pitää digitaalisuutta tulevaisuuden tärkeänä menestystekijänä. Päättäjien mukaan digitaalisuus tehostaa ajankäyttöä ja johtamista, parantaa asiakaskokemusta sekä säästää kustannuksia.

Suurin osa ravintola-alan toimijoista  hyödyntää tällä hetkellä digitaalisuutta markkinointiin, liiketoiminnan seurantaan ja tilausten tekemiseen esimerkiksi  verkkosivujen ja somekanavien kautta.

Ravintola-annos halutaan tilata verkossa tai mobiilissa

Kasvaneeseen kysyntään ravintola-annosten nouto- ja toimitusmyynnille ei pystytä vielä täysin vastaamaan. Verkkokauppa, joka mahdollistaisi annosten noutomyynnin tai kotiin toimituksen, on vain 25 prosentilla ravintolasektorin toimijoista.

Lisäksi monikanavaista liiketoimintaa tukeva IT-arkkitehtuuri on vielä harvojen herkkua. Vain 11:llä prosentilla ravintola-alan toimijoista on käytössään moderni kassajärjestelmä, joka toisi reaaliaikaisesti verkkokaupan ja kivijalan myyntidatan yhteen.

Lue lisää ravintola-alan tutkimuksesta 2021 (www.solteq.com)

Solteq on pohjoismainen yritys, joka toimittaa IT-palveluita ja ohjelmistoratkaisuja  liiketoiminnan digitalisaatioon sekä toimialakohtaisiin ohjelmistoihin. Solteqin asiakkaiden toimialoja ovat muun muassa kauppa, teollisuus, energia ja palvelut.

Ota yhteyttä
Petteri
Ohtonen
tutkimuspäällikkö
+358 294471545
petteri.ohtonen@haaga-helia.fi