Takaisin opintoihin -mentorointi auttaa saamaan uudelleen otteen opiskelusta

Ovatko opintosi viivästyneet tai keskeytyneet mielenterveyden tai jaksamisen haasteiden vuoksi? Pohditko, miten saisit uudelleen otteen opinnoista? Kaipaatko keinoja ja tukea opinnoissa jaksamiseen?

kuvitus
News article

Body

Jos joku kysymyksistä kuvaa tilannettasi, voisit hyötyä Takaisin opintoihin -vertaismentoroinnista. Mentorointi pohjautuu sinun tavoitteisiisi ja suunnittelette sen mentorisi kanssa yksilöllisesti. Toimintaan pääsee mukaan matalalla kynnyksellä – diagnooseja emme kysele.

Mentorinasi toimii tehtävään koulutettu korkeakouluopiskelija, joka saa toimintaan osallistumisesta opintopisteitä. Mentoritapaamisia on 5–10 kertaa kevätlukukauden 2023 aikana. Tapaamiset toteutetaan joustavasti tarpeiden mukaan. Mentorointi on luottamuksellista ja maksutonta.

Mentoroinnissa voidaan keskittyä esimerkiksi opiskelijayhteisöön palaamiseen, opiskelemiseen liittyviin pohdintoihin, yhdessä opiskelemiseen, kampuksen palveluihin perehtymiseen tai opiskeluarjen rytmittämiseen. Lisätietoa hankkeesta löydät osoitteesta www.takaisinopintoihin.fi.

Miten mukaan?

Paikkoja mentorointiin on rajallisesti ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ole kuitenkin matalalla kynnyksellä yhteydessä, voimme yhdessä miettiä muita tuen muotoja, mikäli mentorointipaikat ehtivät täyttyä.

Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan mentorointiin, laita sähköpostia opintovalmentaja Jenni Virtaselle: jenni.virtanen@haaga-helia.fi.

Sähköpostissasi vastaa lyhyesti seuraaviin kysymyksiin:

  • Mikä sai sinut kiinnostumaan vertaismentoroinnista?
  • Mikä estää tai haittaa tällä hetkellä eniten opintojen tekemistä tai paluutasi opintoihin?
  • Mikä auttaisi opintojen tekemisessä tai opintoihin paluussa?

Voit myös kysyä sinua pohdituttavia asioita viestissäsi, yhteydenotto ei sido sinua vielä mihinkään. Hakemuksen jälkeen sovimme yhdessä keskusteluajan, jossa juttelemme tarkemmin Takaisin opintoihin -mentoroinnista ja mietimme yhdessä, sopiiko mentorointi sinun elämäntilanteeseesi. Keskustelun tarkoituksena on myös, että saat vastaukset pohtimiisi kysymyksiin. Keskustelun jälkeen voit tehdä päätöksen mukaan lähtemisestä.

Ota yhteyttä
Jenni
Virtanen
opintovalmentaja
Jenni.Virtanen@haaga-helia.fi