Suomalainen pedagogiikka kiinnostaa ukrainalaisia koulutusalan asiantuntijoita

Haaga-Helia on mukana hankkeessa, jossa uudistetaan Ukrainan ammatillista koulutusta. Koulutusyhteistyö maiden välillä syventyi entisestään, kun ryhmä ukrainalaisia ammatillisen koulutuksen asiantuntijoita vieraili Pasilan kampuksella 1.12.2022.

Ukrainalaiset vieraat Haaga-Heliassa 12 2022
Uutinen

Body

Ukrainan koulutusalan asiantuntijat pääsivät tutustumaan suomalaiseen koulutusjärjestelmään, kun 22 hengen ryhmä maasta vieraili Suomessa joulukuussa. Opetushallituksen kanssa suunniteltu vierailu sisälsi myös tutustumisen Haaga-Heliaan ja Pasilan kampukseen.

Ukrainalaisia  kiinnosti vierailun aikana erityisesti opettajankoulutus ja suomalainen pedagogiikka. Ryhmään kuului ammatillisen koulutuksen asiantuntijoita ja johtohenkilöstöä mm. Ukrainan opetusministeriöstä ja eri oppilaitoksista. Mukana oli myös Opetushallituksen edustajia.

Vierailuun mahtui monenlaista ohjelmaa, kuten rehtori Minna Hiilloksen tervetuliaispuhe ja tutustumista Haaga-Helian labeihin kampuskierroksella. Aikaa oli varattu myös kansainväliselle EU4Skills Better Skills for Modern Ukraine -yhteishankeelle, jossa Haaga-Helia Ammatillinen opettajakorkeakoulu on ollut mukana vuodesta 2021. Hankkeessa uudistetaan Ukrainan ammatillista koulutusta.

– Vuonna 2021 kehitimme ukrainalaisia ammatillisen koulutuksen opetussuunnitelmia osaamisperusteiseen muotoon sekä toteutimme kaksi erillistä verkkokoulutusta ukrainalaisille opettajille. Valmistelemme parhaillaan nykyaikaista opettajien digitaalista täydennyskoulutusohjelmaa, jota osallistujat voisivat toteuttaa myöhemmin Ukrainassa, kertoo Ammatillisen opettajakorkeakoulun myyntipäällikkö Jutta Paukkonen.

Vierailu oli kaikin puolin onnistunut ja vahvisti yhteistyötä maiden koulutusalan asiantuntijoiden välillä entisestään.

Ota yhteyttä
Jutta
Paukkonen
myyntipäällikkö
+358 294471720
Jutta.Paukkonen@haaga-helia.fi