Startupien menestyksen taustalla on onnistunut hallitustyöskentely

Osaavalla hallituksella ja taitavalla hallitustyöllä voi olla suuri merkitys startup-yrityksen menestykseen. Erityisen tärkeää on hallituksen jäsenten valmius uhrata aikaansa hallitustyölle. Tämä vaikuttaa voimakkaasti hallituksen työhön ja ilmapiiriin.

Kuvituskuva: palaveri
Uutinen

Body

Tiedot käyvät ilmi Antti-Jussi Niemen tutkimuksesta, jossa selvitettiin hyviä käytänteitä startup-yritysten hallituksissa ja hallitustyöskentelyssä. Tutkimuksen tavoitteena oli tutkia startup-yritysten hallitustyötä ja ymmärtää, kuinka tärkeää hyvä hallitustyö on startup-yrityksille. Lisäksi tutkimuksessa pohdittiin, miten startupien hallitustyötä voisi kehittää.

Startup-yritysten merkitys elinkeinoelämän uudistumisen, uusien työpaikkojen ja kasvun kannalta on olennainen, mutta startupien hallitustyötä ja sen merkitystä yrityksille on tutkittu Suomessa verrattain vähän.

– Tutkimukseni käytäntölähtöinen tarkastelu ja tarinallinen esittäminen avaavat hallitustyöskentelyn monipuolisia yksityiskohtia ja dynamiikkaa tavalla, joka mahdollistaa hallitustyöskentelyn pienienkin yksityiskohtien kehittämisen, Niemi toteaa.

Startupista markkinajohtajaksi ja kansallisylpeydeksi

Suomalainen startup-kulttuuri on lähtenyt liikkeelle pienen, asialle omistautuneen joukon myötä. Heidän visioistaan ovat kuoriutuneet muun muassa Supercell, Rovio ja Slush.

– Nämä yritykset syntyivät, kun suomalaiset surkuttelivat Nokian romahdusta. Alakuloisista tunnelmista huolimatta luotiin startupeja, joista on sittemmin tullut menestystarinoita. Jää nähtäväksi, millaisia uusia startupeja nykyinen pandemiatilanne synnyttää, Niemi pohtii.

Antti-Jussi Niemen tutkimus on osa hänen opintojaan Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. Aiemmin Niemi on edustanut Suomea jääkiekon A-maajoukkueessa ja pelannut muun muassa Jokereissa sekä NHL:ssä ja Ruotsin Elitserienissä.


 

Contact text

Antti-Jussi Niemi, puh 0400-973082, niemiaj@hotmail.com