SolFoilin aurinkoenergialla lämmitettävät pakkaukset saattavat mullistaa retkeilyn - "ClimateLaunchpad oli upea mahdollisuus oman liiketoiminnan kehittämiseen"

Suomalainen SolFoil osallistui viime vuonna Haaga-Helia ammattikorkeakoulun koordinoimaan kansainväliseen ClimateLaunchpad -liikeideakilpailuun, jonka tavoitteena on löytää uusia ja kestäviä ratkaisuja ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi.

Kuvituskuva reppu kalliolla
Uutinen

Body

Aurinkoenergialla lämmittäviä pakkausratkaisuja kehittävän SolFoilin toimitusjohtaja Nina Borger kertoo ClimateLaunchpadin olleen upea mahdollisuus oman liiketoiminnan kehittämiseen.

- Saimme kilpailusta paljon arvokkaita oivalluksia, joiden avulla paransimme liiketoimintaamme erityisesti kestävän kehityksen näkökulmasta.

Borgerin mukaan kilpailu on selkeä ja hyvin organisoitu.

Sen yhteydessä järjestetty Boot Camp ja valmennus tukevat hienosti toisiaan ja antavat kilpailijoille hyvät valmiudet ClimateLaundpadin kansalliseen kilpailuun sekä kansainväliseen finaaliin.

- Pääsimme hiomaan pitchiämme ammattilaisvalmentajien kanssa ja opimme lisää startup-yrityksen kehittämisestä, kestävästä kehityksestä sekä ilmastonmuutoksen torjunnasta.

Borgerin mielestä kilpailu on ehdottomasti kaiken sen vaatiman ajan ja vaivan arvoinen. Tästä syystä hän on myös valmis suosittelemaan muillekin kilpailuun osallistumista - riippumatta siitä, onko sinulla jo olemassa oleva yritys, vai oletko liikkeellä pelkän idean kanssa.

- Tulet saamaan kilpailun kokeneilta valmentajilta kaiken tarvitsemasi mentoroinnin ja sparraamisen kilpailua varten.

POIKKEUSAIKA on saanut ihmiset retkeilemään luonnossa ennätystahtiin, jonka seurauksena makuupussit, teltat, retkikeittimet sekä muut retkeilyvälineet ovat menneet kuin kuumille kiville.

Tähän saumaan iskee myös Borgerin luotsaama SolFoil, joka kehittää patentoituja aurinkoenergialla lämmitettäviä pakkausratkaisuja, jotka sopivat niin ruoan lämmittämiseen kuin valmistamiseenkin.

Borgerin mukaan idea syntyi omasta tarpeesta, kun hän oli viettämässä aikaa lastensa ja ystäviensä kanssa eräällä Helsingin lukuisista virkistyssaarista.

Suunnitelmissa oli valmistaa ruokaa kannettavalla hiiligrillillä, mutta tulipalovaaran vuoksi omien grillien ja keittimien käyttö oli kävijöiltä kiellettyä.

- Kuten varmasti voi arvata, jono yleiseen grillipaikkaan oli valtava, joten pettymykseksemme koko lounas jouduttiin perumaan. Siitä se idea sitten lähti kehittymään.

SolFoilin tavoitteita ovat vaikuttavuus, terveellisyys sekä ympäristöystävällisyys. Tämä näkyy myös kehitteillä olevissa tuotteissa, joiden Borger sanoo olevan kevyitä, turvallisia ja helppokäyttöisiä: pakkauksen sisältö lämpenee, kun sen sijoittaa auringonvaloon.

- Useimmat ulkoruokailuun suunnatut kannettavat tuotteet ovat isoja ja raskaita. Niistä syntyy myös savua ja ne voivat olla paloriski.

Borgerin mukaan kehitteillä olevat tuotteet tulevatkin olemaan hyödyllisimmillään juuri tilanteissa, jotka vaativat kevyitä ja turvallisia lämmitysratkaisuja tilanteisiin, joissa aurinko on ainoa hyödynnettävissä oleva energialähde.

Haaga-Helia koordinoi kolmatta kertaa Finnish ClimateLaunchpad -liikeideakilpailua, joka järjestetään tänä vuonna yhteistyössä Laurea ja Metropolia ammattikorkeakoulujen kanssa.

Ilmoittautuminen Finnish ClimateLaunchpad -kilpailuun on käynnissä 30.5. asti. Tee vihreästä liikeideastasi totta ja hae mukaan jo tänään!

Lue lisää ja täytä hakemus täällä (englanniksi)