Sähköinen lentäminen on askeleen lähempänä todellisuutta – tervetuloa alan verkostoon!

Sähköisellä lentämisellä on potentiaalia mullistaa koko lentämisen ekosysteemi. Optimistisimpien arvioiden mukaan uudenlaiset ilmailutoimijat kilpailisivat tasavahvasti perinteisten lentoyhtiöiden kanssa lentojen määrässä sekä laivaston koossa vuoteen 2030 mennessä.

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Sähköisen lentämisen kehitys on keskittynyt erilaisten teknisten ratkaisujen kehittämiseen. Liian vähän huomiota on kiinnitetty liiketoimintamallien, matkaketjujen, yhteistoiminnan sekä asiakastarpeen ja -käyttäytymisen tutkimiseen. Tämä kehittäisi toimialaa riippumatta tulevista teknologiavalinnoista.

Sähköisellä lentoliikenteellä merkittävä rooli tulevaisuuden ratkaisuissa

Lentoliikenteen merkitys on suuri etenkin elinkeinoelämälle, sillä se mahdollistaa suomalaisten yritysten kansainvälistymisen ja ulkomaisten yritysten sijoittumisen Suomeen. Lentoliikenteen sähköistyminen luokin Uudellemaalle paljon uusia kasvumahdollisuuksia.

Liikennejärjestelmien tulisi edistää myös saavutettavuutta, kestävyyttä ja tehokkuutta. Hallitusohjelman tavoitteissa on lentoliikenteen tulevaisuuden ratkaisujen kehittäminen, jossa sähköisen lentoliikenteen tutkimuksen ja innovoinnin tukeminen on tärkeässä roolissa. 

Tule mukaan sähköisen lentämisen verkostoon!

Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa on keväällä 2024 alkanut Smart Urban eFly -hanke, jossa tuetaan Uudenmaan pk-yrityksiä sähköisen lentoliiketoiminnan kehittämisessä ja kasvattamisessa sekä uusien palveluiden luomisessa. Lisäksi hankkeessa luodaan Uudellemaalle kansallisesti ja kansainvälisesti verkottunut sähköisen lentämisen innovaatioekosysteemi, joka tukee yhteistyötä, alan yritysten kasvua, uusien työpaikkojen syntymistä ja alan kehittymistä. Se myös edistää Uudenmaan vetovoimaa.

Verkostoon ovat tervetulleita kaikki alan toimijat! Verkostossa pystyt vaikuttamaan matka- ja logistiikkaketjujen suunnitteluun, verkottumaan muiden alan toimijoiden kanssa, kehittämään sähköisen lentämisen liiketoimintamalleja, toteuttamaan yrityksellesi pilottiprojektin ja tutustumaan ensimmäisenä alan uuteen tietoon.

Pääset mukaan esimerkiksi osallistumalla The Future of Aviation -seminaariin. Seminaarissa kuulet lisää hankkeesta ja muun muassa Lufthansan näkemyksiä aiheesta. Luvassa on myös paneelikeskustelu edistyneen lentämisen integroimisesta nykyiseen infrastruktuuriin. 

Mikäli et pääse paikan päälle, voit tutustua Smart Urban eFly -hankkeeseen verkkosivuillamme.

Ota yhteyttä
Minna-Maari
Harmaala
yliopettaja
+358 294471636
minna-maari.harmaala@haaga-helia.fi