RefWorks-sopimus päättyy 31.12.2021 – siirrä viitteesi talteen!

RefWorks-viitteidenhallintaohjelman käyttö Haaga-Heliassa päättyy vuoden 2021 lopussa. Jos haluat säilyttää ja hyödyntää RefWorksiin keräämiäsi viitteitä myös tämän jälkeen, siirrä ne toiseen viitteidenhallintaohjelmaan. Katso tarkemmin kuvan alta.

Kalenterissa 31.12.
Uutinen

Body

Miksi tilaus päättyy?

RefWorks-tilausta ei voida uusia, koska sopimuksen ehdot ovat ristiriidassa EU:n tietosuojalainsäädännön kanssa. Neuvottelut ohjelman omistavan ProQuestin kanssa eivät ole tuottaneet tulosta. Suomalaiset korkeakoulut ovat tästä syystä yleisesti päätyneet päättämään tilauksensa tämän vuoden loppuun. Pahoittelemme RefWorksin käyttäjille aiheutuvaa haittaa.

Miten saat viitteesi talteen?

Siirrä RefWorks-tililläsi olevat viitteet toiseen viitteidenhallintaohjelmaan. RefWorksin omistaja ProQuest on vahvistanut, että RefWorks-käyttäjillä on sopimuskauden päättymisen jälkeen 2 kuukautta aikaa siirtää viitteensä pois. Määräaika viitteiden talteen ottamiselle on siis 28.2.2022. Ongelmatilanteissa yksittäisten käyttäjien on kuitenkin mahdollista pyytää apua RefWorksin tekniseltä tuelta myös määräajan jälkeen.

Haaga-Helian kirjasto tarjoaa tukea viitteiden siirtoon Mendeley-viitteidenhallintaohjelman ilmaiseen versioon. Haaga-Helia ei kuitenkaan vastaa Mendeleyn asiakastiedoista tai niiden käsittelystä.

Olemme tuottamassa Mendeleyn käytöstä oppaita ja videotutoriaaleja. Järjestämme syyslukukauden aikana koulutuksia viitteiden siirrosta Mendeley-ohjelmaan ja myöhemmin myös koulutuksia ohjelman käytöstä. Tiedotamme oppaista ja koulutuksista syksyn aikana. Halutessasi voit tutustu jo nyt näihin ohjeisiin:

Mitä tapahtuu keskeneräiselle käsikirjoitukselle Wordissa tai Google Docsissa?

RefWorksin Write-N-Citella tai RefWorks Citation Managerilla tehtyjä lähdeviitteitä ei voi muokata enää RefWorks-tilauksen päätyttyä. Käytännössä joudut luomaan uuden dokumentin ja lisäämään viitteet tekstiin Mendeleyn omalla Mendeley Cite -lisäosalla.

Lisätietoja: Eeva Klinga-Hyöty