Porvoon kampus käynnisti 10-vuotisjuhlansa järjestämällä sarjan vastuullisia tapahtumia

Juhlavuoden tapahtumissa korostuvat ystävällisyys, hyvän tekeminen ja yhteisöllisyys.

Opiskelijoita Porvoon kampuksella
News article

Body

Porvoon kampus juhlistaa tänä vuonna 10-vuotista taivaltaan. Vuosien aikana rakennus on yhdistänyt paitsi Haaga-Helian ja Laurean opiskelijat ja henkilökunnan, myös porvoolaiset isännöimällä tapahtumia ja osallistumalla erilaisiin projekteihin. Juhlavuoden kunniaksi kampuksen opiskelijat ja henkilöstö halusivat tuoda iloa sekä yhteisölleen että Porvoon asukkaille toteuttamalla sarjan vastuullisia tapahtumia.

Koska Haaga-Helian Porvoon kampusryhmä korostaa ystävällisyyttä, hyvän tekemistä ja yhteisöllisyyttä, luotiin suunnitelma vuoden mittaiseen projektiin. Yhteistyössä matkailun ja tapahtumasuunnittelun restonomiopiskelijoiden kanssa syntyi uusi kampanja – Campus Gives Back!    

—Vastuullisuus on tärkeä osa Haaga-Helia Porvoon opintoja ja se on sisällytetty kaikkeen toimintaan opiskelijan polun varrella. Opiskelijat omaksuvat vastuullisen (ekologisen, sosiokulttuurisen sekä taloudellisen) ajattelutavan ja toiminnan sekä saavat työkaluja, joita voivat soveltaa työssään myös tulevaisuudessa, kertoo opiskelijaryhmän ohjaaja, opettaja Niina Moilanen.

Positiivisuutta jaettiin yhdessä

Opiskelijat ovat tehneet kampanjan ajan yhteistyötä paikallisten organisaatioiden, yritysten ja asukkaiden kanssa. Projektin aloitti viikon kestävä ’’Campus Cleans Up’’ -maraton, joka opetti osallistujille kestäviä elämäntapoja, ekologista ajattelua sekä kannusti opiskelijoita siivoamaan asuin- ja elinympäristöään Porvoossa. Sitten jaettiin tietoa Porvoosta ja Suomesta Instagramissa Porvoon kansainvälisille asukkaille. 

Huhtikuun aikana opiskelijat kiersivät ympäri Porvoota noutaen lahjoitettuja puutarhatyökaluja sekä kasveja, jotka annettiin Johanna-koti -palvelutalon vanhuksille. Palvelutalossa järjestettiin turvatoimet huomioiden aurinkoinen puutarha- ja grillitapahtuma, jonka tarkoituksena oli tuoda asukkaille iloa kevään saapuessa.

Toukokuun alussa toteutettiin seikkailuviikko, joka sisälsi hauskoja tehtäviä ja vihjeitä sijoitettuna kaikkialle Porvooseen, virtuaalinen vappu opiskelijoille sekä hyväntekeväisyystapahtuma One Direction -poikabändin faneille. 

Vuoden aikana järjestetään vielä neljä tapahtumaa, joiden sisältö pidetään vielä yllätyksenä. 

Lisätietoja projektista ja tapahtumista löydät @haagaheliaporvoo Instagram-tililtä.