Pitkään odotettu kohtaaminen toteutui viimein – kansainvälinen SDG4BIZ -hanke kokoontui Pasilan kampukselle

Kansainvälinen yhdessä tekeminen on hankkeiden parasta antia, joka näkyi selvästi myös Pasilan kampuksella järjestetyissä SDG4BIZ - Knowledge Alliance for Business Opportunity Recognition in SGDs -hankkeen työpajoissa. SDG4BIZ on Erasmus+ Knowledge Alliancen rahoittama kolmevuotinen hanke.

SDG4BIZ -hankkeen ensimmäinen tapaaminen Pasilan kampuksella
Uutinen

Body

Kolmivuotisen SDG4BIZ - Knowledge Alliance for Business Opportunity Recognition in SGDs -hankkeen kumppanit kokoontuivat maanantaina 23. toukokuuta Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Pasilan kampuksella. SDG4BIZ käynnistyi jo viime vuoden tammikuussa, mutta koronapandemian vuoksi aikaisemmat tapaamiset on jouduttu perumaan.

Haaga-Helian ja Metropolian edustajien lisäksi Pasilan kampukselle saapuivat baskimaalaisen innovaatio- ja tutkimuskeskus Tknikan Pilo Alonso Suarez ja Jone Etxebeste Goikoetxea, italialaisen Fondazione Fenice Green Energy Parkin Francesco Pulejo, itävaltalaisen tutkimuskeskus Brain+:n Rainer Schabereiter, Slovakian teknillisen korkeakoulun Helena Fidlerová ja Mirian Sevcikova sekä turkkilaisen Yasarin yliopiston professori Cagri Bulut.

Norjalaista digitaalisten oppimisympäristöjen pioneeri Itslearningia tilaisuudessa edusti sen Suomen osaston johtaja Kenneth Vuorinen. Myös Haaga-Helian TKI-puolesta vastaava vararehtori Salla Huttunen sekä hallituksen henkilöstöjäsen Minna-Maari Harmaala kävivät tervehtimässä kansainvälisiä vieraita.

Pitkään odotettu kohtaaminen

Haaga-Helian hankeosuudesta vastaava projektipäällikkö Annariikka Rosendahl kertoo kaikkien odottaneen kohtaamista pitkään ja hartaasti. Yhdessä tekeminen on hänen mielestään hankkeiden parasta antia, ja se näkyi selvästi myös Pasilan kampuksella järjestetyissä pienryhmätyöpajoissa.

— Oli todella hienoa, että pääsimme viimeinkin tapaamaan kasvokkain. Ilahdutti myös nähdä, kuinka kauniin kevätsään lisäksi myös pienryhmätyöskentely innosti vieraitamme. Yhdessä Haaga-Helian oman väen kanssa saimme tapaamisessa paljon enemmän aikaiseksi kuin uskalsin kuvitellakaan, hän toteaa tyytyväisenä.

Vieraat kävivät seuraavana päivänä myös Metropolian kampuksella. Suomessa viettämänsä viikon aikana he pääsivät tutustumaan lähemmin paitsi Helsinkiin myös suomalaisiin tapoihin ja kulttuuriin, kun Haaga-Helian ja Metropolian edustajat opastivat heitä ympäri kaupunkia. Monet Pasilaan saapuneista vieraista olivat ensimmäistä kertaa Suomessa ja Pohjois-Euroopassa.

Hankkeen kunnianhimoiset tavoitteet

SDG4BIZ -hankkeessa tuotetaan yritysmaailman toimijoille suunnattuja koulutuskokonaisuuksia, jotka käsittelevät kestävän kehityksen ja vihreän talouden liiketoimintamahdollisuuksia. Lopputuloksena syntyy viisi eri puolilla Eurooppaa toteutettavaa koulutuskokonaisuutta eli moduulia, jotka edustavat alan tuoreinta pedagogista osaamista sekä viimeisimpiä tieteellisiä näkemyksiä.

Jokainen opintokokonaisuus pilotoidaan englanniksi, espanjaksi, turkiksi, saksaksi, slovakiksi ja suomeksi. Tavoitteet ovat kunnianhimoiset. Koulutuskokonaisuuksilla pyritään saavuttamaan jopa 5 000 eurooppalaista yritystä, jotka haluavat oppia lisää kestävän kehityksen liiketoimintamahdollisuuksista ja omaksua niistä kumpuavia toimintatapoja osaksi organisaationsa liiketoimintaa.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on ollut hankkeessa mukana sen alkumetreiltä lähtien ja omaksunut itselleen vahvan roolin koulutuskokonaisuuksien suunnittelussa. Haaga-Helia vastaa muun muassa hankkeen opetussuunnitelmasta, sisällöntuotannosta sekä valmistelusta. Lisäksi se toimii neuvonantajana hankkeen muilla osa-alueilla.

Hankkeen koordinoinnista vastaa Metropolia ammattikorkeakoulu.

Lisää tietoa aiheesta

SDG4BIZ - Knowledge Alliance for Business Opportunity Recognition in SGDs -hanke on Erasmus+ Knowledge Alliancen rahoittama. Hankkeen kumpaneita ovat Metropolia ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulut, Brainplus, Slovak University of Technology in Bratislava, Itslearning, FENICE Green Energy Park, Tknika ja Yasar University.

Lisää tietoa hankkeesta löydät alapuolella olevista linkeistä:

Ota yhteyttä
Annariikka
Rosendahl
projektipäällikkö
+358 294471096
Annariikka.Rosendahl@haaga-helia.fi