Microsoft lopettaa Stream Classicin – videot siirrettävä muualle

Microsoft lopettaa käytössä olleen Stream (Classic) videopalvelun. Videot on mahdollista viedä uudempaan Sharepoint-pohjaiseen Streamiin ja jatkaa tällä tavalla videoiden käyttöä. 

News article

Body

Microsoft on ilmoittanut, että se lopettaa Stream Classicin. Palvelun viimeinen käyttöpäivä on helmikuussa 2024 ja korvaavana palveluna on Sharepointissa käytössä oleva Stream.

Uusia aineistoja Stream Classiciin ei voi ladata enää elokuun puolivälin jälkeen. Lokakuussa vanhoja Stream Classic videoita ei voi enää katsoa tai käyttää.

Nyt suositellaan, että Stream Classicia käyttäneet henkilöt käyvät läpi omat videonsa. Videoiden joukossa on todennäköisesti paljon vanhaa tarpeetonta, sillä jo nykytilanteessa 40% videoista on ’orpoja’ eli niiden omistaja ei ole enää kirjoilla oppilaitoksessamme.

Videon omistajan on mahdollista ladata vanha video omalle koneelle ja sieltä takaisin Teamsiin, jolloin vanhaa videota on mahdollista käyttää edelleen osana opetusta. Tarkemmat ohjeet videoiden muutokseen päivitetään myöhemmin.