Matkailun opiskelijat mukana kehittämässä uutta majoituskonseptia Nuuksioon

Haaga-Helian opiskelijat ovat olleet kevään ajan mukana kehittämässä kekseliäitä ratkaisuja uuden Haltia Lake Lodge -luontohotellin markkinointiin ja palvelukonsepteihin. Yritysyhteistyöprojekti on osa restonomiopiskelijoiden matkailupalveluiden ja myynnin suuntautumisopintoja.

Valokuva opiskelijoista
News article

Body

Haaga-Helian matkailun koulutuksen opiskelijat ovat olleet mukana kehittämässä Espoon Nuuksioon avattavaa luontohotellia kevään ajan. Opiskelijat ovat päässeet suunnittelemaan yrityksen somestrategiaa, kokousmyyntiä ja myyntikirjeitä sekä syksyn aktiviteetteja.

Haltia Lake Lodge -luontohotelli on Nuuksioon, Suomen luontokeskus Haltian viereen loppukesästä avattava uusi majoitus- ja elämyskohde. Majoituksen lisäksi yritys järjestää myös luontoelämyksiä. Heidän toimintansa lähtökohtana on kestävän matkailun periaatteet ja yrityksen tarinassa on vahvasti mukana myös muinaissuomalainen mytologia.

Yritysyhteistyöprojekti toteutettiin Matkailupalvelut ja myynti -opintojaksolla, joka on osa Porvoon kampuksen matkailun koulutuksen opintoja. Opintojakson vastuuopettaja Leena Törmälä kertoo, että myynnin opiskelijoiden kanssa on toteutettu erilaisia yritysyhteistyöprojekteja jo useamman vuoden ajan, sillä niiden kautta opiskelijat oppivat arvokkaita käytännön työelämätaitoja ja pääsevät verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa.

Opintojen kautta laajaa ammattiosaamista ja kontakteja

Matkailupalvelut ja myynti -opintojakson tavoitteena on oppia muun muassa soveltamaan myynnin ja palvelun prosesseja, kehittää asiakasymmärrystä sekä tarkastella brändiä myynnin työkaluna. Luennoilla vieraili myös kaksi Haaga-Helian alumnia, VALO Hotel & Workin myyntijohtaja Miia Antila sekä Scandic Hotelsin myyntijohtaja Antti Karjalainen, jotka jakoivat osaamistaan B2B-myynnistä sekä kertoivat inspiroivista uratarinoistaan.

Opiskelijat osallistuivat opintojaksolla myös The Hospitality Sales and Marketing Association Internationalin (HSMAI) järjestämään virtuaaliseen konferenssiin, jonka yhteistyökumppanina toimii muun muassa New York University. Lisäksi opiskelijat pääsivät treenaamaan esiintymistaitojaan Mr Body Languagen eli Niko Visurin esiintymistaitovalmennuksessa, jonka järjesti Suomen Yrittäjät.

Opiskelijat mukana yrityksen alkutaipaleella

Haaga-Helian opiskelijat työskentelivät kurssiin liittyvän työelämäprojektin ajan neljässä eri pienryhmässä. Opiskelijat tapasivat toimeksiantajia säännöllisesti Zoom-palavereissa ja pääsivät myös vierailemaan paikan päällä Nuuksiossa katsomassa rakenteilla olevaa hotellia. Opiskelija Luka Hämäläinen valittiin projektin päälliköksi, jonka tehtävänä oli muun muassa yhteydenpito eri toimijoiden välillä ja projektin aikataulutus.

– Tehtävä oli loistava ensimmäinen kosketus projektin johtamiseen isossa kuvassa. Tällainen yhteistyö oman alamme tekijöiden kanssa on mielestäni aivan loistava osa opintoja. Kun pääsee tekemään “oikeita asioita” ja tutustumaan alan ammattilaisiin sekä heidän työntekoon, siitä saa todella paljon irti, Luka kertoo.

Opiskelijat kertovat, että oli hienoa päästä tutustumaan lähemmin uuden majoitusyrityksen perustamiseen aina palvelukonseptien ideoinnista itse hotellin rakentamiseen. He saivat paljon käytännön kokemusta muun muassa somemarkkinoinnin suunnittelusta sekä palveluiden ja aktiviteettien ideoinnista. Opiskelijat järjestivät myös kilpailun hotellin kokoustilan nimestä ja kesällä julkistettava nimi valittiinkin näiden kilpailuehdotusten joukosta.

Mutkatonta yhteistyötä

Myynti- ja markkinointipäällikkö Sirpa Ylönen Haltia Lake Lodgesta kertoo, että yhteistyö ammattitaitoisten opiskelijoiden kanssa sujui mutkattomasti. He aikovat hyödyntää opiskelijoiden tarjoamia monipuolisia ja laajoja ratkaisuja jatkossakin.

– Kaikkien neljän ryhmän tuotokset olivat ihailtavaa luettavaa. Oli hyvin antoisaa kuulla nuorten näkemyksiä ja ajatuksia meille tärkeistä asioista, hän sanoo.

Opiskelijoiden ammattitaito ja innokkuus projektissa yllätti Haltia Lake Lodgen tiimin todella positiivisesti.

– Voimme lämpimästi suositella yhteistyötä Haaga-Helian ja opiskelijoiden kanssa - ja samalla toivomme, että yhteistyömme jatkuu tulevaisuudessa tavalla tai toisella, Ylönen sanoo.

Kuvituskuva
Kuva: Lassi Katajarinne, Haltia Lake Lodge
Contact
Leena
Törmälä
lehtori
+358 294471029
Leena.Tormala@haaga-helia.fi
Restonomi (AMK), Porvoo
Tutkintokoulutus | 210 op | Yhteishaku