Master-infokirje, toukokuu 2023

Tässä kirjeessä on ajankohtaisia asioita Master-opiskelijoille.  

Kuvituskuva opiskelua
Uutinen

Body

Valmistuminen

Voit hakea valmistumista heti, kun kaikki opintosuoritukset, myös opinnäytetyö, on kirjattu suoritetuiksi opintorekisteriin. Valmistumista pitää hakea viimeistään  

  • perjantaina 2.6.2023 klo 15, mikäli haluat valmistua valmistujaisjuhlapäivänä perjantaina 16.6.2023. Master-opiskelijat valmistuvat Pasilan juhlatilaisuudessa 16.6. klo 10. (Huom! Ei koske Vierumäen opiskelijoita). 

  • Tai perjantaina 9.6.2023 klo 15, mikäli haluat valmistua perjantaina 30.6.2026 (lukuvuoden viimeinen valmistumispäivä, ei juhlatilaisuutta).  

Sovi mahdollisimman pian opinnäytetyön ohjaajasi kanssa, milloin jätät opinnäytetyön arvioitavaksi. Opinnäytetyön arviointia varten varataan vähintään kolme viikkoa eli opinnäytetyö tulee palauttaa toukokuun puolivälissä, ellei ohjaajan kanssa toisin sovita.  

Ohjeet opinnäytetyön viimeistelyyn, julkaisemiseen ja kypsyysnäytteen tekemiseen löytyvät Master-opiskelijoiden sivulta Opinnäytetyö, Master-opinnot.

Syksyn lukujärjestys ja opintojaksoille ilmoittautuminen 

Syksyn 2023 lukujärjestykset julkaistaan Lukkarikoneessa 22.5. ja syksyn toteutusten ensivalinta alkaa 29.5.2023 klo 8.00 ja päättyy 5.6.2023 klo 16.00. Jälkivalinta alkaa 12.6.2023 klo 8.00 ja päättyy toteutuksen alkua edeltävän viikon perjantaina klo 16.00. 

Läsnä- ja poissaoloilmoittautuminen seuraavalle lukuvuodelle  

Muistathan, että jokaiselle lukuvuodelle tulee ilmoittautua läsnä tai poissa olevaksi. Tee läsnä- tai poissaoloilmoitus seuraavalle lukuvuodelle Pepissä 4.4.–16.6.2023. Muutokset kevätlukukauden 2024 läsnä- tai poissaoloon tulee tehdä Pepissä 27.11.–15.12.2023. Lue lisää täältä.

3AMK:n syksyn opintotarjonta

3AMK:n syksyn 2023 opintojen ilmoittautuminen on alkanut. Ilmoittaudu opinnoille 5.6. mennessä osoitteessa 3AMK.fi. Opinnot ovat kaikille Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian opiskelijoille avoimia, ne voi sisällyttää omaan tutkintoon ja ne ovat tietysti maksuttomia. Osa opinnoista on virtuaalisia, osa taas lähiopetuksena eri kampuksilla. 

Syksyn 2023 YAMK-tarjonnassa on seuraavat opinnot: 

  • Tulevaisuuden johtamistaidot (15 op) – osaamispolku keskittyy keskeisiin taitoihin ja teemoihin, joita nykyaikaiseen ja tehokkaaseen johtamiseen tarvitaan. Opit kehittämään muutosjohtajuuttasi, reflektoimaan omia johtamistaitoja sekä hyödyntämään systeemisen johtamisen ja coachaamisen periaatteita. 
     
  • Mukana muutosten maailmassa – kehitä tulevaisuuskyvykkyyttäsi (5 op) - Käsitellään monimutkaisia ja jopa viheliäisiä ongelmia sekä luodaan konkreettisia toimintamalleja, joiden avulla on mahdollista saavuttaa toivottavia tulevaisuuksia myös uudessa normaalissa ja poikkeustilanteissa. 

Lue lisää ja ilmoittaudu nyt osoitteessa 3AMK.fi.

Pieniä muutoksia toteutusmuotoihin

Ensi lukuvuonna opintojaksojen toteutusmuotoihin on tulossa pieniä muutoksia. Blended-termi yhdistetään jatkossa toteutustapoihin Contact tai Online, jolloin varsinaisen toteutustavan lisäksi toteutuksella on myös online-opetusta ja/tai itsenäistä virtuaalista opiskelua verkko-oppimisympäristössä. 

Virtuaalitoteutuksiin on puolestaan tullut uusi tarkenne ‘instructed’. Virtual, instructed tarkoittaa ohjattua virtuaalitoteutusta, jossa opiskelija suorittaa tehtäviä verkko-oppimisympäristössä toteutussuunnitelman mukaisesti, eikä toteutuksella ole lukujärjestykseen merkittyä opetusta. Opiskelija voi halutessaan osallistua opettajan tarjoamiin ohjaus- ja palautetapaamisiin. Virtual-toteutuksella opiskelija opiskelee täysin itsenäisesti tekemällä pääosin automatisoituja tehtäviä verkko-oppimisympäristössä oman aikataulunsa mukaan. Toteutuksella ei ole lukujärjestykseen merkittyä opetusta tai muuta tapaamista verkossa.

Master-seminaarit ja ONT-pajat syksyllä 2023

Syksyn Master-seminaarit suuntautumisittain järjestetään 4.9. suomeksi, 23.10. englanniksi, 27.11. suomeksi klo 17.00-19.30.
Suuntautumisen vastuuopettajat tiedottavat seminaarista kunkin suuntautumisen opiskelijoille erikseen. (Huom! Ei koske Journalismin ja Vierumäen Master-opiskelijoita.)

ONT-pajat järjestetään syksyllä maanantaisin klo 17.00-19.00. Ilmoittautuminen syksyn pajoihin alkaa elokuussa.

  • 11.9. Opinnäytetyön rakenne ja rajaaminen
  • Framing and structuring the thesis (materials provided online) 
  • 18.9. Työkaluja ja innostusta kirjoittamiseen
  • 18.9. Thesis writing workshop: practices and tools for writing
    • Huom: Sama päivä – opiskelija valitsee kielen ilmoittautuessaan. NB! Same day, student chooses language version when enrolling to the workshop 
  • 25.9. Tiedonhaku ja vinkit hyvien lähteiden äärelle
  • 9.10. Information search and tips for finding relevant sources
  • 30.10. Kriittinen kirjoittaminen ja teoreettisen viitekehyksen rakentaminen
  • 30.10. Critical writing and building of theoretical framework
    • Huom: Sama päivä – opiskelija valitsee kielen ilmoittautuessaan. NB! Same day, student chooses language version when enrolling to the workshop 
  • 6.11. Mindfulness opinnäytetyössä
  • 13.11. Tiedon havainnollistaminen
  • Data visualisation (materials provided online)
  • 20.11. Opinnäytetyön viimeistely/Completing the thesis

Menetelmäpajat

Tiistaisin klo 18.00-20.30 järjestettäviin menetelmäpajoihin varataan henkilökohtainen tapaamisaika sähköpostitse (etunimi.sukunimi@haaga-helia.fi) viimeistään edeltävänä iltana.  

  • Määrälliset menetelmät (esim. kyselyt) > yliopettaja Pirjo Saaranen
  • Laadulliset menetelmät (esim. haastattelut, sisällönanalyysi) > yliopettaja Juha Lindstedt 

Menetelmien teemaillat 5.9. ja 19.9. klo 18.00 - 20.30 

Menetelmien teemaillat pidetään syyslukukautena suomeksi seuraavina ajankohtina: 

  • 5.9. Haastattelut ja sisällönanalyysi. Luotettavuuden arviointi. Yliopettaja Juha Lindstedt 
  • 19.9. Kyselylomakkeen laatiminen ja Webropolin käyttö aineiston keräämisessä. Kvantitatiivisen aineiston analyysi ja esittäminen. Yliopettaja Pirjo Saaranen. 

Opinnäytetyö 

Opinnäytetyö tulee käynnistää viimeistään kolmannen lukukauden eli toisen opiskeluvuoden alussa. Tukea saat opiskelijasivuilta ja Tutkimuksellinen kehittäminen -opintojaksolla. Jos opinnäytetyön haluaa aloittaa vielä ennen kesää, kesän Applied Design Research –toteutuksella on vielä tilaa (RDI2HM101-3023 virtuaali kesätoteutus).