Master-infokirje tammikuu 2023

Hyvää uutta vuotta 2023!
Tässä vuoden ensimmäisessä kirjeessä on ajankohtaisia asioita Master-opiskelijoille.  

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Suuntautumisten uudet vastuuopettajat 

Yliopettaja Heikki Suominen ja lehtori Anne Koppatz eläköityivät joulukuussa 2022. Liiketoiminnan teknologiat –koulutuksesta ja ICT-palvelut ja tietojärjestelmät -suuntautumisesta vastaa jatkossa yliopettaja Kari Hiekkanen. Myynnin ja asiakaskokemuksen johtaminen –suuntautumisesta puolestaan vastaa jatkossa yliopettaja Hanna Rajalahti.

Kevään opintoihin ilmoittautuminen 

Muista ilmoittautua perjantaihin 13.1. klo 16 mennessä tammikuussa alkaville toteutuksille.

Monilla neljännen periodin (27.3.-19.5.) toteutuksilla on vielä hyvin tilaa ja niille voi ilmoittautua opetuksen alkua edeltävään perjantaihin saakka. Tarkista toteutusten tarkemmat opetusajankohdat Lukkarikoneesta

  • Data-analytiikka - TKI2HM002-3020, Contact evening 

  • Futures Research - RDI2HM103-3016, Contact evening 

  • Oppimista edistävä organisaatio - ORG2HM002-3018, Contact evening 

  • Coaching ja fasilitoinnin taito - ORG2HM003-3023, Contact evening 

  • Acting as Coach and Facilitator - ORD2HM103-3014, Contact 

  • Markkinointi ja myynti metaversumissa - COM4HM008-3001, Blended evening 

  • Fostering Creativity and Innovativeness at Organisations - ENT4HM110-3001, Blended evening 

  • Current Trends in Entrepreneurship - ENT4HM105-3004, Virtual 

  • Yrittäjyyden projektiopinnot - ENT4HM012-3001, Virtual 

  • Project Courses of Entrepreneurship - ENT4HM112-3001, Virtual 

  • From Services to Experiences and Transformations - EXP4HM102-3004, Contact evening 

  • Sustainable Development Goals in Tourism and Hospitality Business - EXP4HM110-3001, Virtual 

  • Strateginen henkilöstöjohtaminen - LEA4HM001-3017, Blended evening 

  • Strategic Human Resources Management - LEA4HM101-3006, Virtual nonstop 

  • Employee Experience and Employer Brand - LEA4HM104-3007, Contact 

  • Conscious Leader - LEA4HM105-3006, Online evening 

  • Myynnin prosessit ja strateginen kehittäminen - SAL4HM001-3003, Blended evening 

  • Strategia käytännössä - STR4HM002-3006, Online evening 

  • Strategy in Practice - STR4HM102-3014, Online evening 

  • Experimental and Engaging Strategy - STR4HM103-3004, Virtual 

  • Responsible Business and Sharing Economy - STR4HM104-3006, Virtual 

Muutoksia kevään toteutuksiin 

  • Development of Customer Journey and Leading Customer Experience – SAL4HM103-3004 on siirretty neljänteen periodiin ja muutettu online iltatoteutukseksi 

  • Crisis Communication and Reputation Management COM4HM107-3001 on siirretty neljänteen periodiin ja se kestää vain yhden periodin 

Kansainvälistymismahdollisuudet ja haku opiskelijavaihtoon 

Haku kansainvälisiin kesäkoulutuksiin ja vaihto-ohjelmiin alkaa tammikuussa 2023. Infotilaisuus Master-opiskelijoille järjestetään keskiviikkona 18.1.2023 klo 16.00 – 17.00 Zoomissa.  Tervetuloa mukaan tämän Zoom-linkin kautta: https://haaga-helia.zoom.us/j/65909005045 (Meeting ID: 659 0900 5045) 

Vaihtomahdollisuuksien lisäksi kuulet Cern Bootcampista sekä Ulysseus Eurooppa-yliopiston tarjoamista mahdollisuuksista. Sinulla on myös mahdollisuus kysyä. Master-opiskelijoiden vaihto-opiskelumahdollisuuksista löydät jo lisää tietoa täältä.

Master-opinnäytetyöpajat

Joka lukukausi järjestettävät opinnäytetyöpajat ovat kaikille Master-opiskelijoille avoimia. Kevään ONT-pajojen ohjelman, aikataulun ja ilmoittautumisohjeet löydät Master-opiskelijasivuilta. Kevään pajoihin voi ilmoittautua tästä.

Kiinnostaako tohtoriopinnot ja tutkimustyö? 

Steps Towards a Doctoral Path -opintojakson lisäksi 3AMK:n ja Helsingin yliopiston yhteistyöhön kuuluu Viikki Science Day. Viikki Science Day on tarkoitettu kaikille tohtoriopinnoista ja tutkimustyöstä kiinnostuneille. Tapahtumassa osallistujat pääsevät kuulemaan Helsingin yliopiston viimeaikaisista tutkimushankkeista, oppimaan lisää tohtoriopinnoista sekä tapaamaan tutkimustyötä tekeviä. Tapahtuma järjestetään Viikin kampuksella 30.1.2023 klo 14-16. Lue lisää täältä.

CERN Bootcamp

Cern Bootcamp (10 ECTS) on Genevessä, Sveitsissä toteutettava intensiivijakso, missä opiskelijat pääsevät ratkaisemaan globaaleja haasteita käyttäen apunaan palvelumuotoilun periaatteita. CERN Bootcampissa opiskelija pääsee innovoimaan, tekemään tiimityötä ja verkostoitumaan kansainvälisessä ympäristössä. Lue lisää täältä.

Ulysseus Entre Camp Helsinki 2023 

Ulysseus Eurooppa-yliopisto järjestää viiden opintopisteen laajuisen Entre Camp Helsinki -nimisen leirin 5.-9.6.2023 Helsingissä. Yrittäjyyteen keskittyvällä leirillä pääset kehittämään toimeksiantajalle ratkaisuja sujuvaan ja kestävään kaupunkiarkeen kansainvälisen opettaja- ja opiskelijatiimin kanssa. Haku on nyt auki Haaga-Helian opiskelijoille! 

Mukaan valitaan yhteensä 40 Master- tai loppuvaiheen Bachelor-opiskelijaa kuudesta Ulysseus-partnerikorkeakoulusta. Opiskelijat valitaan opintomenestyksen, opintojen edistymisen ja motivaatiokirjeen perusteella. Lisätietoja täällä.

Urasuunnittelun tueksi 2023 –webinaarit 

Urasuunnittelun tukena suosittelemme hyödyntämään Haaga-Helian Ura-ja rekrypalveluiden webinaaritarjontaa. Kevätlukukaudella on tulossa monia mielenkiintoisia tietoiskuja. Ilmoittaudu mukaan ja varaa aika kalenteristasi jo nyt. Omaan urasuunnitteluun kannattaa panostaa ennakoiden, hyvissä ajoin jo ennen valmistumisvaihetta. Tammikuun webinaarin aihe löytyy alta ja JobTeaserissä on lisätietoa loppukevään webinaareista.  

  • Tiistaina 24.1. klo 15-16: Näin löydät piilotyöpaikan jopa alle kuukaudessa -webinaari
    Ilmoittaudu webinaariin etukäteen klikkaamalla tätä linkkiä.

Vastaus opiskelijapalautteeseen 2022 

Opiskelijapalautetta kerätään lukuvuoden ympäri monin eri tavoin. Vuoden 2022 aikana palautetta on kerätty ryhmäkeskusteluissa Master-seminaareissa, opojen ja opettajien kanssa käydyistä keskusteluista, opintojaksopalautteena sekä keväisin toteutettavalla Master-opiskelijakyselyllä ja valmistuvien opiskelijoiden AVOP-kyselyllä. Olemme koonneet tähän opintojen parhaat ja kehittämistä kaipaavat asiat vuodelta 2022 sekä kerromme, kuinka kehittämiskohteisiin reagoidaan.   

Opintojen parhaat palat 

Parasta opinnoissa on palautteen mukaan ollut muun muassa monipuolinen opetustarjonta, erilaiset toteutusmuodot ja vaihtelevat kurssitehtävät. Opiskelijakollegat ja toisilta oppiminen on koettu erittäin hyödylliseksi. Kiitosta saivat myös opettajat, jotka ovat hyvin ajan tasalla asioista. Palautteen perusteella vapaus tehdä omia valintoja koetaan myös positiiviseksi asiaksi. 

Kehitettävää 

Osa vastaajista toivoi enemmän palautetta opettajilta ja vähemmän ryhmätöitä. Opintojaksojen pituuteen ja aloitusajankohtaan toivottiin vaihtelevuutta, jotta toteutukset eivät olisi niin periodeihin sidottuna. Myös enemmän päiväsaikaan olevia toteutuksia kaivattiin, koska monet pystyvät järjestämään työnsä osallistuakseen päiväopetukseen. Palautteissa opetuksen tasaisen laadun varmistamisen merkitys korostui. Kehittämiskohteina mainittiin myös monien eri järjestelmien käyttö sekä viestintä. 

Kehittämistoimenpiteet 

Järjestelmien määrään ei ole mahdollista vaikuttaa, mutta niihin perehtymistä on lisätty mm. Master-opiskelijoiden orientaatioalusta -sivustolla, josta löytyy opastusvideoita järjestelmien käyttöön. Opiskelijasivuja ja viestintää on pyritty selkeyttämään uusilla opiskelijasivuilla. Opetuksen ja opinnäyteyön ohjauksen tasalaatuisuuteen pyritään mm. järjestämällä opettajien yhteisiä keskustelutilaisuuksia. Opiskelijan paras tapa vaikuttaa opintojaksoihin on vastata opintojaksopalautteeseen, jonka vastausten perusteella opintojaksoja kehitetään.  

Lämpimät kiitokset kaikille eri tavoin palautetta antaneille!

Opinnäytetyö 

Opinnäytetyö tulee käynnistää viimeistään kolmannen lukukauden eli toisen opiskeluvuoden alussa. Tukea saat opiskelijasivuilta ja Tutkimuksellinen kehittäminen -opintojaksolla.