Master-infokirje, maaliskuu 2023

Tässä kirjeessä on ajankohtaisia asioita Master-opiskelijoille.  

Kuvituskuva nainen portaissa
Uutinen

Body

Kesäopinnot ja CampusOnlinen kesätarjonta 

Kesälukukausi on hyvä tapa tehostaa opintoja ja jouduttaa valmistumista. Kesällä voi paikata puuttuvia opintoja, keskittyä haastavaan aineeseen tai löytää jotain aivan uutta. Master-kesäopintotarjonta löytyy täältä. Suurimmalla osalla kesätoteutuksista on vielä tilaa. Ilmoittautuminen kesäopintoihin päättyy toteutuksen alkupäivämäärää edeltävänä perjantaina. 

Huom! Kesäkurssi Viestinnän ajankohtaiset suuntaukset muutettiin online-toteutukseksi. Kurssin teemana on Viestinnän etiikka.

Haaga-Helian oman kesäopintotarjonnan lisäksi on mahdollisuus osallistua CampusOnlinen kesän virtuaaliopintotarjontaan. CampusOnlinen kesälukukauden 2023 opintojaksot julkaistiin portaalissa 27.2.2023 ja ilmoittautuminen on nyt käynnissä.

Periodin 4 toteutukset  

Vielä ehtii ilmoittautumaan periodin 4 toteutuksille, ja suurimmalla osalla on vielä tilaa. Huom! From Services to Experiences and Transformations (EXP4HM102-3004) muutettiin online iltatoteutukseksi. 

Master Summer School 

3AMK järjestää YAMK-opiskelijoille intensiivisen Master Summer Schoolin, jonka hakuaika päättyy 30.3. Teemana on Leadership Skills for a Changing World ja käsiteltäviä aiheita ovat mm. inkluusio ja monimuotoisuus, tarinankerronta ja yhteistoiminnallisuus, kestävyys asiakaslähtöisessä ja tranformatiivisessa johtamisessa. Opintojakso toteutetaan verkossa ja työskentelykielenä on englanti. Opintojaksolla voi korvata yhteisistä opinnoista Evolving Organisations –opintojakson. Lue lisää ja hae mukaan täältä.

HOPSin päivittäminen 

Ohjeet HOPSin päivittämiseen tulevat sähköpostiin omalta opinto-ohjaajalta maaliskuun aikana. Lue ohjeistus huolellisesti. HOPSin päivittäminen kannattaa tehdä vasta huhtikuussa sen jälkeen, kun lukuvuoden 23-24 tarjonta on julkaistu.

Hylätty-merkintä opintojaksolta 

Mikäli olet ilmoittautunut opintojaksolle, mutta oppimistehtäviä ei ole opintojakson aikana suoritettu hyväksytysti, opintojakson arvionniksi merkitään 0 (hylätty). Hylätty opintosuoritus ei tule näkyviin tutkintotodistuksessa ja voit ilmoittautua opintojaksolle uudelleen. Peruthan myös ajoissa ilmoittautumisesi, mikäli et aio suorittaa opintojaksoa. 

Muutokset opinto-ohjaajien tiimissä 

Opinto-ohjaaja Janne Mertala on siirtynyt toisen työnantajan palvelukseen maaliskuun alussa. Lehtori Tesi Binder toimii jatkossa Johtajuus ja henkilöstövoimavarat -suuntautumisesta vastaavana opinto-ohjaajana (Porvoon LEA-ryhmiin ei muutoksia). Tesi ohjaa myös Sustainable Aviation Business (AVBUM) -koulutuksen opiskelijat. Lehtori Heikki Ursin toimii jatkossa suomenkielisten Master-opiskelijoiden erityisopettajana.

Master-opinnäytetyöpajat 

Joka lukukausi järjestettävät opinnäytetyöpajat ovat kaikille Master-opiskelijoille avoimia. Kevään ONT-pajojen ohjelman, aikataulun ja ilmoittautumisohjeet löydät Master-opiskelijasivuilta. Maaliskuussa teemana mm. Tiedon havainnollistaminen 27.3. Kevään pajoihin voi ilmoittautua tästä.

Opinnäytetyö 

Opinnäytetyö tulee käynnistää viimeistään kolmannen lukukauden eli toisen opiskeluvuoden alussa. Tukea saat opiskelijasivuilta ja Tutkimuksellinen kehittäminen -opintojaksolla. Jos sinulla ei vielä ole aihetta, osallistu suuntautumisesi Master-seminaariin, missä saat ideointiin tukea. Huom! Master-seminaarit eivät koske Vierumäen Master-opiskelijoita. Seuraava seminaari on 11.4. englanniksi. Porvoon Master-opiskelijoiden seminaari on 19.4. Jos opinnäytetyön haluaa aloittaa vielä ennen kesää, kahdella Applied Design Research –toteutuksella on vielä tilaa (RDI2HM101-3021 online evening periodi 4, RDI2HM101-3023 virtuaali kesätoteutus).