Master-infokirje helmikuu 2023

Tässä kirjeessä on ajankohtaisia asioita Master-opiskelijoille.  

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Muutoksia opintojaksotarjontaan 

Johtajuus ja henkilöstövoimavarat -suuntautumisen opintojaksotarjontaan on tulossa muutoksia. Diversity and Inclusion in Global Organisations LEA4HM106 on tarjolla viimeistä kertaa keväällä 2023. Syksyllä 2023 ja keväällä 2024 kyseiseen suuntautumiseen on tulossa tarjolle kaksi uutta opintojaksoa, joista tiedotamme lisää myöhemmin keväällä.

Nonstop-toteutukset 

Osa virtuaalitoteutuksista on nonstop-muotoisia eli opiskelija voi suorittaa kaikki tehtävät ja mahdollisen tentin itselleen sopivana ajankohtana kurssin aukioloaikana. Alla listaa Master-tasoisista nonstop-toteutuksista, joille voi ilmoittautua vielä huhtikuun aikana. 

  • Tulevaisuuksien tutkimus, TKI2HM003-3020 
  • Futures Research, RDI2HM103-3015 
  • Oppimista edistävä organisaatio, ORG2HM002-3017 
  • Sovellettu tekstianalytiikka, DIG4HM007-3002 
  • Strateginen henkilöstöjohtaminen, LEA4HM001-3016 
  • Planning and Implementing of Circular Economy in Hospitality, EXP4HM112-3001 
  • Intercultural Business Communication, OTH8HM104-3004 
  • Robotic Automation, DIG4HM103-3004 
  • Strategic Human Resources Management, LEA4HM101-3006

Neljännen periodin toteutukset

Monilla neljännen periodin (27.3.-19.5.) toteutuksilla on vielä hyvin tilaa ja niille voi ilmoittautua opetuksen alkua edeltävään perjantaihin saakka. Tarkista toteutusten tarkemmat opetusajankohdat Lukkarikoneesta

  • Markkinointi ja myynti metaversumeissa - COM4HM008-3001 
  • Crisis Communication and Reputation Management - COM4HM107-3001 
  • From Services to Experiences and Transformations - EXP4HM102-3004 
  • Strateginen henkilöstöjohtaminen - LEA4HM001-3017 
  • Employee Experience and Employer Brand - LEA4HM104-3007 
  • Conscious Leader - LEA4HM105-3006 
  • Evolving Organisations - ORD2HM101-3018 
  • Acting as Coach and Facilitator - ORD2HM103-3014 
  • Coaching ja fasilitoinnin taito - ORG2HM003-3023 
  • Futures Research - RDI2HM103-3016 
  • Strategia käytännössä - STR4HM002-3006 
  • Data-analytiikka - TKI2HM002-3020 

Opintovalmentajat Haaga-Heliassa 

Tuntuuko siltä, että opinnot eivät etene haluamallasi tavalla? Ehkä kamppailet opinnäytetyön kanssa tai ryhmätyöt kuormittavat. Kaipaatko apua esimerkiksi stressin ja ajanhallinnan kanssa? Haaga-Helian opintovalmentaja tarjoaa käytännönläheistä tukea opintojen etenemiseen. Opintovalmennus on tarkoitettu Haaga-Helian opiskelijoille, joiden opintojen imu on alkanut heikentyä. Opintovalmentaja tarjoaa ohjausta ja tukea opintojen edistämiseen ja opinnoissa jaksamiseen. Valmennuksessa voidaan käsitellä esimerkiksi opintojen ja arjen aikatauluttamista, kartoittaa omia vahvuuksia ja kehittää omia opiskelutekniikoita tai käydä läpi opintojen herättämiä tunteita. Opintovalmennus on luottamuksellista, lyhytaikaista ja tapaamiset räätälöidään aina opiskelijan kanssa yksilöllisesti. Voit sopia ensimmäisen tapaamisen helposti sähköpostitse: opintovalmennus@haaga-helia.fi

Urasuunnittelun tueksi 2023 –webinaarit 

Urasuunnittelun tukena suosittelemme hyödyntämään Haaga-Helian Ura-ja rekrypalveluiden webinaaritarjontaa. Kevätlukukaudella on tulossa monia mielenkiintoisia tietoiskuja. Ilmoittaudu mukaan ja varaa aika kalenteristasi jo nyt. Omaan urasuunnitteluun kannattaa panostaa ennakoiden, hyvissä ajoin jo ennen valmistumisvaihetta.

Webinaarit vetää ura- ja rekrytiimin suhdepäällikkö Timo Lampikoski, jolla on pitkä ja monipuolinen kokemus uraohjauksesta.  Hän on auttanut opiskelijoita mm. urasuunnittelussa, työnhaussa, LinkedIn-profiilin optimoinnissa, ajankäytön kehittämisessä sekä itsensä johtamisessa. Viime vuosina hän on erikoistunut siihen, miten voi brändätä omaa osaamista ja kokemusta perinteisissä ja somekanavissa löytääkseen unelmien työpaikan. Timo toivottaa kaikki oman uransa kehittämisestä kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan webinaareihin! 

Ulysseus Entre Camp Helsinki 2023  

Ulysseus Eurooppa-yliopisto järjestää viiden opintopisteen laajuisen Entre Camp Helsinki -nimisen leirin 5.-9.6.2023 Helsingissä. Yrittäjyyteen keskittyvällä leirillä pääset kehittämään toimeksiantajalle ratkaisuja sujuvaan ja kestävään kaupunkiarkeen kansainvälisen opettaja- ja opiskelijatiimin kanssa. Hakuaikaa on jatkettu 28.2.2023 asti. Mukaan valitaan yhteensä 40 Master- tai loppuvaiheen Bachelor-opiskelijaa kuudesta Ulysseus-partnerikorkeakoulusta. Opiskelijat valitaan opintomenestyksen, opintojen edistymisen ja motivaatiokirjeen perusteella. Lisätietoja täällä: https://www.haaga-helia.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/hae-nyt-ulysseus-entre-camp-helsinki-2023

Join Digital Wellbeing Sprint 2023 as a tutor! 

Digital Wellbeing Sprint is an open innovation and co-creation sprint where multidisciplinary teams work on developing, prototyping and testing user-centered digital solutions in real-life challenges intensively just in 7 days. The sprint will be organized online during 23-30 May 2023. 

Master students have possibility to join to sprint as tutors. This means the role of facilitating and guiding work of sprint teams. This is excellent opportunity to develop hands on service design skills, gain experience in virtual sprint facilitation and get credits in a fun and inspiring way!

Got interested? Deadline for tutor applications is 28 February 2023!  Read more and apply: https://digitalwellbeingsprint.fi

Laatuauditointi 

Haaga-Helian laatujärjestelmä arvioidaan helmikuussa 2023 suoritettavassa laatuauditoinnissa. Auditointiryhmä teki 14.-15.2. haastatteluja ja järjesti työpajoja arvioidakseen Haaga-Helian laatujärjestelmää neljällä osa-alueella, joita ovat osaamisen luominen, vaikuttavuus ja uudistumisen edistäminen, laadun ja hyvinvoinnin parantaminen sekä Haaga-Helia oppivana organisaationa. Auditoinnin suoritti Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi). 

Master-opinnäytetyöpajat 

Joka lukukausi järjestettävät opinnäytetyöpajat ovat kaikille Master-opiskelijoille avoimia. Kevään ONT-pajojen ohjelman, aikataulun ja ilmoittautumisohjeet löydät Master-opiskelijasivuilta. Kevään pajoihin voi ilmoittautua tästä.

Opinnäytetyö 

Opinnäytetyö tulee käynnistää viimeistään kolmannen lukukauden eli toisen opiskeluvuoden alussa. Tukea saat Master-opiskelijasivuilta ja Tutkimuksellinen kehittäminen -opintojaksolla. Jos sinulla ei vielä ole aihetta, osallistu suuntautumisesi Master-seminaariin, missä saat ideointiin tukea. Seuraavat seminaarit ovat 9.3. suomeksi ja 11.4. englanniksi. Porvoon Master-opiskelijoiden seminaari on 19.4.