Master infokirje, elokuu 2022

Tervetuloa opintojen pariin uudet ja vanhat Master-opiskelijat!
Alla ajankohtaista asiaa lukuvuoden aluksi opintoihin ja opiskeluun liittyen.

Kuvituskuva Haaga-Helia YAMK-tutkinnot
Uutinen

Body

Ilmoittautuminen opintojaksoille jälkivalinnassa 

Master-koulutuksen opetus alkaa viikolla 34, 22.8.2022 alkaen. Toteutuskoonti löytyy Master-sivuilta kohdasta Lukujärjestykset ja samalta sivulta löydät myös linkin lukkarikoneeseen, josta käy ilmi opetuksen tarkempi aikataulu. Ensimmäisen periodin opintojaksoille voit ilmoittautua vielä 19.8. asti ja toisen periodin opintojaksoille 21.10. asti. Huomioi, että kaikille opintojaksoille ei mahdu enää mukaan tässä vaiheessa. HOPSia ei tarvitse hyväksyttää, jos lisäät uuden opintojakson opintoihisi. Sen sijaan turhat ilmoittautumiset täytyy aina perua joko itse (voit perua itse HOPSissa jos ilmoittautumista ei ole vielä hyväksytty) tai ilmoittamalla opintojaksosta vastaavalle opettajalle mahdollisimman pian.

Suuntautumisten Master-seminaarit syksyllä

Suuntautumisen Master-seminaareissa voit verkostoitua muiden saman alan opiskelijoiden kanssa. Saat niissä myös tukea ja ideoita oman opinnäytetyösi käynnistämiseen.  

Syksyn 2022 seminaarien aikataulu on seuraava:

Ke 31.8. klo 17.40 Pasilassa suomeksi 

Tue 4.10. klo 17.40 in Pasila in English 

To 17.11. Klo 17 Pasilassa suomeksi

HUOM! Strateginen ajattelu ja johtaminen -suuntautumisen seminaarit järjestetään ko. ajankohtina verkossa.

Opinnäytetyö

Opinnäytetyö tulee käynnistää viimeistään kolmannen lukukauden eli toisen opiskeluvuoden alussa. Tukea saat opiskelijasivuilta https://www.haaga-helia.fi/fi/opinnaytetyo-master-opinnot  ja Tutkimuksellinen kehittäminen -opintojaksolla. 

Joka lukukausi järjestettävät opinnäytetyöpajat ovat kaikille Master-opiskelijoille avoimia. ONT-pajojen ohjelman, aikataulun ja ilmoittautumisohjeet ovat opiskelijaisivuilla https://www.haaga-helia.fi/fi/opinnaytetyo-master-opinnot.

Opiskeluaika

Master-opinnot suoritetaan tavoiteaikaisesti 1,5–2 vuoden aikana. Tämä tarkoittaa 20–30 opintopisteen kertymää jokaisen lukukauden aikana. Master-opiskelijalla on opiskeluoikeutta kolme vuotta. Jos et valmistu kolmen vuoden aikana, voit ilmoittautua avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijaksi ja viimeistellä opinnot tätä kautta. Mikäli elämäntilanteessasi tapahtuu muutoksia, joiden vuoksi opinnoille ei jääkään aikaa, sinun tulee ilmoittautua poissaolevaksi (max. kaksi lukukautta opiskeluaikana). Poissaolo haetaan ennen seuraavan lukukauden alkua, mutta perustelluissa tapauksissa läsnäoloon voi hakea muutosta myös lukukauden aikana ks. lisää https://www.haaga-helia.fi/fi/lasna-ja-poissaoloilmoittautuminen 

Syksyn tärkeät päivämäärät

https://www.haaga-helia.fi/fi/lukuvuoden-paivamaarat

HOPSin päivitys on ajankohtaista lokakuussa ja tästä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin. Syksyn opintojaksoille ilmoittautuminen ei edellytä hyväksyttyä HOPSia.

Vinkkejä opiskeluun ja opinnoissa menestymiseen 

Vapaasti valittavia Master-opintoja voit suorittaa myös maksuttomasti CampusOnlinen YAMK-tarjonnasta. CampusOnlinen opinnot toteutetaan 100-prosenttisesti verkossa. 

Uraohjauksen palvelut ovat käytössäsi koko opintojen ajan. Katso itseopiskelumateriaalit ja tulevat webinaarit JobTeaser-palvelusta.  Syksyn ensimmäinen webinaari käsittelee ajankäytön hallintaa: 

Rento rullaus - 7 askelta hyvään ajankäyttöön ja hyviin tuloksiin Ti 20.9 klo 15-16 
Ilmoittautumislinkki: https://haaga-helia.jobteaser.com/fi/events/151488-rento-rullaus-7-askelta-hyvaan-ajankayttoon-ja-hyviin-tuloksiin 

Opiskelijavaihtoon keväälle 2023 voi hakea vielä 29.8.-5.9.2022: Kiinnostaako vaihto-opiskelu? Sinun on mahdollista suorittaa osa Master-tutkinnostasi ulkomailla Haaga-Helian yhteistyökorkeakouluissa. Seuraava vaihtohakukierros järjestetään 29.8.-5.9.2022. Haettavana on aiemmilla hakukierroksilla täyttämättä jääneet vaihtokohteet. Lukuvuoden 2023-24 vaihtopaikat ovat haettavissa tammikuussa 2023. Lisätietoa: https://www.haaga-helia.fi/fi/opiskelijavaihto-ohjeita-suunnitteluun 

Omien vahvuuksien kartoittaminen ja itsetuntemuksen kehittäminen Zoom-keskustelut keskiviikkoaamuisin https://www.haaga-helia.fi/fi/ajankohtaista/tapahtumat/zoom-keskustelusessiot-omien-vahvuuksien-kartoittamiseen-ja 

Huomioithan myös etuutesi tutkinto-opiskelijana 

Opiskelijoiden terveydenhuolto https://www.haaga-helia.fi/fi/opiskelijoiden-terveydenhuolto 

Haaga-Helian opiskelijajärjestö Helga https://helga.fi/liity-jaseneksi/