Maistuisivatko kestävän kehityksen proteiinit? Kestävän kokkailun keittokirja on julkaistu

Seitsemän kansainvälisen partnerin voimin toteutetussa Sustainable Cooking for Planet -hankkeessa on julkaistu sähköinen keittokirja.

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Kirja sisältää runsaasti erilaisia reseptejä, joissa pääraaka-aineina on käytetty kasvi- tai hyönteispohjaisia proteiineja. Reseptejä on laajasti erilaisiin tilaisuuksiin amuse-boucheista jälkiruokiin. Kaikki reseptit on luotu ja testattu hankkeen koulutustilaisuudessa projektitiimin kanssa.

Sustainable Cooking for Planet -hankkeen (Erasmus+ 2018-2021) tavoitteena on lisätä keittiöammattilaisten tietoja ja taitoja vaihtoehtoisten proteiinien käytön lisäämiseksi ammattikeittiöissä. Vaihtoehtoisella proteiinilla tarkoitetaan hankkeessa lihaa, siipikarjaa ja kalaa korvaavia proteiininlähteitä, mm. uusia kasvipohjaisia proteiininlähteitä, mutta myös hyönteisiä.

Hankkeen tuloksena syntyy opintojakso, jota voidaan hyödyntää ammatillisissa oppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa tulevaisuuden keittiöammattilaisten kouluttamiseksi vaihtoehtoisten proteiinien käytössä.

Tutustu sähköiseen keittokirjaan täällä (englanniksi)