Kysyimme opiskelijoiltamme, mikä on paras tapa rentoutua lomalla – yksi asia nousi ylitse muiden!

Lomakausi häämöttää, jonka vuoksi jalkauduimme kysymään opiskelijoiltamme, millä tavoin he rentoutuvat kesän aikana. Inspiroidu vastauksista ja nappaa talteen heidän vinkkinsä hyvään kesään.

Makoileminen kukkaniityllä - rentoutuminen kesällä
News article

Body

Viimeisistä palautuksista ja tenteistä on selvitty. Kesäloma häämöttää edessä ja pian on aika unohtaa opiskelu hetkeksi. Tästä herääkin kysymys, mikä on paras tapa rentoutua kesällä?

Vastauksen saadaksemme kysyimme Haaga-Helian opiskelijoilta, mitkä ovat heidän parhaat rentoutumisvinkkinsä tulevaksi kesäksi. Saamissamme vastauksissa painottuivat jokaisen yksilölliset tavat rentoutua, mutta myös rentoutumista yhdistävä asia löytyi.

— Teen sellaisia juttuja, mistä tykkään ja mitkä tuovat energiaa minulle. Kesällä on mielestäni parasta olla ulkona. Mukaan on kiva ottaa koira tai kaveri, ja parhaimmassa tapauksessa molemmat. Jos olen tosi loppu, niin katson suoratoistopalveluita. On tärkeää muistaa, että välillä on ihan ok olla tekemättä mitään, eräs opiskelija sanoo.

Hänen mielestään myös matkapuhelin on hyvä jättää välillä pois, koska se auttaa keskittymään ja unohtamaan ulkomaailman. Kenellekään ei ole hyväksi olla tavoitettavissa kellon ympäri. 

Myös toinen Haaga-Helian opiskelija kannustaa jättämään puhelimen pois tai laittamaan sen vähintäänkin äänettömälle, koska on paljon helpompaa rentoutua, jos ei ole koko ajan tavoitettavissa. Samalla hän varoittaa siitä, miten rentoutumisestakin voi herkästi tulla suorittamista.

— Minulla oli ennen paha tapa tehdä rentoutumisestakin suorittamista. Jos minulla oli vapaapäivä, niin minun piti tehdä kaikkea rentouttavaa. Herätä aamulla lenkille, käydä saunassa, lukea kirjaa ja niin edelleen. Päivän päätteeksi olin aikaisempaa stressaantuneempi siitä, etten pystynyt rentoutumaan niin kuin kuvittelin, hän pohtii.

Nykyään hän kertoo tekevänsä pelkästään asioita, jotka tuntuvat juuri siinä hetkessä hyvältä, joka on aina käypä neuvo niin lomaan kuin arkeenkin.

Markkinoinnin opiskelijan vinkki stressin purkamiseen poikkeaa ehkä perinteisistä rentoutumistavoista. Kannattaa laittaa se korvan taakse, jos se tuntuu omaltasi.

— Tämä on ehkä vähän hassu tapa purkaa stressiä ja rentoutua, mutta jos joku asia stressaa todella paljon, niin minulla on tapana siivota. Laitan äänikirjan päälle ja järjestelen vaikka sekaisin olevan maustekaapin. Saatuani homman valmiiksi olo on yleensä paljon parempi, kun on saanut purettua ahdistusta ja energiaa johonkin hyödylliseen, hän sanoo.

Eräs haagahelialainen opiskelija paljasti nerokkaan kesäperinteensä, johon liittyy kellumista ja lillumista ystävien kesken. Hänen kaveriporukkansa paras resepti kesäpäivän rentoutumiseen kuumalla säällä vaatii tosin vettä.

— Me otamme uimarenkaita, -patjoja ja muita kellumisvälineitä mukaan ja suunnataan lammelle tai järvelle. Nappaamme kumiveneeseen kaiuttimen, aurinkorasvaa, ruokaa ja juotavaa. Kukaan ei saa ottaa puhelimiaan mukaan, jolloin kenelläkään ei yleensä ole tietoa ajankulusta. Siellä sitten lillutaan niin kauan kuin vain tekee mieli, hän kertoo. 

Yleensä lammessa tai järvessä meneekin sitten koko päivä. 

Kannattaa muistaa, että rentoutuminen on ratkaisevaa palautumisessa. Jokaiselle tekee toisinaan hyvää heittää vapaalle ja ottaa aikaa itselleen sekä omille tarpeilleen. Toivottavasti inspiroiduit vastauksista ja sait hyviä vinkkejä myös omaan kesääsi.